Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Κατάρ: Η pole του αγώνα στον Φερστάπεν!

Ελλάδα 19:55
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Κατάρ: Η pole του αγώνα στον Φερστάπεν!

FORMULA 1

F1 GP Κατάρ: Η pole του αγώνα στον Φερστάπεν!

FORMULA 1

Ο Μαξ Φερστάπεν πήρε την 30η pole της καριέρας του στην πίστα της Λοσάιλ για το Grand Prix του Κατάρ. Δεύτερος ο Ράσελ, λάθη για Νόρις και Πιάστρι.

Advertisement
Advertisement

Η πρώτη θέση εκκίνησης για τον αγώνα ήταν μάλλον… ρεζερβέ από το FP1. Ο Φερστάπεν είχε δείξει ότι απολάμβανε μία άνετη διαφορά από το υπόλοιπο grid στον έναν γρήγορο γύρο.

Κατά συνέπεια το μεγαλύτερο ενδιαφέρον αφορούσε στην κατάταξη πίσω από την RB19 με τον αριθμό 1. Διεξήχθη μία μεγάλη μάχη μεταξύ των McLaren και Mercedes, με τα μονοθέσια της γερμανικής ομάδας να κάνουν μία πολύ καλή εμφάνιση. Τελικά ο Ράσελ πήρε την δεύτερη θέση εκκίνησης καθώς ο Νόρις έκανε δύο λάθη στο Q3 τα οποία οδήγησαν σε ακύρωση των χρόνων του.

Advertisement
Advertisement

Έτσι ο Βρετανός θα ξεκινήσει από την 10η θέση παρά το ότι έδειξε πώς είχε το ρυθμό για την πρώτη σειρά εκκίνησης. Τρίτος θα ξεκινήσει τελικά ο Χάμιλτον καθώς και η τελευταία προσπάθεια του αρχικά τρίτου Πιάστρι ακυρώθηκε για παραβίαση των ορίων της πίστας.

Q1: Χωρίς εκπλήξεις

Λόγω της μεγάλης διαφοράς θερμοκρασίας οδοστρώματος από το FP1 στις κατατακτήριες αλλά και λόγω της νέας ασφάλτου, η πίστα έκρυβε πολλές παγίδες για τους οδηγούς που έπαιρναν περισσότερα ρίσκα. Οι χρόνοι μπορεί να βελτιώνονταν σημαντικά άλλα ένα μικρό γλίστρημα στην έξοδο κάποιας στροφής μπορεί να σε έστελνε εκτός ορίων της πίστας πολύ εύκολα.

Advertisement

Στο Q1 τα φαβορί πέρασαν σχετικά απροβλημάτιστα. Οι McLaren ήταν πολύ ανταγωνιστικές όπως αναμενόταν και πριν την έναρξη του τριημέρου. Πολύ καλός ήταν και ο χρόνος του Αλόνσο ο οποίος πέρασε στο Q2 από την τρίτη θέση.

Advertisement

Βέβαια ήδη από την πρώτη περίοδο είχαμε θέμα με τα όρια της πίστας για αρκετούς οδηγούς. Όλοι προσπαθούσαν να κερδίσουν και το τελευταίο χιλιοστό της διαδρομής και αυτό έδωσε πολλή… δουλειά στο race control! Εκτός συνέχειας έμειναν οι Σάρτζεντ, Στρολ, Λώσον, Μάγκνουσεν και Ζου.

Q2: Οι Σάινθ και Πέρεζ μένουν εκτός

Στην δεύτερη περίοδο των κατατακτήριων οι Mercedes έδειξαν ότι έχουν πολύ καλύτερο ρυθμό από ότι είχε φανεί στο Q1. Ο Χάμιλτον σημείωσε τον καλύτερο χρόνο μπροστά από τον Φερστάπεν και τις δύο McLaren. Οι Alpine παρέμειναν επίσης πολύ ανταγωνιστικές.

Advertisement

Σε ότι αφορά τις θέσεις αποκλεισμού έγινε… ο κακός χαμός. Οι οδηγοί μετά από τον 8ο Λεκλέρ είχαν πολύ μικρές διαφορές μεταξύ τους. Η πρόκριση στο Q3 κρίθηκε για χιλιοστά του δευτερολέπτου αλλά και μερικά χιλιοστά μη παραμονής στην πίστα, για αρκετούς οδηγούς των οποίων οι χρόνοι ακυρώθηκαν.

Ο αποκλεισμός του Σάινθ ήταν μία μικρή έκπληξη. Για τον Πέρεζ, ο οποίος επίσης αποκλείστηκε, ίσως δεν θα έπρεπε να γράφουμε άλλο ότι υπήρξε έκπληξη. Ο Μεξικανός έχει χάσει το Q3 σχεδόν στους μισούς φετινούς αγώνες! Οι Τσουνόντα, Άλμπον και Χούλκενμπεργκ έμειναν επίσης εκτός συνέχειας.

Q3: Μία προσπάθεια ήταν αρκετή

Ο Μαξ Φερστάπεν σημείωσε τον καλύτερο χρόνο έπειτα από τον πρώτο γύρο προσπαθειών. Η προσπάθεια του Ολλανδού απείχε πάνω από μισό δευτερόλεπτο από εκείνες των Χάμιλτον και Ράσελ. Τέταρτος ήταν ο Πιάστρι ενώ ο πρώτος χρόνος του Νόρις ακυρώθηκε.

Στην δεύτερη προσπάθειά του ο Φερστάπεν έκανε λάθος και έτσι δεν μπόρεσε να βελτιώσει τον χρόνο του. Έτσι κι αλλιώς, όμως, κανείς δεν μπόρεσε να αμφισβητήσει την κυριαρχία του Ολλανδού. Οι Νόρις και Χάμιλτον έκαναν λάθη στις τελευταίες τους προσπάθειες -για τον Νόρις το λάθος του κόστισε την 2η θέση- ενώ οι Ράσελ-Πιάστρι αν και βελτίωσαν δεν κατάφεραν να απειλήσουν την pole.

Ωστόσο ο χρόνος του Αυστραλού ακυρώθηκε κατά την διάρκεια των συνεντεύξεων του top-3. Έτσι η 3η θέση πήγε τελικά στον Χάμιλτον. Οι Αλόνσο και Λεκλέρ συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Andretti: Εγκρίθηκε και επίσημα από την FIA
Χόρνερ: Σίγουρα ο Τότο συνωμοτεί!
F1 GP Κατάρ: Προεπισκόπηση