Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Verstappen και Leclerc. Κόντρα με προϊστορία

Ελλάδα 16:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Verstappen και Leclerc. Κόντρα με προϊστορία

FORMULA 1

F1: Verstappen και Leclerc. Κόντρα με προϊστορία

FORMULA 1

Μετά από 4 αγώνες στη σεζόν έχει επιβεβαιωθεί αυτό που είχε διαφανεί ήδη από το Μπαχρέιν. Ο τίτλος των οδηγών θα κριθεί ανάμεσα στους Max Verstappen και Charles Leclerc. Αυτή, όμως, δεν είναι η πρώτη φορά που οι δύο οδηγοί έρχονται αντιμέτωποι. Ας γυρίσουμε τον χρόνο μία δεκαετία πίσω.

Advertisement
Advertisement

Ήταν η 5η Μαΐου του 2012 όταν ο Max και ο Charles συναντήθηκαν για πρώτη φορά στην πίστα. Οι δύο συνομήλικοι -γεννήθηκαν με μόλις 16 ημέρες διαφορά- αγωνίζονταν στην κατηγορία KF2 της σειράς καρτ WSK Euro Series. Στην βρεγμένη πίστα του Val D’Argenton διακυβευόταν η πρώτη θέση εκκίνησης για τον τελικό γύρο.

Ο Verstappen βρισκόταν μπροστά, αλλά ο Leclerc τον προσπερνάει. Η απάντηση δεν θα αργούσε να έρθει από τον Ολλανδό. Με το γνωστό επιθετικό του στιλ περνάει και πάλι μπροστά, εκτοπίζοντας τον Leclerc ο οποίος πέφτει μέχρι και την 7η θέση. Μετά το τέλος του αγώνα ο Charles θα έφερνε το καρτ του δίπλα σε εκείνο του Max σπρώχνοντάς τον σε μία λακκούβα με νερό, εκτός πίστας!

Advertisement
Advertisement

Οι δύο οδηγοί θα αποκλείονταν προσωρινά από τη συνέχεια. Ωστόσο, αργότερα θα τους επιτρεπόταν να συμμετάσχουν στον τελικό. “Με έσπρωξε εκτός πίστας, δεν ήταν δίκαιο” θα σχολίαζε ο Max μετά το τέλος της διαδικασίας. Ο Leclerc θα ήταν πιο φλεγματικός αρκούμενος στο να δηλώσει πώς οι δυο τους είχαν ένα “περιστατικό” στον αγώνα.

Αναζωπύρωση της κόντρας στην μεγάλη κατηγορία

Οι δύο οδηγοί θα ακολουθούσαν διαφορετικές πορείες προς το κορυφαίο πρωτάθλημα του motorsport. Ο Max μέσω του προγράμματος της Red Bull θα έκανε το ντεμπούτο του ήδη από το 2015 με την Toro Rosso. Μέχρι το 2018, όταν ο Leclerc θα αγωνιζόταν για πρώτη φορά με την Sauber -μέσω της ακαδημίας της Ferrari- ο Ολλανδός μετρούσε ήδη τρεις νίκες, με την Red Bull.

Advertisement

Το 2019, με τους δύο οδηγούς να βρίσκονται σε αρκετά ανταγωνιστικά μονοθέσια, η κόντρα τους έμελλε να έρθει ξανά στο προσκήνιο. Ο Leclerc, οδηγώντας Ferrari πλέον, θα πάλευε για τη νίκη στο Αυστριακό Grand Prix εκείνης της χρονιάς. Αντίπαλός του; Μα φυσικά, ο παλιός γνώριμος του Μονεγάσκου, Max Verstappen. Οι δυο τους θα είχαν μία συγκλονιστική μονομαχία για την πρώτη θέση στα τελευταία στάδια του αγώνα. Ο Verstappen θα επικρατούσε με μία πολύ επιθετική κίνηση στην Remus.

Advertisement

Μετά τον αγώνα ο Leclerc ήταν εκνευρισμένος, θεωρώντας πως η επιθετικότητα του Verstappen έπρεπε να έχει τιμωρηθεί. “Αφού επιτρέπονται αυτά, θα προσαρμόσω κι εγώ ανάλογα το στιλ μου” ήταν η υπόσχεση του Charles. Υπόσχεση που θα γινόταν πράξη στον αμέσως επόμενο αγώνα του Silverstone. Ο Leclerc θα επικρατούσε στην δεύτερη μεγάλη μονομαχία των δύο οδηγών.

Το μεγαλύτερο τρόπαιο

Η μεγάλη κόντρα των δύο οδηγών ήταν γραφτό να συνεχιστεί το 2022. Και μάλιστα, με το μεγαλύτερο δυνατό διακύβευμα. Αυτό του παγκοσμίου πρωταθλήματος οδηγών. Ο Verstappen -ήδη πρωταθλητής από το 2021- πρέπει να κερδίσει τον παλιό του αντίπαλο εάν θέλει να επαναλάβει το περσινό του κατόρθωμα. Ο Leclerc με την πολύ ανταγωνιστική Ferrari γνωρίζει ότι έχει μία σπάνια ευκαιρία στα χέρια του.

Advertisement

Οι δυο τους έχουν ήδη μονομαχήσει άμεσα τρεις φορές φέτος σε Sakhir, Jeddah και Imola. Στο Μπαχρέιν επικράτησε ο Charles, στους άλλους δύο αγώνες ο Max. Ο Leclerc είναι μπροστά στη βαθμολογία για την ώρα αλλά το πρωτάθλημα έχει πολύ δρόμο ακόμη.

Για την ώρα, πάντως, οι μάχες των δύο στην πίστα είναι πολύ καθαρές. Οι δύο μονομάχοι του φετινού πρωταθλήματος δεν παραλείπουν να επισημαίνουν τον αμοιβαίο σεβασμό που έχουν μεταξύ τους. Όπως λέει και ο Leclerc για την πρώτη τους μάχη δέκα χρόνια πριν: “Αυτά ανήκουν στο παρελθόν. Μπορούμε και οι δύο να γελάσουμε πλέον με αυτό”. Μένει να φανεί αν θα πιστεύουν το ίδιο και μετά το τέλος της φετινής σεζόν.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
FIA: Προσωρινό μπλόκο στους 6 αγώνες Sprint
F1 tech: Ferrari και Mercedes με αναβαθμίσεις στο Μαϊάμι
VW: Βέβαιη η είσοδος Audi και Porsche στην F1