Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Verstappen: Πώς μπορεί να εξασφαλίσει τον τίτλο στην Σιγκαπούρη;

Ελλάδα 4:28
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Verstappen: Πώς μπορεί να εξασφαλίσει τον τίτλο στην Σιγκαπούρη;

FORMULA 1

Verstappen: Πώς μπορεί να εξασφαλίσει τον τίτλο στην Σιγκαπούρη;

FORMULA 1

Η σεζόν του 2022 έχει εξελιχθεί ονειρικά για τον Max Verstappen. Ο Ολλανδός έχει ήδη 11 νίκες ενώ μπορεί ακόμη και στην Σιγκαπούρη να εξασφαλίσει και μαθηματικά τον τίτλο.

Advertisement
Advertisement

Το φετινό πρωτάθλημα δεν είχε ξεκινήσει ιδανικά για τον πρωταθλητή του 2021. Με δύο εγκαταλείψεις στους τρεις πρώτους αγώνες και την Ferrari εξαιρετικά ανταγωνιστική, η πρόκληση για τον Verstappen έμοιαζε μεγάλη. Πριν τον αγώνα στην Imola ο Max βρισκόταν 46 βαθμούς πίσω από τον Leclerc στην βαθμολογία.

Όμως, με την αρχή της ευρωπαϊκής σεζόν οι Red Bull και Verstappen ανέτρεψαν το σκηνικό. Η βελτιωμένη απόδοσή τους σε συνδυασμό με τα πάσης φύσεως προβλήματα των Ferrari-Leclerc τους έφεραν γρήγορα σε θέση ισχύος. Μετά το καλοκαιρινό διάλειμμα, μάλιστα, ο Max έχει κυριαρχήσει πλήρως. Πηγαίνοντας στην Σιγκαπούρη βρίσκεται 116 βαθμούς μπροστά από τον Leclerc στη βαθμολογία και 125 από τον teammate του στην Red Bull, Sergio Perez.

Advertisement
Advertisement

Μετά τον αγώνα στην Marina Bay θα απομένουν 5 Grand Prix για την ολοκλήρωση της χρονιάς. Εξ αυτών, ο αγώνας της Βραζιλίας θα έχει και Sprint στο οποίο ο νικητής παίρνει 8 βαθμούς επιπλέον. Άρα ο μέγιστος αριθμός βαθμών που θα μπορεί να συγκεντρώσει ένας οδηγός μετά το GP της Σιγκαπούρης είναι 138.

Τα σενάρια

Κατά συνέπεια ο Verstappen παίρνει τον τίτλο στην Σιγκαπούρη εάν συγκεντρώσει 22 βαθμούς περισσότερους από τον Leclerc, 13 από τον Perez, 6 από τον Russell και δεν χάσει περισσότερους από 10 από τον Sainz. Για να συμβεί αυτό ο Max πρέπει οπωσδήποτε να κερδίσει, με τον Leclerc 9ο ή χαμηλότερα, τον Perez 4o χωρίς ταχύτερο γύρο ή χαμηλότερα και τον Russell 2ο ή χαμηλότερα. Εάν ο Verstappen κερδίσει και σημειώσει τον ταχύτερο γύρο, τότε παίρνει το πρωτάθλημα και με τον Leclerc στην 8η θέση.

Advertisement

Εν ολίγοις για να στεφθεί ο Verstappen πρωταθλητής στην Σιγκαπούρη θα πρέπει και ο Leclerc να έχει έναν πολύ κακό αγώνα. Δύσκολο αλλά όχι και απίθανο. Το πιθανότερο είναι οι Perez, Russell και Sainz να χάσουν και τις μαθηματικές ελπίδες τους για τον  τίτλο στην Marina Bay. Και ο Leclerc να παραμείνει -θεωρητικά- στο παιχνίδι. Λογικά, στα GP Ιαπωνίας και ΗΠΑ θα είναι πιο πιθανό για τον Verstappen να πανηγυρίσει τον δεύτερο τίτλο του.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Porsche: Υπάρχουν εναλλακτικές για είσοδο στην F1 το 2026;
F1: Το προσωρινό καλεντάρι του 2023
F1: Αυτό είναι το πιο καυτό grid της σεζόν

Advertisement