Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ιταλίας: Pole του Leclerc στα ίσα!

Ελλάδα 22:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ιταλίας: Pole του Leclerc στα ίσα!

FORMULA 1

F1 GP Ιταλίας: Pole του Leclerc στα ίσα!

FORMULA 1

Μπορεί οι αντίπαλοί του να έπαιρναν ποινές θέσεων εκκίνηση. Μπορεί να ξεκινούσε πρώτος αύριο έτσι κι αλλιώς. Για τον Charles Leclerc, όμως, αυτά δεν είχαν καμία σημασία.

Advertisement
Advertisement

Ο οδηγός της  Ferrari μας χάρισε έπειτα από καιρό μία μεγάλη παράσταση σε κατατακτήριες. Όπως εκείνες στις οποίες μας είχε (κακο)μάθει κατά την αρχή της σεζόν. Και δεν θα μπορούσε να βρει καλύτερο μέρος για να το πράξει από τον “Ναό της ταχύτητας”, την θρυλική Monza, η οποία φέτος συμπληρώνει 100 χρόνια.

Η Ferrari φάνηκε ότι δούλεψε εξαίρετα το πρωί του Σαββάτου. Όχι, μόνο κατάφερε να αποκτήσει επαφή με την Red Bull στα medium αλλά κατοχύρωσε και την κυριαρχία της με τα soft. Αυτό πιστοποιεί και η εμφάνιση του τρίτου -χωρίς τις ποινές- Carlos Sainz Jr. Η Ferrari μπορεί να κερδίσει αύριο την Monza!

Q1: Εντυπωσιακό ντεμπούτο De Vries

Advertisement
Advertisement

Οι οδηγοί των κορυφαίων ομάδων ξεκίνησαν να συμπληρώνουν γύρους μετά το πρώτο πεντάλεπτο της διαδικασίας. Οι Leclerc και Sainz ήταν πρώτοι μετά τις αρχικές προσπάθειες με τους Russel, Verstappen και Perez πίσω τους. Εντυπωσιακοί ήταν οι πρώτοι γύροι και των Williams με τα βρετανικά μονοθέσια να περνούν εξαιρετικά από τον πρώτο τομέα της πίστας.

Οι Red Bull έκαναν και δεύτερες προσπάθειες για να βρεθούν στο 1-4. Εν τω μεταξύ ο De Vries παρά το ότι έδινε tow στον Latifi κατάφερε να είναι ταχύτερος του. Καθώς το Q1 πλησίαζε στο τέλος του τα βλέμματα στράφηκαν στους οδηγούς που θα πάλευαν για τις τελευταίες θέσεις της δεκαπεντάδας.

Advertisement

Ο Nyck de Vries κατάφερε να προκριθεί στο Q2 την στιγμή που ο teammate του έχανε τα φρένα για την πρώτη στροφή. Ο Latifi αποκλείστηκε από την συνέχεια όπως και οι Aston Martin και Haas. Έκπληκτος ακούστηκε για άλλη μια φορά στο team radio ο Vettel. Απορούμε γιατί.

Q2: Gasly εντός, Ocon εκτός

Οι Ferrari, Red Bull και Mercedes πλασαρίστηκαν σε παράταξη στην αρχή του Q2. Οι Sainz, Leclerc και Verstappen, μάλιστα, είχαν χρησιμοποιημένα soft εν αντιθέσει με τους υπόλοιπους. Αξίζει να σημειωθεί ότι ο Leclerc είχε κάνει λάθος στην πρώτη προσπάθειά του. Έτσι αναγκάστηκε να παραμείνει στην πίστα με το ίδιο σετ και να σημειώσει τον δεύτερο χρόνο μετά τον Sainz.

Advertisement

Ήδη από το Q1 η F1-75 φαινόταν να έχει πετύχει ιδανική ισορροπία στα χέρια και των δύο οδηγών της. Αντιθέτως, η Mclaren έδειξε να χάνει έδαφος με τον Norris να μην μπορεί να απειλήσει ακόμη και τις Alpine σε ρυθμό qualifying.

Στους τελευταίους γύρους του Q2 είχαμε μία μικρή έκπληξη με τους Ricciardo και Gasly να περνούν στην τελική φάση. Αντιθέτως, ο Ocon -ο οποίος έχει και ποινή 5 θέσεων- δεν κατάφερε να περάσει. Τον ακολούθησαν οι Alfa Romeo, ο Tsunoda και ο De Vries. Ο rookie Ολλανδός πήρε τελικά κατάταξη στην 13η θέση, αλλά θα ξεκινήσει εντός της πρώτης δεκάδας μόλις όλες οι ποινές επιβληθούν στο αυριανό grid. Εντυπωσιακό!

Advertisement

Q3: Κόκκινη pole!

Στον πρώτο γύρο προσπαθειών ο Leclerc βγήκε μπροστά από τον Sainz για να δώσει το slip stream στον team mate του. Αυτό ίσως ξένισε ορισμένους αρχικά που θα περίμεναν την αντίστροφη σειρά. Όμως, οι δύο Ferrari επέδειξαν κορυφαίο ρυθμό ανεβαίνοντας στο 1-2, τρία δέκατα μπροστά από τον Verstappen.

Στις θέσεις 5 και 6 διεξαγόταν η μάχη για την πραγματική δεύτερη θέση εκκίνησης ανάμεσα στους Russell και Norris. Ο George πήρε την πρώτη μάχη. Την ίδια στιγμή ο Alonso εγκατέλειπε την πρώτη του προσπάθεια αποφασίζοντας να τα παίξει όλα για όλα στο τέλος.

Στο τέλος του Q3 ο Leclerc βγήκε πίσω από τον Sainz χωρίς, όμως, να δίνει ο Ισπανός slip stream στον teammate του. Αλλά ο Leclerc με τον γύρο που έκανε μάλλον δεν το χρειαζόταν. Ήταν εκπληκτικός από την αρχή μέχρι το τέλος της προσπάθειάς του και παρά την επίσης εντυπωσιακή προσπάθεια του Verstappen η pole βάφτηκε κόκκινη.

Λόγω των αμέτρητων ποινών, πίσω από τον poleman, Leclerc θα ξεκινήσουν οι Russell και Norris. Ο Verstappen θα ξεκινήσει έβδομος, πράγμα που τον κρατάει στο παιχνίδι της νίκης. Η Ferrari και ο Leclerc πρέπει να κάνουν τα πάντα τέλεια εάν θέλουν να κερδίσουν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Porsche: Δεν μπαίνει στην F1 με την Red Bull το 2026!
F1 GP Ιταλίας: Χρυσή ευκαιρία για τον Leclerc
F1 GP Ιταλίας: Ο Verstappen το FP3-Χάνει τον αγώνα ο Albon