Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Αυστραλίας: Πλεονέκτημα Ferrari την Παρασκευή (+video)

Ελλάδα 12:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1 GP Αυστραλίας: Πλεονέκτημα Ferrari την Παρασκευή (+video)

FORMULA 1

F1 GP Αυστραλίας: Πλεονέκτημα Ferrari την Παρασκευή (+video)

FORMULA 1

Ο Σαρλ Λεκλέρ σημείωσε τον καλύτερο χρόνο της ημέρας στο FP2 με την Ferrari να ξεκινάει πολύ δυναμικά το τριήμερό της. Μεγάλο ατύχημα του Άλμπον.

Advertisement
Advertisement

Η SF-24 ήταν το μονοθέσιο το οποίο βρήκε τον περισσότερο χρόνο στην μετάβαση από την μέση στην μαλακή γόμα κατά τις προσομοιώσεις qualifying στο τέλος της δεύτερης περιόδου. Το ιταλικό μονοθέσιο δείχνει να βολεύεται ιδιαιτέρως στην γρήγορη διαδρομή του Άλμπερτ Πάρκ.

Έτσι ο Λεκλέρ σημείωσε, μάλλον άνετα, τον πρώτο χρόνο στο δεύτερο μισό του FP2 με την μαλακή γόμα με την πρώτη του προσπάθεια. Ο Μονεγάσκος κατέβασε κατά δύο δέκατα ακόμη τον χρόνο του λίγο αργότερα καθώς τα soft Pirelli έδειξαν ότι μπορούν να δώσουν και δεύτερο γρήγορο γύρο στο ίδιο σετ.

Ο Φερστάπεν ήταν δεύτερος, τέσσερα δέκατα σχεδόν, αργότερος του Λεκλέρ. Η RB20 ήταν πολύ καλή με την μέση γόμα στα long runs. Ωστόσο δεν έδειξε την ίδια άνεση -τουλάχιστον μέχρι τώρα- της SF-24 με την μαλακή. Αυτό πιστοποιείται και από τον αρκετά υψηλό χρόνο του Πέρεζ ο οποίος ήταν αρκετά καλός μόνο για την 8η θέση.

Advertisement
Advertisement

Αντιθέτως ο Σάινθ τα πήγε αρκετά καλύτερα και ολοκλήρωσε την ημέρα τρίτος. Ο Ισπανός, έχοντας επιστρέψει από την εγχείρηση σκωληκοειδίτιδας, ήταν μόλις 50 χιλιοστά του δευτερολέπτου αργότερος του Φερστάπεν. Οι Στρολ και Αλόνσο συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα. Η Aston Martin δείχνει να είναι η ταχύτερη από τις τέσσερις ομάδες με PU της Mercedes, μέχρι στιγμής.

Το ατύχημα του Άλμπον

Βέβαια στο FP1 ήταν ο Νόρις εκείνος που σημείωσε τον καλύτερο χρόνο. Ο Βρετανός είχε πολύ καλό ρυθμό, ιδίως στον έναν γρήγορο γύρο. Η διαδρομή θεωρητικά ταιριάζει στην MCL38. Ωστόσο το βρετανικό μονοθέσιο θα πρέπει να αποδείξει ότι μπορεί να εξάγει το μέγιστο και από τις τρεις πιο μαλακές γόμες της Pirelli.

Εξάλλου η πρώτη θέση του Νόρις ήταν αποτέλεσμα εν πολλοίς της πρόωρης διακοπής του FP1 λόγω του σφοδρού ατυχήματος που είχε ο Άλμπον. Ο Ταϊλανδός έχασε τον έλεγχο της FW46 στην έξοδο της 6 και η δυνατή πρόσκρουση που είχε με τον τοίχο της 7 τον έθεσε εκτός και του FP2.

Advertisement

Η ζημιά στο μονοθέσιο του Άλμπον ήταν αρκετά εκτεταμένη. Δυστυχώς η Williams δεν έχει εφεδρικό σασί για τον αγώνα της Μελβούρνης. Οι μηχανικοί της ομάδας θα κάνουν αγώνα δρόμου ώστε να έχουν έτοιμο το μονοθέσιο για αύριο. Ωστόσο εάν δεν προλάβουν τότε ο Άλμπον -όπως επιβεβαίωσε ο επικεφαλής της ομάδας, Τζέιμς Βόουλς- θα πάρει εκείνο του Σάρτζεντ. Έτσι η Williams κινδυνεύει να μείνει με ένα μονοθέσιο για το υπόλοιπο του τριημέρου.

Μπορεί η Ferrari το κάτι παραπάνω;

Από την άλλη η Mercedes W15 έδειξε και πάλι αρκετές αδυναμίες. Μπορεί ο Ράσελ να σημείωσε τον έκτο καλύτερο χρόνο στο FP2. Ωστόσο ο Χάμιλτον ήταν ανησυχητικά αργός και με τις δύο γόμες. Επιπλέον και οι δύο οδηγοί είχαν αρκετά θέματα με την ισορροπία στο φρενάρισμα, ιδίως για την στροφή 1.

Advertisement

Έτσι, η πρώτη ημέρα ελεύθερων δοκιμών στη Μελβούρνη με την Ferrari να δείχνει ότι έχει το πάνω χέρι στον έναν γρήγορο γύρο. Η Red Bull θα έχει, φυσικά, άλλη μία ευκαιρία για να βελτιστοποιήσει το set-up της RB20 πριν τις κατατακτήριες. Επιπλέον, το δυνατό σημείο της Red Bull είναι έτσι κι αλλιώς ο ρυθμός αγώνα, ιδίως με τον Φερστάπεν.

Εντούτοις η Ferrari δείχνει πολύ βελτιωμένη σε αυτόν τον τομέα από την αρχή της χρονιάς. Και με την φθορά των Pirelli στην συγκεκριμένη πίστα να είναι ιδιαίτερα χαμηλή, η Scuderia δείχνει ότι ίσως μπορέσει να ασκήσει μεγαλύτερη πίεση στην Red Bull από ότι συνήθως. Ίσως και να παλέψει, υπό προϋποθέσεις, για τη νίκη με τον Λεκλέρ…