Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Καναδά: Ο Φερστάπεν ταχύτερος στο FP3 (+video)

Ελλάδα 19:32
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Καναδά: Ο Φερστάπεν ταχύτερος στο FP3 (+video)

FORMULA 1

F1 GP Καναδά: Ο Φερστάπεν ταχύτερος στο FP3 (+video)

FORMULA 1

Ο πρωταθλητής πήρε άνετα την πρώτη θέση στην τελευταία περίοδο ελεύθερων δοκιμών του καναδικού GP η οποία διεξήχθη υπό βροχή.

Advertisement
Advertisement

Ο δεύτερος Λεκλέρ ήταν κι εκείνος πολύ ανταγωνιστικός και ο μόνος που κατάφερε να σημειώσει χρόνο κοντά σε εκείνον του Ολλανδού.

Η Ferrari προβάλει ως το κύριο αντίπαλο δέος του Φερστάπεν υπό αυτές τις συνθήκες. Ωστόσο το έργο της δυσκόλεψε από την έξοδο του Κάρλος Σάινθ στο ημίωρο του FP3. Τόσο ο Πέρεζ όσο και οι Mercedes δεν μπορούσαν να φέρουν τα ελαστικά τους σε θερμοκρασία λειτουργίας. Τρίτος ο Αλόνσο ο οποίος δεν πίεσε ιδιαίτερα. Οι κατατακτήριες αναμένονται να διεξαχθούν σε παρόμοιες συνθήκες.

Advertisement
Advertisement

Το πλήρως βρεγμένο οδόστρωμα της πίστας σήμανε και το ντεμπούτο των νέων βρόχινων Pirelli τα οποία δεν χρειάζονται ηλεκτρικές κουβέρτες προθέρμανσης. Οι οδηγοί χρησιμοποίησαν αποκλειστικά αυτό το ελαστικό στο πρώτο δεκάλεπτο της διαδικασίας. Οι Φερστάπεν, Οκόν και Χούλκενμπεργκ είχαν τον καλύτερο ρυθμό με αυτά.

Καθώς, όμως, τα μονοθέσια απομάκρυναν τον νερό από την πίστα, τα ενδιάμεσα ελαστικά ήλθαν στο προσκήνιο. Ο Αλόνσο ήταν ο πρώτος οδηγός που επιχείρησε γύρους με αυτά, ενώ τον ακολούθησαν και οι δύο οδηγοί της Ferrari. Έτσι με την συμπλήρωση 15 λεπτών ο Ισπανός σημείωσε χρόνο 1,5 δευτερόλεπτο κατώτερο των υπολοίπων αποδεικνύοντας ότι η πίστα ήταν έτοιμη για τα ενδιάμεσα.

Advertisement

Οι χρόνοι κατέβαιναν συνεχώς με τους Λεκλέρ και Σάινθ να παίρνουν τις δύο πρώτες θέσεις μετά το εικοσάλεπτο. Εν τω μεταξύ ο Φερστάπεν παραπονιόταν για το κατέβασμα των ταχυτήτων. Ωστόσο αυτό δεν τον εμπόδισε από το να πάρει τον πρώτο χρόνο λίγο πριν το ημίωρο του FP3. Στο σημείο εκείνο ο Λεκλέρ ήταν ο μόνος άλλος οδηγός σταθερά κοντά στον ρυθμό του Ολλανδού.

Το λάθος του Σάινθ

Advertisement

Αντιθέτως τα πράγματα δεν πήγαν το ίδιο καλά για τον teammate του Μονεγάσκου. Ο Σάινθ ενώ μόλις είχε ανέβει δεύτερος και καθώς ξεκινούσε γρήγορο γύρο ακούμπησε την λευκή γραμμή πριν την πρώτη στροφή και αυτό τον έστειλε απευθείας στα προστατευτικά ελαστικά. Η Ferrari έχασε την εμπρός αεροτομή υπέστη ζημία τόσο στην πίσω πτέρυγα όσο και στις αναρτήσεις.

Advertisement

Κατά συνέπεια βγήκε η κόκκινη σημαία για αρκετά λεπτά. Επιπλέον οι μηχανικοί της Ferrari έπρεπε να βιαστούν ώστε να έχουν την SF-23 έτοιμη για τις κατατακτήριες δοκιμές. Όταν τα μονοθέσια βγήκαν και πάλι στην πίστα απέμεναν είκοσι λεπτά στο FP3.

Η βροχή είχε επανέλθει αλλά αυτό δεν εμπόδισε τον Φερστάπεν από το να συνεχίσει να κατεβάζει τον ταχύτερο χρόνο της διαδικασίας! Μόνο ο πρωταθλητής και ο Λεκλέρ μπορούσαν να φέρουν τα ενδιάμεσα Pirelli σε θερμοκρασία λειτουργίας υπό αυτές τις δύσκολες συνθήκες. Αντιθέτως οι Mercedes και ο Πέρεζ ήταν εκτός ρυθμού στο τελευταίο δεκάλεπτο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Φερσταπεν: Δεν τον άφησαν να τρέξει στο Nurburgring!
F1 GP Καναδά: Προεπισκόπηση
F1 GP Καναδά: Η Mercedes το 1-2 στις ελεύθερες δοκιμές