Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ισπανίας: Pole position για τον Leclerc!

Ελλάδα 14:01
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Ισπανίας: Pole position για τον Leclerc!

FORMULA 1

F1 GP Ισπανίας: Pole position για τον Leclerc!

FORMULA 1

Ο Charles Leclerc κατέκτησε ακόμη μία pole στην φετινή σεζόν. Ο Μονεγάσκος κατάφερε με έναν εξαιρετικό γύρο να βρεθεί στην κορυφή, τρία δέκατα μπροστά από τον Verstappen. Το DRS στην RB18 του πρωταθλητή δεν άνοιξε και αυτό του στέρησε την δυνατότητα να απειλήσει τον Leclerc. Εξαιρετικός και πάλι ο Russel!

Advertisement
Advertisement

Η pole του Leclerc έμοιαζε εξαιρετικά πιθανή από την αρχή του τριημέρου. Όμως στο Q3, το λάθος που έκανε ο Charles στην πρώτη του προσπάθεια τον έφερε σε δύσκολη θέση. Αυτό σήμαινε ότι ο Leclerc θα είχε μόνο μία ευκαιρία για την pole position.

Αλλά ο οδηγός της Ferrari δεν πτοήθηκε. Κράτησε την ψυχραιμία του και κατάφερε να πάρει τα μέγιστα από το μονοθέσιο του ακριβώς την στιγμή που μετρούσε περισσότερο. Αυτή ήταν η 4η pole του Leclerc σε έξι αγώνες. Ο Carlos Sainz από την άλλη μπορεί να είχε ένα καθαρό τριήμερο μέχρι στιγμής. Σε καμιά περίπτωση, όμως, δεν φάνηκε να μπορεί να βρεθεί στο επίπεδο του team mate του.

Advertisement
Advertisement

Όσο για τον Verstappen θα πρέπει να είναι ικανοποιημένος, μάλλον, με την δεύτερη θέση παρά το πρόβλημα που αντιμετώπισε με το μονοθέσιο του στο τέλος. Η Mercedes από την άλλη πιστοποίησε την άνοδό τους με τον Russell, μάλιστα, να κατατάσσεται πιο μπροστά από τον Perez!

Q1: Εκτός ο Alonso!

Η πρώτη έκπληξη του GP έγινε στο Q1 με τον Alonso να μένει εκτός συνέχειας. Ο Ισπανός δεν βγήκε την κατάλληλη στιγμή για την τρίτη του προσπάθεια και αυτό το πλήρωσε. Εκτός έμειναν και οι δύο Aston Martin, όπως και οι Williams.

Advertisement

Οι Ferrari έκαναν το 1-2 με τον Leclerc και πάλι μπροστά από τον Sainz. Πίσω τους ήταν ο Verstappen, δύο δέκατα αργότερος. Ο Russell εξακολούθησε να σημειώνει ανταγωνιστικούς χρόνους και αυτό τον έφερε 4ο μπροστά από τον εντυπωσιακό Magnussen!

Q2: Με μία καλή προσπάθεια

Οι δύο Mercedes πήραν πρώτες χρόνο με τον Russell να είναι τρία δέκατα ταχύτερος του Hamilton. Οι Ferrari και ο Verstappen βγήκαν με χρησιμοποιημένα soft και αυτό τους έφερε πίσω από τις δύο W13 αρχικά. Με καινούργια soft έκανε προσπάθεια ο Perez αλλά και πάλι ήταν πιο αργός από τους Russell-Hamilton.

Advertisement

Ήταν ξεκάθαρη η προσπάθεια των ομάδων να κρατήσουν ένα παραπάνω σετ μαλακών ελαστικών για τον αγώνα. Αυτό σήμαινε πώς οι κορυφαίοι συνδυασμοί θα είχαν ουσιαστικά μία ευκαιρία για να κάνουν τον ταχύτερο γύρο τους στο Q2. Έτσι, ο Verstappen θα έβγαινε πρώτος με τον Sainz δύο δέκατα πίσω του. Ο Leclerc δεν βγήκε καν για δεύτερη φορά.

Advertisement

Οι δύο Haas συνέχισαν να εντυπωσιάζουν περνώντας στο Q3, όπως και ο Bottas με την Alfa Romeo. Ο Lando Norris είχε καταφέρει αρχικά να περάσει, όμως του ακυρώθηκε ο χρόνος λόγω του ότι δεν τήρησε τα όρια της πίστας στην στροφή 12. Συνεπώς, ο Ricciardo ήταν ο μόνος από τους οδηγούς της Mclaren που πέρασαν στην τελευταία περίοδο. Εκτός συνέχειας θα έμεναν οι Norris, Ocon, Tsunoda, Gasly και Zhou.

Q3: Pole νούμερο 4 για τον Leclerc

Ο Hamilton θα συμπλήρωνε και πάλι πρώτος γύρο στο Q3 αλλά σύντομα θα τον περνούσαν οι δύο Red Bull, ο Sainz και ο Russell, με τον Verstappen ταχύτερο όλων. Ο Leclerc έδειχνε ότι θα μπορούσε να ανταγωνιστεί τον χρόνο του Ολλανδού. Έκανε, όμως, λάθος στην έξοδο του σικέιν και αυτό κατέστρεψε τον γύρο του θέτοντάς τον σε μειονεκτική θέση. Μετά τον πρώτο γύρο προσπαθειών η σειρά ήταν: Verstappen, Sainz, Perez, Russell, Hamilton και Bottas.

Στον δεύτερο γύρο προσπαθειών, όμως, ο Leclerc ανέτρεψε την κατάσταση. Κατάφερε να πάρει την πρώτη θέση με έναν εξαιρετικά γρήγορο και καθαρό γύρο. Από την άλλη ο Verstappen δεν ολοκλήρωσε την δική του προσπάθεια ενημερώνοντας την ομάδα ότι έχασε ισχύ στη μέση του γύρου. Ο Sainz έπεσε τρίτος με τους Russell και Perez να συμπληρώνουν την πρώτη πεντάδα.

Το αυριανό Grand Prix φαίνεται πως θα είναι ένας αγώνας φθοράς. Η διαχείριση της medium γόμας θα είναι καθοριστική στην διαμόρφωση της στρατηγικής κάθε ομάδας. Συνεπώς, οποιαδήποτε πρόβλεψη θα ήταν παρακινδυνευμένη. Πάντως, η Ferrari -εκτός της pole- έχει έναν ακόμη λόγο να αισιοδοξεί. Για πρώτη φορά φέτος δεν υστερούσε σε τελική ταχύτητα έναντι των Red Bull.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Andretti: Η άλωση του Piranha Club;
F1 GP Ισπανίας: Ο ρόλος των αναβαθμίσεων
GP Ισπανίας: Και πάλι Leclerc στο FP3