Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Σιγκαπούρης: Ο Leclerc το FP3-Ανακοίνωση FIA για το cost cap

Ελλάδα 13:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Σιγκαπούρης: Ο Leclerc το FP3-Ανακοίνωση FIA για το cost cap

FORMULA 1

F1 GP Σιγκαπούρης: Ο Leclerc το FP3-Ανακοίνωση FIA για το cost cap

FORMULA 1

Ο Charles Leclerc σημείωσε τον πρώτο χρόνο στην τρίτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του GP Σιγκαπούρης. Πίσω του οι Verstappen και Sainz.

Advertisement
Advertisement

Η εικόνα των μονοθέσιων στο βρεγμένο οδόστρωμα θα πρέπει να ληφθεί σοβαρά υπόψη. Φαίνεται ότι και οι κατατακτήριες δοκιμές θα διεξαχθούν σε παρόμοιες συνθήκες. Κατά συνέπεια η εκμετάλλευση των intermediates θα αποδειχθεί κρίσιμη.

Η βροχή που είχε ξεκινήσει να πέφτει από το πρωί στην Σιγκαπούρη σταμάτησε αφού είχαν περάσει τα πρώτα 15 λεπτά του FP3. Το pitlane άνοιξε δε, με μισή ώρα να απομένει στη διαδικασία. Η πίστα ήταν φυσικά, βρεγμένη και οι οδηγοί επέλεξαν τα full wet ελαστικά.

Advertisement
Advertisement

Ο πρώτος οδηγός που χρησιμοποίησε τα ενδιάμεσα ελαστικά ήταν ο Verstappen, με είκοσι λεπτά να απομένουν στην διαδικασία. Και μάλιστα χωρίς να έχει κάνει προηγουμένως γύρο με τα wets. Παρόμοια προσέγγιση είχε και ο Leclerc. Η επιλογή Verstappen δικαιώθηκε με τον Ολλανδό να ρίχνει για πάνω από 1,5 δευτερόλεπτο τον χρόνο του πρώτου μέχρι τότε Sainz.

Καθώς η πίστα στέγνωνε, οι χρόνοι άρχισαν να πέφτουν δραματικά. Οι Verstappen και Leclerc εναλλάσσονταν συνεχώς στην πρώτη θέση, έχοντας πανομοιότυπους ρυθμούς. Ο Gasly ήταν επίσης αρκετά ανταγωνιστικός, όπως και οι οδηγοί της Alpine.

Advertisement

Οι δύο Mercedes βγήκαν τελευταίες στην πίστα. Όμως, δεν πρόλαβαν να σημειώσουν ανταγωνιστικούς χρόνους. Οι Leclerc, Verstappen, Sainz, Alonso και Perez συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

Ανακοίνωση FIA για το cost cap

Advertisement

Ανακοίνωση εξέδωσε η ομοσπονδία σχετικά με τις φήμες που κυκλοφόρησαν χθες και οι οποίες ήθελαν τις Red Bull και Aston Martin να έχουν υπερβεί το budget cap της περασμένης χρονιάς. Τόσο η Ferrari όσο και η Mercedes είχαν σπεύσει, μάλιστα, να προτείνουν και ποινές για το υποτιθέμενο ατόπημα. Είναι προφανές πως όλη αυτή η πολεμική έχει ως στόχο την Red Bull.

Η ανακοίνωση, λοιπόν, της FIA έχει ως εξής: “Η FIA παρατηρεί πολλές και αβάσιμες εικασίες και υποθέσεις σχετικά με το θέμα του cost cap. Η διαδικασία ελέγχου βρίσκεται ακόμη εν εξελίξει και πρόκειται να συνεχιστεί απρόσκοπτα και χωρίς να ληφθούν υπόψη έξωθεν αντιδράσεις“.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Ποιες ομάδες ξεπέρασαν το budget cap του 2021;
De Vries: Υπέγραψε στην AlphaTauri;
F1 GP Σιγκαπούρης: Ο διαφορετικός αγώνας (+video)