Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

De Vries: Υπέγραψε στην AlphaTauri;

Ελλάδα 18:02
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

De Vries: Υπέγραψε στην AlphaTauri;

FORMULA 1

De Vries: Υπέγραψε στην AlphaTauri;

FORMULA 1

Σύμφωνα με το γαλλικό canal+ F1 ο Nyck de Vries έχει ήδη υπογράψει για το 2023 με την AlphaTauri. Αναμένεται η επίσημη επιβεβαίωση.

Advertisement
Advertisement

Το… φλερτ των δύο πλευρών φαίνεται ότι ήταν σύντομο αλλά επιτυχημένο. Ο Nyck de Vries είχε κάνει αίσθηση με το εντυπωσιακό του ντεμπούτο στην Monza. Και αμέσως πολλές ήταν οι ομάδες που έσπευσαν να τον προσεγγίσουν.

Μεγαλύτερη ανάγκη για οδηγό υπήρχε στην Alpine, η οποία έχασε μέσα από τα χέρια της τον Piastri νωρίτερα φέτος. Όμως, η γαλλική ομάδα επιθυμούσε τον Gasly στο δεύτερο μονοθέσιο ώστε να σχηματίσει με τον Ocon ένα πλήρως γαλλικό δίδυμο.

Advertisement
Advertisement

Ο Pierre είχε ακόμη συμβόλαιο με την AlphaTauri. Η Red Bull -μητρική εταιρία- είχε δηλώσει ότι δεν θα στεκόταν εμπόδιο στον Gasly. Αρκεί να έβρισκε έναν ικανό αντικαταστάτη. Αρχικά υπήρχε η επιλογή του Colton Herta. Όμως, ο Αμερικανός δεν μπόρεσε να εξασφαλίσει την super licence που απαιτείται για την F1.

Με την είσοδο του De Vries στο προσκήνιο φαίνεται ότι το θέμα διευθετήθηκε ταχύτατα. Ο Ολλανδός είχε συναντηθεί πριν δύο εβδομάδες με τον Helmut Marko στην Αυστρία. Εκεί φαίνεται ότι μπήκαν οι βάσεις της συμφωνίας. Πλέον, σύμφωνα με το canal+ F1 τα συμβόλαια έχουν υπογραφεί και το μόνο που μένει είναι η επίσημη ανακοίνωση.

Advertisement

Άρα καθώς φαίνεται, ο De Vries πάει στην AlphaTauri, ο Gasly στην Alpine και οι μόνες κενές θέσεις που απομένουν στο grid του 2023 βρίσκονται σε Williams και Haas.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Horner: Ο Toto επηρέαζε συνεχώς τους αγωνοδίκες (+video)
F1: Ποιες ομάδες ξεπέρασαν το budget cap του 2021;
F1 GP Σιγκαπούρης: Ταχύτερος ο Hamilton στο FP1