Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Μπαχρέιν: Pole για Leclerc!

Ελλάδα 7:33
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Μπαχρέιν: Pole για Leclerc!

FORMULA 1

F1 GP Μπαχρέιν: Pole για Leclerc!

FORMULA 1

Ο Charles Leclerc και η Ferrari εντυπωσίασαν στο Μπαχρέιν. Οι Μονεγάσκος πήρε την pole έπειτα από μεγάλη μάχη με τον Verstappen. Τρίτος ο Sainz.

Advertisement
Advertisement

Η Ferrari επέστρεψε! Η Ιταλική ομάδα έπειτα από δύο χρόνια μέτριων εμφανίσεων μάχεται ξανά για την κορυφή. Η εμφάνιση και των δύο F1-75 ήταν εντυπωσιακή, ενώ ο Leclerc δίνοντας τα όλα στον τελευταίο του γύρο κατάφερε να εξασφαλίσει την pole από τον Verstappen! Εξαιρετικός και ο Sainz, ενώ οι Mercedes είναι σαφώς πιο πίσω. Μεγάλες εκπλήξεις για Haas και Alfa Romeo.

Ήδη από το Q1  οι Haas και Alfa Romeo εντυπωσίασαν με τους πολύ ανταγωνιστικούς τους χρόνους. Ferrari και Red Bull έκαναν απλώς τους απαραίτητους χρόνους για να περάσουν στο Q2 αν και οι Leclerc-Sainz φάνηκαν να πιάνουν υψηλό ρυθμό πιο εύκολα σε σχέση κυρίως με τον Perez.

Οι δύο Mercedes ήταν εμφανώς πιο πίσω από τις δύο άλλες κορυφαίες ομάδες, με τον Russell μάλιστα να χρειάζεται και 2ο γύρο για να σιγουρέψει την πρόκρισή του στο Q2. Η απογοήτευση, όμως, άκουγε στο όνομα Ricciardo. Ο Αυστραλός δεν μπόρεσε να τιθασεύσει την MCL36 με αποτέλεσμα να μείνει εκτός συνέχειας. Ο Norris κατάφερε να προκριθεί, αν και είναι εμφανές ότι το μονοθέσιο της Mclaren έχει αρκετά προβλήματα που πρέπει να επιλυθούν.

Advertisement
Advertisement

Απογοήτευση και για την Aston Martin που φάνηκε εκτός ρυθμού από την αρχή. Ο Tsunoda επίσης δεν τα κατάφερε πληρώνοντας τον χαμένο χρόνο από το FP3. Με τον Ιάπωνα θα έμεναν εκτός  οι Hulkenberg, Ricciardo, Stroll και Latifi.

Το Q2 ξεκίνησε και πάλι με τις Haas να θέτουν πολύ ανταγωνιστικούς χρόνους. Θα ήταν ο Verstappen όμως που θα “έγραφε” νωρίς τον ταχύτερο χρόνο με 1:30.757. Ο Leclerc θα ακολουθούσε τον Ολλανδό πάνω από μισό δευτερόλεπτο πίσω, όμως. Ακόμη πιο πίσω θα έμεναν οι  δύο Mercedes με τον Hamilton πέμπτο να υπολείπεται του εντυπωσιακού Magnussen! Ο Δανός, όμως, θα ήταν άτυχος αντιμετωπίζοντας πρόβλημα στο μονοθέσιό του που θα τον κρατούσε στα pits για το υπόλοιπο της περιόδου.

Advertisement

Ο Verstappen δεν θα επιχειρούσε δεύτερη φορά στην περίοδο. Αντιθέτως Ferrari και Mercedes θα έβγαιναν ξανά, πλησιάζοντας τον αρχικό χρόνο του Ολλανδού. Εξαιρετικοί οι Gasly και Bottas που κατάφεραν την τελευταία στιγμή να περάσουν στο Q3. Εκτός συνέχειας θα έμεναν οι Ocon, Schumacher, Norris, Albon και Zhou.

Advertisement

Το Q3 ξεκίνησε με τις προσπάθειες των Mercedes, οι οποίες βγήκαν με χρησιμοποιημένα softs. Σύντομα, όμως, θα γινόταν εμφανές πώς ο αγώνας για την pole δεν θα ήταν δικός τους. Οι δύο Ferrari και ο Verstappen θα ήταν ήδη από τον πρώτο τομέα σχεδόν μισό δευτερόλεπτο ταχύτεροί τους. Μάλιστα, για πρώτη φορά στην εσωτερική μάχη της Ferrari θα ήταν ο Sainz εκείνος που θα κέρδιζε παίρνοντας την προσωρινή pole. Ο Verstappen από την τρίτη θέση παραπονιόταν για το ότι τα ελαστικά δεν είχαν καλή απόδοση.

Στον δεύτερο γύρο προσπαθειών οι Mercedes φόρεσαν φρέσκα ελαστικά αλλά και πάλι υστερούσαν έναντι των Ferrari και Red Bull. Ο Russell, μάλιστα θα έκανε λάθος στην αρχή της προσπάθειάς του, καταστρέφοντας τις όποιες ελπίδες του για κάτι καλύτερο από την 9η θέση πίσω από τον Alonso. Ο Ισπανός ήταν εξαιρετικός με μία Alpine η οποία, όμως, δεν έπεισε στο πρώτο της μεγάλο τεστ. Ο Lewis Hamilton θα έπαιρνε τελικά την 5η θέση η οποία μάλλον ήταν και το ταβάνι για την W13 σε αυτόν τον αγώνα.

Advertisement

Και περνάμε στις τελευταίες προσπάθειες του Q3. Εκεί όπου κάθε οδηγός αναζητεί την ιδανική μία προσπάθεια. Ο Sainz δεν μπόρεσε να βελτιώσει τον χρόνο του, ενώ ο Verstappen βελτίωσε αλλά όχι αρκετά. Ιδανική θα ήταν η προσπάθεια του Leclerc όμως. Ο οδηγός της Ferrari κατάφερε να βρει την χρυσή τομή επιθετικότητας και ηρεμίας στο τέλος και αυτό του έδωσε την πρώτη θέση στην αυριανή εκκίνηση για ένα δέκατο του δευτερολέπτου. Τρίτος για μόλις 6 χιλιοστά από τον Verstappen ο Sainz, τέταρτος ο καλός αλλά λίγο άχρωμος Perez ενώ την δεκάδα συμπλήρωσαν οι Hamilton, Bottas (!) Magnussen, Alonso, Russel και Gasly.

To Grand Prix του Μπαχρέιν διεξάγεται αύριο στις 17:00 ώρα Ελλάδος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
GP Μπαχρέιν: Ferrari εναντίον Red Bull
FP3 Μπαχρέιν: Πρωτιά για Verstappen
FIA: “Ανθρώπινο λάθος” ο χειρισμός Masi.