Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Χάμιλτον: Είχα πιο δύσκολους teammates από ότι ο Φερστάπεν

Ελλάδα 2:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χάμιλτον: Είχα πιο δύσκολους teammates από ότι ο Φερστάπεν

FORMULA 1

Χάμιλτον: Είχα πιο δύσκολους teammates από ότι ο Φερστάπεν

FORMULA 1

Έχοντας μόλις υπογράψει το νέο του συμβόλαιο με την Mercedes ο Λιούις Χάμιλτον δεν λησμόνησε να ασχοληθεί και με τον… αγαπημένο του Μαξ Φερστάπεν.

Advertisement
Advertisement

Ο Βρετανός σε συνέντευξή του στο Sky Sports F1 αναφέρθηκε στην τρέχουσα ισορροπία δυνάμεων της F1. Ενώ απέδωσε τα εύσημα στην Red Bull για την RB19, ο Βρετανός δεν έπραξε ακριβώς το ίδιο και με τον Μαξ Φερστάπεν.

«Όταν στις κατατακτήριες ήμουν έξι δέκατα ταχύτερος του Μπότας δεν έλεγαν (σ.σ. τα ΜΜΕ) αυτά που λένε τώρα όταν ο Μαξ είναι έξι δέκατα ταχύτερος του Πέρεζ. Πλέον τα φουσκώνουν πολύ περισσότερο» δήλωσε ο Χάμιλτον. Ο οδηγός της Mercedes, όμως, δεν σταμάτησε εκεί. «Κατά την προσωπική μου άποψη τόσο ο Βάλτερι όσο και όλοι οι υπόλοιποι teammates που είχα ήταν πολύ πιο ισχυροί από του Μαξ» υπογράμμισε.

Advertisement
Advertisement

«Οι Μπάτον, Αλόνσο, Ράσελ, Μπότας και Ρόζμπεργκ (σ.σ. τον οποίον έπρεπε να του τον θυμήσουν από το Sky Sports F1) οδηγούσαν συνεχώς σε πολύ υψηλό επίπεδο. Δεν πιστεύω ότι ο Μαξ χρειάστηκε ποτέ να αντιμετωπίσει κάποιον σαν αυτούς» σημείωσε ο Χάμιλτον.

Βολική ερμηνεία

Τα όσα δήλωσε ο Χάμιλτον δεν είναι αβάσιμα. Είναι αλήθεια ότι ο Βρετανός έπρεπε να αντιμετωπίσει πολύ δύσκολους teammates κατά τη διάρκεια της καριέρας του. Εντούτοις τα όσα υπονοεί η δήλωσή του είναι αρκετά… βολικά για τον ίδιο.

Advertisement

Ο Χάμιλτον, φυσικά, τα είχε πάει εξαιρετικά απέναντι σε μερικούς από τους κορυφαίους οδηγούς της γενιάς του. Ωστόσο δεν κυριάρχησε ακριβώς επί οδηγών όπως οι Αλόνσο, Μπάτον και Ρόζμπεργκ. Από τον τελευταίο, μάλιστα, είχε χάσει και τον τίτλο του 2016.

Η αλήθεια είναι ότι ο Χάμιλτον απόλαυσε το μεγαλύτερο διάστημα επιτυχίας του όταν είχε έναν εμφανώς κατώτερο teammate σαν τον Μπότας ή τον Κοβαλάινεν. Κάτι που είναι, άλλωστε, λογικό. Όταν έχεις στο ίδιο αυτοκίνητο δύο οδηγούς οι οποίοι βρίσκονται πολύ κοντά σε απόδοση είναι μοιραίο κανείς τους να μην μπορεί να κερδίζει συνεχώς. Και αυτό στο τέλος είναι πολύ πιθανό να στερήσει το πρωτάθλημα και από τους δύο οδηγούς. Οι Τζόουνς-Ρόιτεμαν και Πικέ-Μάνσελ γνωρίζουν σχετικά.

Advertisement

Εάν θέλουμε να τα λέμε όλα, η συνύπαρξη του Φερστάπεν με τον Πέρεζ δεν διαφέρει ιδιαίτερα από εκείνην του Χάμιλτον με τον Μπότας. Απλώς τα τελευταία δύο χρόνια είναι η Red Bull που έχει το καλύτερο μονοθέσιο και όχι η Mercedes.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σάινθ: Τον έχει προσεγγίσει η Audi
Mercedes: Χάμιλτον και Ράσελ μέχρι το 2025!
Καρντίλε: Τεχνικός διευθυντής Ferrari και… με τη βούλα!

Advertisement