Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Red Bull: Έφερε την F1 και πάλι στο Nurburgring! (+video)

Ελλάδα 2:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Red Bull: Έφερε την F1 και πάλι στο Nurburgring! (+video)

FORMULA 1

Red Bull: Έφερε την F1 και πάλι στο Nurburgring! (+video)

FORMULA 1

Μεγάλη επιτυχία είχε το πρόσφατο event της Red Bull στην θρυλική Nordschleife του Nurburgring. Έπειτα από μία δεκαετία ο ήχος ενός V8 της F1, ήχησε και πάλι στην «πράσινη κόλαση».

Advertisement
Advertisement

Και όχι ενός οποιουδήποτε μονοθέσιου αλλά της πρωταθλήτριας RB7 η οποία στις 23 Σεπτεμβρίου θα επισκεφτεί και την Θεσσαλονίκη!

Το μονοθέσιο με το οποίο ο Σεμπ Φέτελ κατέκτησε το πρωτάθλημα οδηγών του 2011, ξεσήκωσε το πλήθος 60.000 θεατών που έσπευσε να ζήσει από κοντά αυτήν την εμπειρία. Πίσω από το τιμόνι του όχι άλλος από τον ίδιο τον Φέττελ ο οποίος ήταν εμφανώς συγκινημένος. Τα πάντα ήταν όπως τα θυμόταν ο Γερμανός. Το κάθισμα, το τιμόνι, τα πεντάλ, ο ήχος από τον V8 της Renault. Υπήρχε, όμως, μία μικρή αλλαγή.

Advertisement
Advertisement

Η RB7 ήταν προσαρμοσμένη για να καίει φιλικά προς το περιβάλλον συνθετικά καύσιμα. Αυτή η αλλαγή έχει γίνει και σε όλα τα υπόλοιπα μονοθέσια F1 με τα οποία έχει κάνει showruns ο τετράκις παγκόσμιος πρωταθλητής.

Μοναδικές εμφανίσεις

Ο Φέτελ δεν ήταν, όμως, μόνος του στο Nurburgring. Μαζί του οδήγησαν και οι Ντέιβιντ Κούλθαρντ και Γιούκι Τσουνόντα. Ο Κούλθαρντ ήταν με την Red Bull από το ξεκίνημά της στην F1 το 2005. Οδήγησε για τους τάυρους μέχρι και το 2008 οπότε και αποσύρθηκε από την ενεργό δράση.

Advertisement

Ο Τσουνόντα οδηγεί τα τρία τελευταία χρόνια για την junior team της Red Bull, την AlphaTauri. Στο Nurburgring ο Ιάπωνας οδήγησε ένα Honda NSX GT3 evo. Υπήρξαν και άλλοι guest stars όμως. Ο Ραλφ Σουμάχερ με την Williams FW25 και ο Γιος Φερστάπεν με το ηλεκτρικό Ford Supervan 4.2 των 1.400 ίππων.

Advertisement

Εκείνος που έκλεψε την παράσταση, όμως, ήταν ο Ματίας Λάουντα. Ο γιος του μεγάλου Νίκι Λάουντα οδήγησε την Ferrari 312 B3-74. Ένα μονοθέσιο με το οποίο ο Αυστριακός είχε πάρει την pole στην ίδια πίστα το 1974 και με το οποίο ο teammate του, Κλέι Ρεγκατσόνι πήρε τη νίκη. Η εικόνα ενός Λάουντα να οδηγεί μια Ferrari στο Nurburgring ήταν αναμφίβολα ανατριχιαστική!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ο απόλυτος αγώνας dragster! (+video)
Red Bull: Ο Μάρκο θέλει Νόρις δίπλα στον Φερστάπεν!
F1: Μονοθέσια με χειροκίνητα κιβώτια