Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Εμίλια-Ρομάνια: Ο Russell πρώτος στο FP2!

Ελλάδα 0:17
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Εμίλια-Ρομάνια: Ο Russell πρώτος στο FP2!

FORMULA 1

F1 GP Εμίλια-Ρομάνια: Ο Russell πρώτος στο FP2!

FORMULA 1

Μία μικρή έκπληξη σημειώθηκε στην δεύτερη περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Imola. Ο George Russell έκανε τον ταχύτερο χρόνο, με τις Mercedes να παρουσιάζονται πολύ πιο ανταγωνιστικές. Κατά πάσα πιθανότητα σε αυτό το αποτέλεσμα συνέβαλαν και τα φορτία καυσίμου που επέλεξαν οι ομάδες.

Advertisement
Advertisement

Η δεύτερη περίοδος ελεύθερων δοκιμών διεξήχθη σε στεγνό οδόστρωμα. Καθώς ήταν η πρώτη φορά που συνέβαινε αυτό από την Παρασκευή όλοι οι συνδυασμοί βγήκαν νωρίς στην πίστα. Οι γόμες που χρησιμοποιήθηκαν ήταν οι soft και medium.

Κατά το πρώτο εικοσάλεπτο οι δύο Red Bull βρίσκονταν στις πρώτες θέσεις, ενώ ο Sainz ήταν ο τελευταίος από τους οδηγούς των πρωτοπόρων που βγήκε στην πίστα. Η Ferrari του Ισπανού έχει καινούργια PU από την αρχή του τριημέρου. Οι λόγοι είναι κυρίως προληπτικοί μετά τα προβλήματα που αντιμετώπισε ο Sainz στην Αυστραλία.

Αλλαγή PU έγινε και στην McLaren του Ricciardo κατά τη διάρκεια του FP2 ενώ και ο Norris έμεινε κολλημένος στα pits με πρόβλημα στο σύστημα πέδησης. Οι δύο MCL36 δεν θα σημείωναν ανταγωνιστικό χρόνο.

Advertisement
Advertisement

Παρόμοια εξέλιξη θα είχε το FP2 και για τον Bottas. Το χθεσινό πρόβλημα που αντιμετώπισε με την εξάτμιση της Alfa Romeo ανάγκασε τους μηχανικούς του να κρατήσουν το μονοθέσιο στα pits για όλη τη διάρκεια της διαδικασίας. Τόσο ο Φιλανδός, όσο και οι Mclaren έχουν εξαιρετικές θέσεις εκκίνησης για το Sprint. Όμως, δεν έχουν δοκιμάσει καθόλου στο στεγνό και αυτό ίσως τους στοιχίσει.

Βελτίωση για Mercedes

Advertisement

Η Ferrari επέλεξε να μοιράσει τις γόμες, με τον Leclerc να φορά τα medium και τον Sainz τα soft. Οι Mercedes εμφανίστηκαν βελτιωμένες κατά το πρώτο ημίωρο με την soft γόμα. Για πρώτη φορά φέτος η W13 έμοιαζε ανταγωνιστική με την C4 γόμα της Pirrelli κάνοντας χρόνους εφάμιλλους με εκείνους των Red Bull. Ο Russell, μάλιστα, θα έφτανε μέχρι και στην πρώτη θέση!

Advertisement

Αυτό οφειλόταν και στο χαμηλότερο φορτίο καυσίμου που έφεραν, λογικά, οι δύο Mercedes στην αρχή της διαδικασίας. Τόσο η Red Bull όσο και η Ferrari δοκίμασαν από την αρχή με περισσότερο καύσιμο, κάνοντας μεγαλύτερα stints. Όπως και χθες, ο πρώτος τομέας ανήκε στις RB18 ενώ οι άλλοι δύο στις F1-75.

Με πέντε λεπτά να απομένουν ο Russell παρέμενε πρώτος, ο Perez ήταν 8 εκατοστά πίσω του (ο γύρος του ήταν με τα medium όμως) και τρίτος ο Leclerc. Η σειρά αυτή θα διατηρούταν μέχρι το τέλος με τους Hamilton και Alonso να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Advertisement

Ακολουθεί το Sprint race στις 17:30 ώρα Ελλάδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Εμίλια-Ρομάνια: Η Ferrari το 1-2
F1 GP Εμίλια-Ρομάνια: Pole για Verstappen στην έδρα της Ferrari!
F1 GP Εμίλια-Ρομάνια: Τυχερός μεν, ικανός δε.