Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Sainz: Μπορώ πλέον να οδηγώ άνετα στο όριο

Ελλάδα 2:06
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Sainz: Μπορώ πλέον να οδηγώ άνετα στο όριο

FORMULA 1

Sainz: Μπορώ πλέον να οδηγώ άνετα στο όριο

FORMULA 1

Ο Carlos Sainz Jr εξέφρασε την ικανοποίησή του σχετικά με τις αλλαγές που έχει κάνει η Ferrari στην F1-75. Θεωρεί πώς αυτό αποτυπώνεται στο εξαιρετικό τριήμερο που είχε στο Μόντρεαλ πριν λίγες μέρες. Επιπλέον, εξέφρασε την συγκρατημένη αισιοδοξία του για τη συνέχεια του πρωταθλήματος.

Advertisement
Advertisement

Η σεζόν του 2022 είχε αρχίσει με τις καλύτερες προοπτικές για τον Carlos Sainz Jr. Ερχόμενος από μία πολύ δυνατή πρώτη σεζόν με την Ferrari κατά την οποίαν είχε τερματίσει, μάλιστα, πάνω από τον Leclerc στη βαθμολογία, έδινε την εντύπωση ενός οδηγού ο οποίος ήταν έτοιμος να κάνει το βήμα παραπάνω με τα νέας γενιάς μονοθέσια.

Όμως η πραγματικότητα αποδείχτηκε διαφορετική. O Sainz είχε αντιμετωπίσει αρκετά προβλήματα με την οδήγηση της F1-75. Ιδίως από την Αυστραλία και μετά οπότε και άρχισε να υποπίπτει σε μια σειρά λαθών τα οποία έχουν στοιχίσει τόσο σε εκείνον όσο και στην ομάδα του.

Advertisement
Advertisement

Παρά ταύτα ο Sainz θεωρεί ότι η εμφάνισή του στον Καναδά θα αποτελέσει σημείο καμπής στην φετινή του σεζόν. “Στο Μόντρεαλ κάναμε καλή πρόοδο. Κάποιες αλλαγές που έγιναν στο μονοθέσιο το έφεραν πιο πολύ στα μέτρα μου. Μπορούσα και οδηγούσα οριακά, χωρίς να φοβάμαι εάν θα χάσω το αυτοκίνητο όπως συνέβη στην Βαρκελώνη” δήλωσε ο Carlos.

Ο Ισπανός συνέχισε: “Φυσικά χρειάζεται να βρεθούμε και σε διαφορετικού τύπου πίστες για να επιβεβαιωθεί αυτή η πρόοδος που διαισθάνομαι. Για την ώρα δεν σκέφτομαι το πρωτάθλημα, βλέπω τον κάθε αγώνα ξεχωριστά”.

Advertisement

Ικανοποιημένος από την εμφάνιση του Carlos εμφανίστηκε και ο Mattia Binotto: “Είχε έναν πολύ καλό αγώνα και αυτό νομίζω ότι θα του δώσει αυτοπεποίθηση. Βέβαια για να κερδίσεις την Red Bull και τον Max πρέπει να είσαι τέλειος σε όλο το τριήμερο. Ίσως, μόνο στα δοκιμαστικά ο Carlos να υστέρησε κάπως. Αλλά είμαι βέβαιος ότι στους επόμενους αγώνες θα αποδείξει ότι μπορεί να μάχεται για νίκες τακτικά“.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Καναδά: El Plan
F1 GP Καναδά: Ένα masterclass από τον Verstappen
F1: Άναψαν τα αίματα στον Καναδά

Advertisement