Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Καναδά: Πρώτος ο Verstappen στο FP1 -Αποφεύγει για την ώρα την ποινή ο Leclerc

Ελλάδα 2:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Καναδά: Πρώτος ο Verstappen στο FP1 -Αποφεύγει για την ώρα την ποινή ο Leclerc

FORMULA 1

F1 GP Καναδά: Πρώτος ο Verstappen στο FP1 -Αποφεύγει για την ώρα την ποινή ο Leclerc

FORMULA 1

Ο Max Verstappen σημείωσε τον ταχύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών του καναδικού GP. Όμως τα μεγάλα νέα αφορούν στον Charles Leclerc,ο οποίος καθώς φαίνεται αποφεύγει την ποινή στην εκκίνηση της Κυριακής.

Advertisement
Advertisement

Ο λόγος θα ήταν η υπέρβαση του μέγιστου επιτρεπτού αριθμού των Turbo για την F1-75 του Charles. Η εξέλιξη αυτή ήταν μια μικρή έκπληξη για τον Μονεγάσκο έπειτα από την βλάβη που υπέστη η PU της Ferrari στο Αζερμπαϊτζάν. Σύμφωνα με την Scuderia: “Η έρευνα που διεξήχθη απέδειξε πώς η PU του Baku δεν γίνεται να επισκευαστεί“.

Συγκεκριμένα, η Ferrari αποφάσισε να περάσει τον Leclerc σε καινούργια ICE, MGU-K, MGU-H και CE. Ωστόσο, ο Charles θα χρησιμοποιήσει turbo (TC) το οποίο είχε πάρει στην πρώτη του μονάδα ισχύος στην αρχή της σεζόν. Και αυτό παρά το ότι η ιταλική ομάδα φοβάται ότι η βλάβη της PU στο Baku προκλήθηκε πιθανότατα από το ότι σε εκείνη υπήρχαν στοιχεία της PU η οποία παρουσίασε πρόβλημα στην Βαρκελώνη.

Advertisement
Advertisement

H Ferrari ισχυρίστηκε ότι έχει λάβει ήδη αντίμετρα ώστε να μην επαναληφθεί κάτι παρόμοιο. “Η κατάσταση είναι υπό έλεγχο” κατέληξε η ανακοίνωση των Ιταλών. Αντιθέτως, ποινή θέσεων εκκίνησης θα δεχτεί και ο Yuki Tsunoda στην εκκίνηση του αγώνα. Ο Ιάπωνας της Alpha Tauri υπερέβη τον μέγιστο επιτρεπτό αριθμό στοιχείων σε 4 στοιχεία και θα ξεκινήσει από το τέλος του grid την Κυριακή.

Πλεονέκτημα Red Bull

Με το μετεωρολογικό δελτίο να προβλέπει βροχή κατά τη διάρκεια του FP2 -όπως και για τις κατατακτήριες αύριο- όλα τα μονοθέσια βγήκαν από την αρχή της διαδικασίας στην πίστα. Κατά το πρώτο ημίωρο η πλειοψηφία των οδηγών χρησιμοποίησε την medium γόμα κάνοντας μεγάλα stints. Στο δεύτερο μισό του FP2 οι περισσότεροι πέρασαν στα soft.

Advertisement

Οι δύο Red Bull πέτυχαν αμέσως εξαιρετικό ρυθμό. Τόσο ο Verstappen όσο και ο Perez πέρασαν το μεγαλύτερο μέρος του FP1 στις δύο πρώτες θέσεις. Ο Ολλανδός θα παρέμενε στην κορυφή μέχρι και το τέλος ενώ τελικά την δεύτερη θέση θα έπαιρνε ο Sainz.

Advertisement

Τρίτος ήταν ο Alonso ο οποίος, μάλιστα, πέτυχε τον ταχύτερο χρόνο του με την Medium γόμα. Το top-5 συμπληρώθηκε από τους Perez και Leclerc. Η Mercedes δοκίμασε διαφορετικά πατώματα στις W13 των Russell και Hamilton.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Leclerc: Πιστεύω ακόμη στην ομάδα
F1 GP Καναδά: Προεπισκόπηση
FIA: Έκδοση οδηγίας για το porpoising

Advertisement