Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Κίνας: Φωτιά, βροχή και η pole του Sprint στον Νόρις!

Ελλάδα 12:42
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Κίνας: Φωτιά, βροχή και η pole του Sprint στον Νόρις!

FORMULA 1

F1 GP Κίνας: Φωτιά, βροχή και η pole του Sprint στον Νόρις!

FORMULA 1

Τα στοιχεία της φύσης συνωμότησαν και μας έδωσαν μία συγκλονιστική μονομαχία για την pole του Sprint με τον Νόρις, τελικά, να κερδίζει τον Λιούις Χάμιλτον.

Advertisement
Advertisement

Οι κατατακτήριες για το πρώτο Sprint της χρονιάς έκρυβαν αρκετές παγίδες. Η χαμηλή θερμοκρασία και ο έντονος άνεμος δυσκόλεψαν αρχικά τις προσπάθειες των οδηγών. Ωστόσο οι καιρικές συνθήκες θα επιδεινώνονταν στη διάρκεια της διαδικασίας.

Στο τέλος του SQ2 ξεκίνησε να βρέχει με αποτέλεσμα το τελευταίο, κρίσιμο οκτάλεπτο των κατατακτήριων να μετατραπεί σε ρουλέτα. Οι οδηγοί έδωσαν την μάχη για την pole του Sprint με τα ενδιάμεσα ελαστικά και την βροχή να πέφτει συνεχώς! Υπό αυτές τις ακραίες συνθήκες εκείνος που επικράτησε ήταν ο Λάντο Νόρις μετά από μία συγκλονιστική διαδικασία. Φανταστικοί ήταν και οι Χάμιλτον-Αλόνσο που θα ξεκινήσουν πίσω από την McLaren αύριο.

SQ1: Χωρίς εκπλήξεις

Η μέση γόμα -υποχρεωτική για την πρώτη περίοδο- έδειξε να λειτουργεί πολύ καλύτερα στην RB20 έναντι των υπόλοιπων μονοθέσιων. Οι Πέρεζ-Φερστάπεν σημείωσαν το 1-3 παρά την έντονη υποστροφή που αντιμετώπιζαν στην έξοδο της τελευταίας στροφής.

Advertisement
Advertisement

Εξαιρετικά απέδωσε, όμως, και στην Mclaren με τον Νόρις να χωρίζει τις δύο Red Bull. Οι Λεκλέρ και Πιάστρι συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα. Εκτός συνέχειας έμειναν οι Γκασλί, Οκόν, Άλμπον,Τσουνόντα και Σάρτζεντ.

SQ2: Φωτιά, νερό και ο Ράσελ εκτός συνέχειας

Ακριβώς με το τέλος του SQ1 η διαδικασία διακόπηκε λόγω μικρής φωτιάς που είχε ξεσπάσει στο γρασίδι της στροφής 5. Το αξιοπερίεργο αυτό περιστατικό είχε συμβεί και νωρίτερα στο FP1 προκαλώντας και τότε ολιγόλεπτη διακοπή.

Όπως και εάν είχε πιάσει φωτιά το γρασίδι, πάντως, η βροχή που επακολούθησε φρόντισε να την σβήσει! Ήδη από το SQ1 είχαν αρχίσει να πέφτουν οι πρώτες ψιχάλες οι οποίες εντάθηκαν πριν την δεύτερη περίοδο.

Advertisement

Επικράτησε συνωστισμός στο pit-lane από τους οδηγούς οι οποίοι έτρεχαν για έναν γύρο με τα slicks για όσο το οδόστρωμα παρέμενε σχετικά στεγνό. Με την μέση γόμα υποχρεωτική και στο Q2 υπήρχε η δυνατότητα για δύο γρήγορους γύρους χωρίς επίσκεψη στα pits.

Ωστόσο οι ψιχάλες μετατράπηκαν σε κανονική βροχόπτωση δύο λεπτά πριν τη λήξη της διαδικασίας. Αυτό ευνόησε τις δύο Stake F1 που πέρασαν στο SQ3. Αντιθέτως ο Ράσελ που δεν είχε κάνει καλή πρώτη προσπάθεια δεν μπόρεσε να βελτιώσει τον χρόνο του και έμεινε εκτός. Οι Μάγκνουσεν, Χούλκενμπεργκ, Ρικιάρντο και Στρολ έμειναν επίσης εκτός συνέχειας.

SQ3: Πανικός!

Advertisement

Η τελευταία κρίσιμη περίοδος διεξήχθη υπό βροχή και επικράτησε… πανικός! Οι οδηγοί βγήκαν με τα ενδιάμεσα Pirelli αναγκαστικά, αλλά ακόμη και με αυτά η πρόσφυση ήταν πολύ χαμηλή. Πολλοί οδηγοί δεν μπορούσαν να κρατήσουν τα μονοθέσια τους στην πίστα. Επιπλέον, πολλοί γύροι ακυρώνονταν λόγω παραβίασης των ορίων της πίστας.

Υπό αυτές τις extreme συνθήκες ο Νόρις με έναν εκπληκτικό γύρο στο τέλος κατάφερε να πάρει την pole από τον Χάμιλτον ο οποίος είχε κάνει μία επίσης καταπληκτική προσπάθεια λίγο νωρίτερα. Προσωρινά επικράτησε σύγχυση καθώς ο Νόρις είχε βγει εκτός στην προτελευταία του προσπάθεια και το race control ακύρωσε -λανθασμένα- και την τελευταία.

Ωστόσο το λάθος διορθώθηκε και η pole του Sprint πήγε στον Νόρις. Οι Χάμιλτον, Αλόνσο, Φερστάπεν και Σάινθ συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

Advertisement