Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Λεκλέρ: Πιστεύω στο πλάνο Βασέρ

Ελλάδα 20:41
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Λεκλέρ: Πιστεύω στο πλάνο Βασέρ

FORMULA 1

Λεκλέρ: Πιστεύω στο πλάνο Βασέρ

FORMULA 1

Την πίστη του προς το πλάνο του επικεφαλής της Ferrar, Φρεντ Βασέρ, εξέφρασε ο Σαρλ Λεκλέρ. Ο οδηγός της Scuderia δηλώνει αισιόδοξος για το μονοθέσιο του 2024.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί η σεζόν να μην είχε την εξέλιξη που ανέμεναν οι άνθρωποι και οι φίλοι της Ferrari. Το δυνατό ξεκίνημα του 2022 είχε δημιουργήσει προσδοκίες οι οποίες μεταφέρθηκαν και στην φετινή σεζόν.

Πολλοί πίστευαν ότι για να βελτιωθεί η Ferrari φέτος, έπρεπε απλώς να αλλάξουν ορισμένες λεπτομέρειες. Εντούτοις η πραγματικότητα αποδείχτηκε διαφορετική. Το φετινό μονοθέσιο παρά το ότι είχε ορισμένες εκλάμψεις υπό συγκεκριμένες συνθήκες έδειξε να μην έχει το δυναμικό εξέλιξης των υπόλοιπων κορυφαίων μονοθέσιων.

Advertisement
Advertisement

Και δεν μιλάμε μόνο για την RB19 της Red Bull. Αυτό το μονοθέσιο ήταν έτσι κι αλλιώς απλησίαστο για όλους τους υπόλοιπους. Η Ferrari, όμως, έχασε ξεκάθαρα στην αρχή της χρονιάς και από την Aston Martin, ενώ σε αρκετούς αγώνες δεν μπορούσε να τα βάλει και με τις McLaren ή τις Mercedes. Ιδίως υπό συνθήκες αγώνα.

Φυσικά υπήρξαν και θετικά αποτελέσματα. Κορυφαίο ήταν εκείνο της Σιγκαπούρης με τον Σάινθ να σπάει το φετινό σερί νικών της Red Bull. Επιπλέον η συνολική εξέλιξη στο δεύτερο μισό της σεζόν έχει γεμίσει αισιοδοξία τον Σαρλ Λεκλέρ.

Το μάθημα του 2023

Advertisement

«Ανέκαθεν είχα 100% εμπιστοσύνη στον Φρεντ και στο μακροπρόθεσμο σχέδιό του για την ομάδα» δήλωσε ο Σάρλ, αποδίδοντας τα εύσημα στον επικεφαλής της Ferrari, Βασέρ. «Πιστεύω ότι είμαστε στη σωστή κατεύθυνση αλλά προφανώς πρέπει να δώσουμε χρόνο στον Φρεντ. Ανυπομονώ για την επόμενη σεζόν. Τα όσα μάθαμε στην πίστα κατά τους τελευταίους αγώνες ήταν πολύ σημαντικά» συμπλήρωσε.

Advertisement

Ο Λεκλέρ πιστεύει ότι το 2024 θα δούμε μία διαφορετική Ferrari. «Μπορεί φέτος τα αποτελέσματά μας να μην ήταν το ίδιο εντυπωσιακά με τα περσινά. Αλλά ήταν σίγουρα μια καλή χρονιά από την άποψη της εξέλιξης. Το αυτοκίνητο του 2024 θα είναι πολύ διαφορετικό. Και με όσα έχουμε μάθει φέτος πιστεύω ότι έχουμε κάνει τις σωστές επιλογές στον σχεδιασμό του» υπογράμμισε ο Λεκλέρ.

Στην Ferrari, λοιπόν, πιστεύουν ότι όσο δυσάρεστο και εάν ήταν το 2023, έθεσε τις βάσεις για ένα πολύ πιο ανταγωνιστικό 2024. Θα βγουν αληθινά τα λόγια του Λεκλέρ άραγε;

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Ιαπωνίας: Το μέτρο σύγκρισης (+video)
Πόσο καλά παρκάρουν οι οδηγοί της F1; (+video)
Πέρεζ: Τον υπονομεύει η Red Bull;