Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Εμίλια-Ρομάνια: Ο Verstappen το Sprint έπειτα από μάχη!

Ελλάδα 11:46
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Εμίλια-Ρομάνια: Ο Verstappen το Sprint έπειτα από μάχη!

FORMULA 1

F1 GP Εμίλια-Ρομάνια: Ο Verstappen το Sprint έπειτα από μάχη!

FORMULA 1

Ο Max Verstappen κατάφερε να επικρατήσει στον αγώνα Sprint της Imola. Ο Ολλανδός έχασε την εκκίνηση από τον Leclerc, αλλά κρατήθηκε κοντά του στα αρχικά στάδια. Με την Red Bull να μην φθείρει τα soft όσο η Ferrari, ο Max κατάφερε να μπει στο DRS του Charles και εν τέλει να τον προσπεράσει. Έτσι, ξεκινάει τον αυριανό αγώνα και πάλι από την πρώτη θέση.

Advertisement
Advertisement

Το Sprint διεξήχθη σε στεγνή πίστα, με την πιθανότητα βροχής να ανέρχεται στο 40%. Η συντριπτική πλειοψηφία του grid ξεκίνησε με την soft γόμα. Εξαιρέσεις αποτέλεσαν οι δύο Haas και ο Latifi που φόρεσαν τα medium της Pirelli.

Η ευθεία μέχρι το πρώτο φρενάρισμα είναι αρκετά μεγάλη και αυτό μειώνει κάπως το πλεονέκτημα της pole. Επιπλέον, ο Leclerc που ξεκινούσε δεύτερος έχει στα χέρια του ένα μονοθέσιο το οποίο λόγω και των σχετικά κοντών σχέσεων που έχει στο κιβώτιο, εκκινεί εξαιρετικά.

Εκκίνηση

Με το σβήσιμο των κόκκινων φώτων Verstappen και Leclerc είχαν παρόμοιες αντιδράσεις. Όμως στο δεύτερο μέρος της εκκίνησης η ανώτερη επιτάχυνση της Ferrari ανέλαβε να φέρει τον Leclarc στην πρωτοπορία πριν το φρενάρισμα για την Tamburello. Ο Verstappen παραπονέθηκε για τον συγχρονισμό των ταχυτήτων του.

Advertisement
Advertisement

Εξαιρετική εκκίνηση είχε κάνει, όμως, ο teammate του Ολλανδού. Πέρασε γρήγορα τον Ricciardo -με μια μικρή επαφή- και αμέσως βρέθηκε πίσω από τον Magnussen ο οποίος προσπαθούσε απεγνωσμένα να κρατηθεί μπροστά. Ο Δανός άλλαξε πολλές φορές κατεύθυνση στην ευθεία πριν το chicane που φέρει το όνομα του Gilles Villeneuve. Θα δεχόταν την προειδοποιητική ασπρόμαυρη σημαία λίγους γύρους αργότερα. Ο Alonso, επίσης, έκανε άσχημη εκκίνηση χάνοντας δύο θέσεις.

Advertisement

Ενώ τα αυτοκίνητα διέγραφαν την τροχιά της Pirattella, ο Zhou προσπαθούσε να προσπεράσει τον Gasly από την εξωτερική. Τα δύο μονοθέσια θα ακουμπούσαν σε ένα μάλλον αγωνιστικό συμβάν. Αυτό, όμως, ήταν το τέλος του αγώνα για τον νεαρό Κινέζο της Alfa Romeo. Το αυτοκίνητο ασφαλείας θα έβγαινε στην πίστα για 3 γύρους.

Επανεκκίνηση

Όταν αποχώρησε το Safety Car ο Sainz άρχισε αμέσως να πιέζει τον Alonso. Θα τον προσπερνούσε στον 7ο γύρο στην Tamburello ανεβαίνοντας 7ος. Παράλληλα, η πίεση του Perez στον Magnussen αυξανόταν. Το προσπέρασμα θα λάμβανε χώρα στον 8ο γύρο και πάλι στο τέλος της μεγάλης ευθείας.

Advertisement

Με δέκα γύρους να έχουν συμπληρωθεί ο Leclerc είχε αναπτύξει διαφορά 1,3 δευτερολέπτων από τον Verstappen με τον Norris να μην μπορεί να ακολουθήσει τον ρυθμό τους. Στον 11ο γύρο θα έχανε, μάλιστα, την θέση του από τον Perez. Ο ομόσταβλός του, όμως, Daniel Ricciardo θα κέρδιζε μία θέση την ίδια στιγμή από τον Magnussen, ο οποίος πια είχε να αντιμετωπίσει τον Sainz.

Η μάχη δεν θα κρατούσε πολύ και με την συμπλήρωση του 11ου γύρου η σειρά ήταν Leclerc, Verstappen, Perez, Norris, Ricciardo και Sainz. Ο ρυθμός της Ferrari ήταν κατά πολύ ανώτερος από εκείνον των McLaren. Έτσι, ο Sainz θα προσπερνούσε τον Ricciardo εύκολα στον 14ο γύρο για την 5η θέση. Λίγο αργότερα θα έπαιρνε και την 4η θέση από τον Norris.

Advertisement

Ο Bottas είχε μια πολύ δυνατή εμφάνιση με την Alfa Romeo να αποδεικνύεται και πάλι ανταγωνιστική. Κατάφερε αρχικά να προσπεράσει τον Alonso για την 8η ενώ στο τέλος θα έπαιρνε και την 7η από τον Magnussen.

Verstappen εναντίον Leclerc

Στον 17ο γύρο ο Verstappen κατόρθωσε για πρώτη φορά να μπει στο DRS του Leclerc. Η RB18 διαχειριζόταν καλύτερα τα soft ελαστικά και ο Verstappen οδηγώντας στρατηγικά κατάφερε να βρεθεί σε πλεονεκτική θέση. Ο Leclerc κρατούσε όσο γινόταν την διαφορά στον 2ο τομέα, όμως σε κάθε πέρασμα από την μεγάλη ευθεία ο Verstappen πλησίαζε όλο και περισσότερο.

Τελικά ο Verstappen θα κατάφερνε να πάρει την πρωτοπορία με ένα εκπληκτικό προσπέρασμα από την εξωτερική στην Tamburello! Ο Leclerc δεν θα είχε απάντηση με τον Verstappen να παίρνει πρώτος την καρό σημαία. Τρίτος θα ήταν ο Perez.

Αυτό που φάνηκε είναι ότι η Red Bull μπορεί και κρατάει καλύτερα την soft γόμα από την Ferrari. Το graining στο εμπρός δεξιά ελαστικό του Leclerc ήταν έντονο και ο Charles θα βρισκόταν υπό την πίεση και του Perez αν υπήρχαν περισσότεροι γύροι.

 

Φυσικά, ο αυριανός αγώνας θα είναι μια διαφορετική ιστορία. Λογικά, ο συνδυασμός που θα χρησιμοποιηθεί θα είναι medium-hard και αυτό ίσως βοηθήσει τις Ferrari. Όμως και πάλι, ο Verstappen υπενθύμισε σε όλους σήμερα πώς δεν θα είναι εύκολος αντίπαλος.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Εμίλια-Ρομάνια: Pole για Verstappen στην έδρα της Ferrari!
F1 GP Εμίλια-Ρομάνια: Τυχερός μεν, ικανός δε.
F1 GP Εμίλια-Ρομάνια: Ο Russell πρώτος στο FP2!