Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Αυστραλίας: Ο Ράσελ στον τοίχο, τέλος για Φερστάπεν ( video)

Ελλάδα 15:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Αυστραλίας: Ο Ράσελ στον τοίχο, τέλος για Φερστάπεν ( video)

FORMULA 1

F1 GP Αυστραλίας: Ο Ράσελ στον τοίχο, τέλος για Φερστάπεν ( video)

FORMULA 1

Το Grand Prix στην Μελβούρνη επεφύλασσε ορισμένες ευχάριστες εκπλήξεις, κυρίως για τους φίλους της Ferrari. Δεν θα μπορούσαμε να πούμε το ίδιο, όμως, και για τον Τζορτζ Ράσελ.

Advertisement
Advertisement

Ο Βρετανός οδηγός της Mercedes μονομαχούσε στον τελευταίο γύρο με τον Αλόνσο για την 6η θέση. Η Mercedes είχε έναν κακό αγώνα μέχρι εκείνο το σημείο με τα δύο μονοθέσια να μην έχουν καλό ρυθμό και εκείνο του Χάμιλτον να έχει τεθεί εκτός από νωρίς.

Έτσι ο Ράσελ τα έδινε όλα για να κερδίσει μία θέση στην κατάταξη. Ωστόσο πλησιάζοντας στην στροφή 6 ο Βρετανός βρέθηκε πολύ κοντά στην AMR24 του Αλόνσο. Ο «βρόμικος» αέρας της Aston Martin αποσταθεροποίησε την Mercedes και ο Ράσελ έχασε τον έλεγχο βγαίνοντας αρχικά στην αμμοπαγίδα της εξωτερικής.

Όμως λόγω της υψηλής ταχύτητας που είχε το μονοθέσιο χτύπησε στην μπαριέρα και κατευθύνθηκε ακυβέρνητο πίσω στην μέση της διαδρομής. Στο παραπάνω video μπορείτε να ακούσετε τον Ράσελ να ζητάει απεγνωσμένα κόκκινη σημαία γνωρίζοντας ότι ήταν εκτεθειμένος στα μονοθέσια που ακολουθούσαν.

Advertisement
Advertisement

Βλέποντας το περιστατικό από την κάμερα του Αλόνσο, ο Ισπανός δείχνει να φρενάρει αρκετά περίεργα στην κορυφή της στροφή 6. Ο οδηγός της Aston Martin κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις στους αγωνοδίκες για την οδήγησή του μετά την καρό σημαία. Η τηλεμετρία δείχνει τον Ισπανό αργότερο στο σημείο εκείνο κατά 37 χλμ/ώρα σε σχέση με τον προηγούμενο γύρο.

Ευτυχώς ο Βρετανός βγήκε από το μονοθέσιο χωρίς προβλήματα. Ο αγώνας, βέβαια, τέθηκε σε καθεστώς VSC μέχρι τον τερματισμό. Οι Σάινθ-Λεκλέρ έκαναν το 1-2 στο Άλμπερτ Παρκ εκστασιάζοντας τους tifosi στην Αυστραλία και σε όλον τον κόσμο.

Λιγότερο εκστασιασμένος ήταν, φυσικά, ο Μαξ Φερστάπεν. Το πίσω δεξιά δισκόφρενο της Red Bull είχε κολλήσει με αποτέλεσμα ο Ολλανδός να εγκαταλείψει νωρίς, έχοντας χάσει στον 2ο γύρο την πρωτοπορία από τον Σάινθ. «Ήταν σαν να οδηγούσα με χειρόφρενο» σχολίασε ο Μαξ λίγο αργότερα.

Advertisement

Ο αγώνας ήταν κακός, όμως, και για τον Λιούις Χάμιλτον. Ο Βρετανός εγκατέλειψε με πρόβλημα στην PU στον 17ο γύρο.

Όλα τα παραπάνω δεν απασχόλησαν ιδιαίτερα τον Κάρλος Σάινθ. Ο Ισπανός έκανε ένα καταπληκτικό come-back στην Αυστραλία και ηγήθηκε του κόκκινου 1-2. Για δεύτερη φορά ήταν εκείνος ο οποίος έσπασε σερί νικών του Φερστάπεν! Η τρίτη νίκη της καριέρας του Κάρλος ήταν και η πιο κυριαρχική.

Advertisement