Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Βραζιλίας: Ο Φερστάπεν εύκολα το Sprint στο Interlagos

Ελλάδα 3:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Βραζιλίας: Ο Φερστάπεν εύκολα το Sprint στο Interlagos

FORMULA 1

F1 GP Βραζιλίας: Ο Φερστάπεν εύκολα το Sprint στο Interlagos

FORMULA 1

Ο Μαξ Φερστάπεν κατάφερε να κερδίσει την εκκίνηση και μετά απλώς έκανε διαχείριση ελαστικών μέχρι το τέλος του Sprint. Δεύτερος ο Νόρις και τρίτος ο Πέρεζ.

Advertisement
Advertisement

Βέβαια ο Νόρις ήταν ο μόνος που κατάφερε να κρατήσει επαφή με τον ρυθμό του Φερστάπεν. Οι υπόλοιποι απλώς ήταν σε δεύτερη κατηγορία.

Αυτό ίσχυσε τόσο για τις Mercedes όσο και για τις Ferrari. Οι δύο ομάδες άλλαξαν ρόλους και οι W14 είχαν το καλύτερο ξεκίνημα. Ωστόσο η SF-23 έκανε καλύτερη διαχείριση της μαλακής γόμας και αυτό επέτρεψε στον Λεκλέρ να πάρει την πέμπτη θέση, πίσω από τον Ράσελ. Καταπληκτικό Sprint για την AlphaTauri με τον Τσουνόντα 6ο.

Advertisement
Advertisement

Μετά την ολοκλήρωση του Sprint Shootout οι Νόρις και Τσουνόντα βρέθηκαν υπό διερεύνηση για παραβίαση των οδηγιών του αλυτάρχη σχετικά με την ελάχιστη επιτρεπτή ταχύτητα στους γύρους προετοιμασίας. Εντούτοις οι αγωνοδίκες αρκέστηκαν σε επίπληξη στους δύο οδηγούς και η σειρά εκκίνησης δεν άλλαξε.

Εκκίνηση

Πλην των Haas και του Σάρτζεντ όλοι οι υπόλοιποι οδηγοί επέλεξαν την μαλακή γόμα για τον 24 γύρων αγώνα. Ο Φερστάπεν είχε πολύ καλύτερη αρχική αντίδραση από τον Νόρις στο σβήσιμο των κόκκινων φώτων και πήρε την πρωτοπορία στην στροφή 1.

Advertisement

Εξαιρετική εκκίνηση έκαναν και οι Mercedes με τον Ράσελ να περνάει αμέσως τον Ράσελ και τον Χάμιλτον να μιμείται τον teammate του στην Reta Oposta λίγο αργότερα. Οι δύο W14 έφεραν πολύ πιο γρήγορα τη μαλακή γόμα σε θερμοκρασία λειτουργίας και ο Ράσλε το εκμεταλλεύτηκε δεόντως. Ο Βρετανός προσπέρασε στην στροφή 10 τον Ράσελ για την δεύτερη θέση!

Advertisement

Καθώς οι γύροι περνούσαν, όμως, οι δύο Mercedes -λόγω και της χαμηλής τελικής τους- άρχισαν να χάνουν έδαφος. Σύντομα ο Νόρις θα έπαιρνε πίσω την δεύτερη θέση από τον Ράσελ. Ο Χάμιλτον είχε μία μονομαχία δύο γύρων με τον Πέρεζ αλλά στο τέλος αναγκάστηκε να υποχωρήσει στην 5η θέση.

Ο Τσέκο θα περνούσε και τον Ράσελ λίγο αργότερα. Έτσι στα μέσα του αγώνα η σειρά ήταν Φερστάπεν, Νόρις, Πέρεζ, Ράσελ και Χάμιλτον.

Διαφορά δυναμικού

Advertisement

Ο Φερστάπεν δεν πίεζε ιδιαίτερα προσπαθώντας να προστατεύσει την μαλακή γόμα. Ακόμη κι έτσι μόνο ο Νόρις μπορούσε να κρατήσει επαφή με τον Ολλανδό. Οι υπόλοιποι της πρώτης πεντάδας ήταν πάνω από 7 δευτερόλεπτα πίσω από τους δύο οδηγούς.

Ο ρυθμός των Ferrari επίσης δεν ήταν ιδιαίτερα ανταγωνιστικός στην αρχή. Ο Λεκλέρ ήταν έκτος χωρίς να μπορεί να επιτεθεί στον Χάμιλτον. Μεγαλύτερη απειλή ήταν ο Τσουνόντα για τον οδηγό της Ferrari με τον Ιάπωνα να μένει άνετα εντός του DRS της Ferrari.

Η άλλη Ferrari του Σάινθ είχε μία ωραία μονομαχία με τον Ρικιάρντο. Ο Αυστραλός προσπέρασε δύο φορές τον Ισπανό στην στροφή 1. Ωστόσο ο Κάρλος απάντησε και στις δύο περιπτώσεις με προσπέρασμα στην Reta Oposta.

Ο Ρικιάρντο έχασε μία θέση και από τον Πιάστρι. Η μονομαχία των δύο οδηγών ευνόησε τον Αλόνσο ο οποίος με πέντε γύρους να απομένουν τους είχε πλησιάσει. Την ίδια στιγμή ο Λεκλέρ είχε φτάσει τον Χάμιλτον ο οποίος είχε πρόβλημα με την φθορά των ελαστικών.

Ο Μονεγάσκος θα κέρδιζε την 5η θέση ενώ έναν γύρο αργότερα ο Βρετανός θα έχανε και την 6η από τον Τσουνόντα! Στην κορυφή ο Φερστάπεν θα έπαιρνε άνετα τη νίκη χωρίς να πιέσει ιδιαίτερα τα Pirelli. Η εμφάνιση του Νόρις ήταν πολύ καλή. Ωστόσο η McLaren έδειξε να υστερεί σε μεγάλο stint με την μαλακή γόμα έναντι της Red Bull.

Μένει να φανεί το εάν αύριο με τις δύο πιο σκληρές γόμες στον αγώνα θα μπορέσει κανείς να προβληματίσει τον Φερστάπεν για τη νίκη.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Έλιοτ: Παραιτήθηκε από την Mercedes!
F1 GP Βραζιλίας: Διδάγματα από το παρελθόν (+video)
F1 GP Βραζιλίας: Ο Νόρις πρώτος στο shootout! (+video)