Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Αζερμπαϊτζάν-FP1: Ταχύτερος ο Perez στο Μπακού

Ελλάδα 9:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Αζερμπαϊτζάν-FP1: Ταχύτερος ο Perez στο Μπακού

FORMULA 1

F1 GP Αζερμπαϊτζάν-FP1: Ταχύτερος ο Perez στο Μπακού

FORMULA 1

Με χρόνο 1:45,476” ο Sergio Perez ήταν ταχύτερος στις πρώτες ελεύθερες δοκιμές για το Grand Prix του Αζερμπαϊτζάν. Πίσω από τον οδηγό της Red Bull Racing τερμάτισαν οι: Leclerc και Verstappen με διαφορά +0,127” και 0,334” αντίστοιχα.

Advertisement
Advertisement

Με τους οδηγούς να κινούνται στο όριο και κάποιες φορές να ακουμπούν τις μπαριέρες, ολοκληρώθηκαν οι πρώτες ελεύθερες δοκιμές στους δρόμους του Μπακού.

Ο Perez ήταν ο ταχύτερος οδηγός του FP1 στο Μπακού, με τον Leclerc να ακολουθεί ανάμεσα στις δύο Red Bull (ο Verstappen ήταν τρίτος). Παράπονα για την χαμηλή απόδοση του κινητήρα και το κυκλοφοριακό έκανε ο Verstappen ενώ  μεγάλο πρόβλημα ήταν αναπηδήσεις για πολλά μονοθέσια, όμως για τις Ferrari και τις Mercedes το πρόβλημα ήταν έντονο.

Advertisement
Advertisement

Τυχερός ήταν ο Παγκόσμιος Πρωταθλητής του 2021 όταν μετά από τετ-α-κε απέφυγε τον τοίχο. «Δεν ξέρω τι έγινε», είπε από την ενδοεπικοινωνία της ομάδας. «Πρέπει πραγματικά να το ελέγξουμε». Όλοι οι οδηγοί βγήκαν στην διαδρομή στην πόλη του Μπακού μέσα στα πρώτα δύο λεπτά του FP1, ενώ η πλειοψηφία επέλεξε να τρέξει με την μεσαία γόμα  C4 των ελαστικών της Pirelli.Οι δύο της Red Bull ήταν οι πρώτοι οδηγοί που ολοκλήρωσαν γύρους σε λιγότερο από 1:50”, με τον Verstappen να γράφει πρώτος τον ταχύτερο γύρο.

Η F1 επιστρέφει στο μοναδικό Baku Street Circuit για τον όγδοο γύρο του πρωταθλήματος 2022, τη δεύτερη συνεχόμενη διοργάνωση σε δρόμο μετά το GP του Μονακό. Ο Sergio Perez ήταν ο νικητής στο Πριγκιπάτο και τώρα βρίσκεται 15 πόντους (στην τρίτη θέση) πίσω από τον πρώτο στην βαθμολογία Max Verstappen, με τον Charles Leclerc της Ferrari δεύτερο. Ο Verstappen θέλει μία νίκη στους δρόμους του Μπακού μετά τη θεαματική εγκατάλειψη πέρυσι από κατεστραμμένο ελαστικό, που του κόστισε τη νίκη στην πρωτεύουσα του Αζερμπαϊτζάν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Αζερμπαϊτζάν: Προεπισκόπηση
Haas F1: Οι επιπτώσεις των ατυχημάτων του Mick
F1 Manager 2022: Η F1 σε παιχνίδι (+video)