Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Λεκλέρ: Πόσο πουλήθηκαν το κράνος και η φόρμα του;

Ελλάδα 14:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Λεκλέρ: Πόσο πουλήθηκαν το κράνος και η φόρμα του;

FORMULA 1

Λεκλέρ: Πόσο πουλήθηκαν το κράνος και η φόρμα του;

FORMULA 1

Ο Σαρλ Λεκλέρ δημοπράτησε μέσω του οίκου Sotheby’s το κράνος και την αγωνιστική φόρμα που χρησιμοποίησε στο φετινό GP του Μονακό.

Advertisement
Advertisement

Ο Μονεγάσκος είχε επιλέξει για τον αγώνα της πατρίδας του να χρησιμοποιήσει ειδικό χρωματισμό τόσο στο κράνος όσο και στην αγωνιστική του φόρμα.

Αυτός ήταν εμπνευσμένο από τα χρώματα της σημαίας του Μονακό. Κυριαρχεί το λευκό χρώμα, ενώ το κόκκινο έχει την απόχρωση που απαντάται στην σημαία του πριγκιπάτου. Ο Λεκλέρ χρησιμοποίησε το κράνος και την φόρμα σε όλη τη διάρκεια του αγωνιστικού τριημέρου. Στις κατατακτήριες ήρθε τρίτος αν και λόγω ποινής ξεκίνησε τελικά έκτος, θέση στην οποίαν τερμάτισε και τον αγώνα.

Advertisement
Advertisement

Λόγω της καταστροφής, όμως, που είχε επισυμβεί στην Εμίλια-Ρομάνια -όπου βρίσκεται και η έδρα της Ferrari– ο Σαρλ αποφάσισε να διαθέσει τα εν λόγω αντικείμενα για δημοπρασία. Τα έσοδα δόθηκαν για την ανακούφιση των πληγέντων από την κακοκαιρία.

Έτσι η δημοπρασία διεξήχθη από τον οίκο Sotheby’s και τα έσοδα ξεπέρασαν και τις πιο αισιόδοξες προβλέψεις του Λεκλέρ. Το κράνος του πωλήθηκε έναντι 255.000 ευρώ. Η αγωνιστική του φόρμα έναντι 51.000. Επιπλέον τα γάντα και τα αγωνιστικά του παπούτσια πωλήθηκαν προς 35 και 17 χιλιάδες ευρώ αντίστοιχα.

Advertisement

Φυσικά ο Σαρλ ήταν ενθουσιασμένος με τα λεφτά που μπόρεσε να συγκεντρώσει για την ιδιαίτερη πατρίδα της Ferrari. «Ευχαριστώ πάρα πολύ όλους όσοι συμμετείχαν στην δημοπρασία. Τα 358.000 ευρώ που συγκεντρώθηκαν θα βοηθήσουν πολλούς ανθρώπους» ήταν το μήνυμα του Μονεγάσκου στο Instagram.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Λεκλέρ: Ξανά σε σχέση ο Σαρλ; (+video)
Ο Ρικιάρντο «βγάζει στο σφυρί» τη McLaren 720S Spider
Χάμιλτον: Με την Σακίρα στην πόλη του… πρώην της!

Advertisement