Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Williams: Θυσιάζει Σάρτζεντ για τον Άλμπον (+video)

Ελλάδα 8:54
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Williams: Θυσιάζει Σάρτζεντ για τον Άλμπον (+video)

FORMULA 1

Williams: Θυσιάζει Σάρτζεντ για τον Άλμπον (+video)

FORMULA 1

H Williams αποφάσισε να θυσιάσει τελικά τον Σάρτζεντ για χάρη του Άλμπον καθώς το μονοθέσιο του Ταϊλανδού δεν μπορεί να επισκευαστεί.

Advertisement
Advertisement

Ο Άλμπον είχε ένα σοβαρό ατύχημα κατά το FP1 το οποίο προκάλεσε σοβαρή ζημιά στο σασί της FW46. Καθώς η Williams δεν έχει εφεδρικό σασί διαθέσιμο, η μόνη ελπίδα της ομάδα ώστε να έχει και τα δύο μονοθέσια για το υπόλοιπο του τριημέρου ήταν η επισκευή από τους μηχανικούς.

Ωστόσο κάτι τέτοιο δεν κατέστη εφικτό. Κατά συνέπεια η βρετανική ομάδα αποφάσισε να αποσύρει την συμμετοχή του Λόγκαν Σάρτζεντ από το υπόλοιπο του τριημέρου και να δώσει το μονοθέσιο του Αμερικανού στον Άλμπον. Η απόφαση μπορεί να ξενίζει αρκετούς. Ωστόσο σίγουρα είναι λογική καθώς ο Άλμπον έχει φέρει στην Williams τους 27 από του 28 βαθμούς της πέρσι.

«Ο Λόγκαν δεν θα έπρεπε να υποστεί τις συνέπειες ενός λάθους που δεν ήταν δικό του. Ωστόσο η μάχη στο μέσον της κατάταξης είναι πιο σκληρή από ποτέ και κάθε βαθμός μετράει. Δεν πήραμε την απόφαση αυτή ελαφρά τη καρδία» δήλωσε ο επικεφαλής της ομάδας Τζέιμς Βόουλς.

Advertisement
Advertisement

Από την άλλη ο Άλμπον ευχαρίστησε τον Σάρτζεντ για την διευκόλυνση. «Γνωρίζω ότι κανείς οδηγός δεν θέλει να παραχωρεί την θέση του. Όμως ο Λόγκαν ήταν ένας απόλυτος επαγγελματίας και ένας ομαδικός παίκτης από την πρώτη ημέρα. Τώρα πρέπει να μεγιστοποιήσω την βαθμολογική μας συγκομιδή» υπογράμμισε ο Ταϊλανδός.

Τέλος ο Σάρτζεντ έδειξε κατανόηση για την όλη κατάσταση. «Αυτή είναι η δυσκολότερη στιγμή της καριέρας μου από όσο θυμάμαι. Ωστόσο είμαι εδώ για την ομάδα» ήταν τα λόγια του Αμερικανού. Η Williams δεν έχει καταφέρει μέχρι στιγμής να βαθμολογηθεί στο πρωτάθλημα παρά το φιλόδοξο νέο concept της FW46.