Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Leclerc: Στο Άμπου Ντάμπι με την Ferrari του Schumi! (+video)

Ελλάδα 17:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Leclerc: Στο Άμπου Ντάμπι με την Ferrari του Schumi! (+video)

FORMULA 1

Leclerc: Στο Άμπου Ντάμπι με την Ferrari του Schumi! (+video)

FORMULA 1

Ένα μαγικό ταξίδι στο παρελθόν μας προσέφερε ο Charles Leclerc στην Yas Marina. Ο Μονεγάσκος οδήγησε την Ferrari F2003-GA του Michael Schumacher.

Advertisement
Advertisement

Όσο πιο εξελιγμένα κι αν είναι τα σύγχρονα μονοθέσια, ο χαρακτηριστικός ήχος ενός V10 του παρελθόντος πάντα θα συγκινεί. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για έναν κινητήρα Ferrari μέσα σε ένα μονοθέσιο που οδήγησε ο θρυλικός Michael Schumacher.

Η Ferrari F2003-GA ήταν το αυτοκίνητο της Scuderia για την σεζόν του 2003. Τα αρχικά «GA» αναφέρονται σε όχι άλλον από τον Gianni Agneli, τον ισχυρό άνδρα του -τότε- γκρουπ της FIAT ο οποίος είχε πεθάνει δύο μήνες πριν την έναρξη του πρωταθλήματος. Έκανε το ντεμπούτο του στο Grand Prix της Ισπανίας, στις 4 Μαΐου του 2003.

Advertisement
Advertisement

Το οδήγησαν οι Michael Schumacher και Rubens Barrichello σε 12 αγώνες. Κατέκτησε 7 νίκες (5 από αυτές ήταν του Schumacher) και 5 poles. Παρά το ότι είχε την τάση να φθείρει υπερβολικά τα ελαστικά του, το μονοθέσιο ήταν αρκετά ανταγωνιστικό ώστε να οδηγήσει τον Schumacher στον 6ο τίτλο του.

Η σεζόν του 2003 ήταν εξόχως ανταγωνιστική. Τόσο η Williams όσο και η McLaren διέθεταν εξαιρετικά μονοθέσια. Οι Montoya και Raikkonen πάλεψαν σκληρά με τον Schumacher για το πρωτάθλημα. Όμως, στο τέλος ο Γερμανός επικράτησε. Επιπλέον, η Ferrari κατάφερε κι εκείνη να πάρει το -πέμπτο συνεχόμενο τότε- πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Advertisement

Με το μονοθέσιο αυτό, ο Schumacher είχε κάνει έναν από τους πιο επικούς του γύρους κατατακτήριων στην Αυστρία. Οι νίκες του σε Καναδά και Ιταλία ήταν επίσης συλλεκτικής αξίας. Το ίδιο ισχύει και για την επικράτηση του Barrichello στην Μεγάλη Βρετανία.

Είκοσι χρόνια αργότερα, η Ferrari F2003-GA ήρθε ξανά στη ζωή. Αυτή τη φορά στα χέρια του σύγχρονου ήρωα της Scuderia, Charles Leclerc.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Απρόθυμη για… αδυνάτισμα
Ferrari F1: Ακούστε τον κινητήρα του 2023! (+video)
Red Bull: Το… Σινικό τείχος μεταξύ εκείνης και της Honda