Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ferrari: Αυτή είναι η νέα SF-24! (+video)

Ελλάδα 20:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ferrari: Αυτή είναι η νέα SF-24! (+video)

FORMULA 1

Ferrari: Αυτή είναι η νέα SF-24! (+video)

FORMULA 1

Η Ferrari παρουσίασε το μονοθέσιο της για το 2024, της SF-24. Τα αποκαλυπτήρια έγιναν και διαδικτυακά με την ομάδα να ανεβάζει video με το νέο της αγωνιστικό.

Advertisement
Advertisement

Η Scuderia ευελπιστεί σε ένα πολύ δυνατό 2024 το οποίο θα την φέρει σε άμεσο ανταγωνισμό με την Red Bull καθ’ όλη τη διάρκεια της σεζόν.

Πέρυσι η Ferrari είχε ένα πολύ γρήγορο μονοθέσιο υπό συνθήκες κατατακτήριων δοκιμών. Ωστόσο η SF-23 έπασχε σε κρίσιμους τομείς όπως η φθορά των ελαστικών και η ευελιξία στο set-up. Έτσι, οι Λεκλέρ-Σάινθ δυσκολεύονταν να μεταφράσουν το δυναμικό του μονοθέσιου τους σε νίκες Grand Prix. Παρά ταύτα ο Σάινθ κατάφερε να κερδίσει στην Σιγκαπούρη για λογαριασμό της Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Η φετινή SF-24 έχει ανανεωθεί -σύμφωνα με τον Βασέρ– σε κάθε τομέα σε σχέση με την προκάτοχό της. Οι τεχνικοί της Scuderia δουλεύουν ήδη από πέρυσι επάνω στο φετινό μονοθέσιο υπό την καθοδήγηση του τεχνικού διευθυντή, Ενρίκο Καρντίλε.

Με μία πρώτη ματιά ξεχωρίζουν οι αλλαγές σε ρύγχος και εμπρός πτέρυγα. Ανασχεδιασμένο είναι, επίσης και το πίσω μέρος, μία δουλειά η οποία αποτελεί συνέχεια της περσινής εξέλιξης στην SF-23. Στόχος της ομάδας του Καρντίλε είναι το φετινό μονοθέσιο να είναι πολύ πιο προσαρμοστικό στις διαφορετικές συνθήκες κάθε Grand Prix.

Advertisement

Εξάλλου με τους κανονισμούς του 2022, τα μονοθέσια μπορούν να κερδίζουν έδαφος στη διάρκεια των αγώνων ακόμη και εάν έχουν ξεκινήσει πιο χαμηλά στο grid. Κατά συνέπεια η διαχείριση των ελαστικών και η επίτευξη υψηλών τελικών ταχυτήτων αποτελούν δύο κρίσιμους παράγοντες που καθορίζουν σε μεγάλο βαθμό τα τελικά αποτελέσματα.

Αναμνήσεις Λε Μαν

Advertisement

Η Ferrari έδειξε πέρυσι να κερδίζει έδαφος στο θέμα των τελικών ταχυτήτων. Ωστόσο η διαχείριση των Pirelli παρέμεινε αγκάθι μέχρι το τέλος της χρονιάς. Αυτό θα είναι και το μεγάλο στοίχημα για την SF-24.

Στο αισθητικό κομμάτι, πάντως η νέα Ferrari παίρνει 10 στα 10! Στον χρωματισμό έχουν προστεθεί και λεπτομέρειες από το livery της 499P η οποία κατέκτησε τη νίκη στον περσινό 24ωρο αγώνα του Λε Μαν. Οι πινελιές αυτές έχουν περάσει και στις στολές των Λεκλέρ-Σάινθ για το 2024.

Advertisement

Η φετινή Ferrari καλείται να κάνει το βήμα παραπάνω και να προβληματίσει σημαντικά την Red Bull RB20 από την αρχή της σεζόν. Μία αποστολή διόλου εύκολη. Θα τα καταφέρει το -πιο κόκκινο από ποτέ- ιταλικό μονοθέσιο;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Χάμιλτον: Οι λόγοι που οδήγησαν στην μεταγραφή-σοκ!
Η βόμβα έσκασε: Ο Λιούις Χάμιλτον στη Ferrari από το 2025!
Ferrari: Είναι σωστή η επιλογή Χάμιλτον για το 2025;