Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Χειμερινές Δοκιμές Μπαχρέιν: Ο Σάινθ ταχύτερος την δεύτερη ημέρα (+video)

Ελλάδα 9:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Χειμερινές Δοκιμές Μπαχρέιν: Ο Σάινθ ταχύτερος την δεύτερη ημέρα (+video)

FORMULA 1

Χειμερινές Δοκιμές Μπαχρέιν: Ο Σάινθ ταχύτερος την δεύτερη ημέρα (+video)

FORMULA 1

Ο Κάρλος Σάινθ σημείωσε τον καλύτερο χρόνο της δεύτερη ημέρας. Ωστόσο δεν ήταν αυτά τα ευχάριστα νέα για την Scuderia.

Advertisement
Advertisement

Το πιο θετικό στοιχείο της SF-24 ήταν οι επιδόσεις της στην προσομοίωση αγώνα που έκανε ο Σάινθ. Αυτή ήταν, μάλιστα, ταχύτερη συνολικά από την αντίστοιχη του Πέρεζ.

Από τη μία η νέα Ferrari δείχνει να έχει ακόμη την έφεση στον έναν γρήγορο γύρο που είχαν και οι δύο προκάτοχοί της. Με αναγωγή στην γόμα C3 -η οποία θα είναι η μαλακότερη κατά το τριήμερο του Μπαχρέιν την επόμενη εβδομάδα- οι SF-24 και RB20 φαντάζουν ισότιμες σε αυτόν τον τομέα μέχρι στιγμής. Με την υποσημείωση, φυσικά, ότι σήμερα είδαμε τα δύο μονοθέσια να οδηγούνται από τους Σάινθ και Πέρεζ.

Advertisement
Advertisement

Πέρυσι ήταν εμφανής η διαφορά που μπορούσε να κάνει ο Φερστάπεν έναντι του Πέρεζ. Από την άλλη και ο Λεκλέρ είναι σαφώς καλύτερος qualifier διαχρονικά από ότι ο Σάινθ. Έτσι μπορούμε να πούμε ότι με τα έως τώρα στοιχεία τα δύο μονοθέσια βρίσκονται πάρα πολύ κοντά στις επιδόσεις τους υπό συνθήκες κατατακτήριων. Λίγο πιο πίσω είναι οι Mercedes και McLaren.

Advertisement

Καλύτερη των υπολοίπων δείχνει μέχρι στιγμής η VCARB F1 (πρώην AlphaTauri) με τον Ρικιάρντο να έχει εξαιρετικό ρυθμό, ιδίως με τις μαλακές γόμες της Pirelli.

Ενθαρρυντικός ρυθμός αγώνα

Advertisement

Ας έρθουμε τώρα στο πιο σημαντικό ζήτημα, εκείνο του race pace. Η νέα Ferrari δείχνει εμφανώς καλύτερη στα μεγάλα stints από ότι η SF-23. Ο Σάινθ, βέβαια, παρατήρησε πώς όταν πίεζε στο όριο το μονοθέσιο ήταν αρκετά νευρικό σε ορισμένα σημεία της διαδρομής.

Advertisement

Ωστόσο η συνολική εικόνα του ήταν πολύ καλύτερη από ότι εκείνη του περσινού. Η SF-24 ήταν πολύ πιο ευσταθής στις γρήγορες καμπές και έβγαινε αλώβητη από τους συνεχείς πλευρικούς ανέμους που πνέουν, παραδοσιακά, στο Σακχίρ. Ένα χαρακτηριστικό που έχει αναδειχτεί μόνο στην RB20 από τα υπόλοιπα μονοθέσια.

Για την ιστορία να αναφέρουμε ότι τα stints του Σάινθ στην προσομοίωση αγώνα που έκανε ήταν καλύτερα εκείνων του Πέρεζ και με τις τρεις γόμες. Αυτό μπορεί να μην σημαίνει απαραίτητα ότι η SF-24 είναι οπωσδήποτε στο επίπεδο της RB20. Σίγουρα, όμως, είναι κάτι πολύ θετικό που δεν είχε η SF-23 σε καμία περίπτωση τέτοια εποχή πέρυσι.

Έτσι θα μπορούσαμε να πούμε ότι η Ferrari είναι πιο κοντά από οποιονδήποτε άλλον στην Red Bull μέχρι στιγμής. McLaren και Mercedes είναι λίγο πιο πίσω ενώ best of the rest είναι η RB F1. Αύριο είναι η τελευταία ημέρα των χειμερινών δοκιμών. Λογικά θα υπάρξουν περισσότερα δεδομένα τα οποία θα μας επιτρέψουν να βγάλουμε ασφαλέστερα συμπεράσματα.


Οι κορυφαίοι χρόνοι της δεύτερης ημέρας

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Πρώτα συμπεράσματα από τα μονοθέσια του 2024
F1: Ανακοίνωση για την υπόθεση Χόρνερ
Χειμερινές δοκιμές Μπαχρέιν: Ο Φερστάπεν θέτει τον πήχη την πρώτη ημέρα (+video)