Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Σιγκαπούρης: Ταχύτερος ο Hamilton στο FP1

Ελλάδα 13:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Σιγκαπούρης: Ταχύτερος ο Hamilton στο FP1

FORMULA 1

F1 GP Σιγκαπούρης: Ταχύτερος ο Hamilton στο FP1

FORMULA 1

Ο Lewis Hamilton πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο στο FP1 της Σιγκαπούρης. Πίσω του οι Verstappen και Leclerc.

Advertisement
Advertisement

Είναι, βέβαια, εξαιρετικά πιθανό το αποτέλεσμα αυτό να οφείλεται σε χαμηλότερο φορτίο καυσίμου της Mercedes. Η RB18 και οVerstappenήταν με το καλημέρα ταχύτατοι στην Marina Bay. Και μάλιστα με μεγάλη διαφορά έναντι των υπολοίπων.

Ο Alexander Albon συμμετείχε στο FP1 δηλώνοντας ότι είναι έτοιμος να αγωνιστεί κανονικά. Ωστόσο, ο De Vries βρίσκεται σε επιφυλακή στην περίπτωση που ο Ταϊλανδός ταλαιπωρηθεί στον πιο δύσκολο σωματικά αγώνα της χρονιάς.

Advertisement
Advertisement

Οι δύο Red Bull συμπλήρωσαν πρώτες γύρο με την μεσαία γόμα ανεβαίνοντας στην κορυφή κατά το πρώτο δεκάλεπτο. Την ίδια στιγμή ο Leclerc παρέμενε στα pits αντιμετωπίζοντας πρόβλημα με τα φρένα κατά τον πρώτο του γύρο δοκιμής.

Έξοδο είχε στον δεύτερο τομέα ο George Russell κατά τον πρώτο του γύρο, χωρίς όμως περαιτέρω συνέπειες. Αρχικά, πάντως, η W13 παρουσίαζε αρκετά έντονο porpoising. Κατά το πρώτο ημίωρο οι χρόνοι τον Alpine ήταν εξαιρετικά ανταγωνιστικοί με τους Alonso-Ocon στο 2-5.

Advertisement

Λίγο πριν το τελευταίο εικοσάλεπτο ξεκίνησαν και οι πρώτες προσπάθειες με την soft γόμα. Τότε, όμως, ο Stroll -ο οποίος είχε σημειώσει τον τέταρτο χρόνο με τα medium- είχε επαφή με τον τοίχο στην στροφή 5 η οποία προκάλεσε την κόκκινη σημαία. Η διαδικασία ξεκίνησε και πάλι με 15 λεπτά να απομένουν.

Advertisement

Ο Leclerc κατάφερε να ανέβει προσωρινά δεύτερος. Λίγο πριν το τέλος ο Perez αντιμετώπισε πρόβλημα -μάλλον με το κιβώτιο- που τον οδήγησε πρόωρα στα pits. Στο τελευταίο πεντάλεπτο ο Hamilton έκανε έναν ταχύτατο γύρο που τον έφερε στην κορυφή. Οι Verstappen, Leclerc, Perez και Russell συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Horner: Ο Toto επηρέαζε συνεχώς τους αγωνοδίκες (+video)
F1 GP Σιγκαπούρης: Προεπισκόπηση
F1: Ποιες ομάδες ξεπέρασαν το budget cap του 2021;

Advertisement