Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Πέρεζ: Εξασφάλισε την παραμονή του στην Red Bull;

Ελλάδα 1:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Πέρεζ: Εξασφάλισε την παραμονή του στην Red Bull;

FORMULA 1

Πέρεζ: Εξασφάλισε την παραμονή του στην Red Bull;

FORMULA 1

Ο Τσέκο Πέρεζ έχει ξεκινήσει πολύ δυνατά την φετινή σεζόν. Και η επίδοσή του στην Ιαπωνία ίσως επιταχύνει την ανανέωση της συνεργασίας του με την Red Bull για το 2025.

Advertisement
Advertisement

Η αλήθεια είναι ότι η περσινή χρονιά ήταν ιδιαίτερα δύσκολη για τον Μεξικανό. Ενόσω ο Μαξ Φερστάπεν έπαιρνε την μία νίκη μετά την άλλη, ο Τσέκο αδυνατούσε πολλές φορές να περάσει στο Q3.

Το μεγαλύτερο πρόβλημα του Πέρεζ ήταν στις front-limited πίστες. Σιρκουί όπως η Βαρκελώνη, το Σίλβερστοουν, το Ζαντβούρ και η Σουζούκα υπήρξαν ιδιαίτερα αφιλόξενες για τον συνδυασμό Πέρεζ-RB19. Ωστόσο κάπου εδώ μπαίνει στην ιστορία η RB20. Και από όσα έχουμε δει μέχρι στιγμής, η νέα Red Bull έφερε πίσω και τον… παλιό καλό Τσέκο!

Στους πρώτους τέσσερις αγώνες της χρονιάς ο Πέρεζ τα πήγε εξαιρετικά, όντας πολύ κοντά στον ρυθμό του teammate του. Επιπλέον, δεν έκανε κάποιο μεγάλο λάθος και σε τρεις από αυτούς τερμάτισε στην δεύτερη θέση. Εκτός από το GP της Αυστραλίας -όπου η Red Bull συνολικά δεν τα πήγε καλά έτσι κι αλλιώς- ο Τσέκο έχει φέρει στην ομάδα το ιδανικό για εκείνην αποτέλεσμα.

Advertisement
Advertisement

Ο Πέρεζ πιστοποίησε την επιστροφή του σε φόρμα, σε μία πολύ δύσκολη για εκείνον πίστα. Πριν την Σουζούκα λίγοι περίμεναν τον Τσέκο να προβληματίσει τον Φερστάπεν για την pole. Κι όμως. Ο Μεξικανός πήγε την μάχη του Σαββάτου στον τελευταίο γύρο του Q3!

Μπορεί να έχασε την pole για λιγότερο από ένα δέκατο του δευτερολέπτου. Ωστόσο πέτυχε τις μεγαλύτερες ταχύτητες εισόδου στην Degner 1 και στην έξοδο της Spoon που έχουν καταγραφεί στην ιστορία! Μεγαλύτερες ακόμη και από εκείνες του Φερστάπεν!

Ένα ή δύο χρόνια;

Κατά συνέπεια ο Τσέκο μπορεί να αισιοδοξεί σε μία ανανέωση με την Red Bull πριν το τέλος της άνοιξης. Ο Χέλμουτ Μάρκο δείχνει θετικός στο ενδεχόμενο. «Έχουμε πολλές επιλογές για τον δεύτερο οδηγό. Αλλά αυτή τη στιγμή η ομάδα μας λειτουργεί πολύ καλά» παραδέχτηκε ο Αυστριακός.

Advertisement

Το ερώτημα είναι εάν ο Πέρεζ θα ανανεώσει για ένα ή δύο χρόνια με την ομάδα. «Ίσως θα ήταν καλύτερα μία μονοετής επέκταση. Εάν του δώσουμε δύο χρόνια ίσως ο Πέρεζ επαναπαυτεί» σημείωσε όλο… γλύκα ο δόκτωρ Μάρκο.

Πάντως η αλήθεια είναι ότι η Red Bull δεν θα είχε λόγο να αφήσει τον Πέρεζ στην δεδομένη χρονική συγκυρία. Ιδίως εάν ο Τσέκο συνεχίσει να αποδίδει σε υψηλό επίπεδο φέτος.

Advertisement