Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Επίσημο: Τέλος το Grand Prix της Ρωσίας

Ελλάδα 5:03
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Επίσημο: Τέλος το Grand Prix της Ρωσίας

FORMULA 1

Επίσημο: Τέλος το Grand Prix της Ρωσίας

FORMULA 1

Επιπτώσεων συνέχεια για τον μηχανοκίνητο αθλητισμό στη Ρωσία. Έπειτα από το έκτακτο ΠΣΜΑ της Τρίτης το Grand Prix στο Sochi τέθηκε και επίσημα εκτός καλεντάρι λόγω «ανωτέρας βίας». Ποια σιρκουί «ερίζουν» για την αντικατάσταση.

Advertisement
Advertisement

Μπορεί οι αποφάσεις του χθεσινού ΠΣΜΑ να έδωσαν το πράσινο φως για τη συμμετοχή Ρώσων και Λευκορώσων αθλητών υπό όρους στις διοργανώσεις τις FIA, ωστόσο αυτή ήταν και η μόνη θετική εξέλιξη για τα μηχανοκίνητα σπορ της Ρωσίας.

Εκτός από την απαγόρευση των εθνικών συμβόλων και ομάδων των δύο χωρών, το Ρωσικό Grand Prix που ήταν προγραμματισμένο για τις 23-25 Σεπτεμβρίου, τέθηκε και επίσημα εκτός ημερολογίου, έπειτα από την πρόταση του FOWC, κατόχου των εμπορικών δικαιωμάτων της Formula 1.

Ουσιαστικά, πρόκειται για την επισημοποίηση της απόφασης που είχαν λάβει οι ομάδες και η Liberty Media ήδη από την προηγούμενη Πέμπτη, όταν και είχαν ξεκαθαρίσει πώς «υπό τις παρούσες συνθήκες δεν είναι δυνατή η διεξαγωγή αγώνα στην Ρωσία». Το ακυρωθέν Grand Prix θα ήταν το τελευταίο στο Sochi, καθώς ήταν προγραμματισμένη η μεταφορά του Ρωσικού αγώνα από το 2023 στο υπερσύγχρονο Igora Drive της Αγίας Πετρούπολης. Υπό το φως των τελευταίων εξελίξεων, όμως, ακόμη και αυτό τίθεται εν αμφιβόλω.

Advertisement
Advertisement

Η διοίκηση του σπορ, ωστόσο, είναι αποφασισμένη να αντικαταστήσει τον αγώνα της Ρωσίας ώστε να τηρηθεί ο συνολικός αριθμός των 23 Grand Prix που ήταν προγραμματισμένος για φέτος. Οι υποψήφιες χώρες για την θέση που «άνοιξε» είναι πολλές.

Hamilton-Sochi20-e1000x600

Φαβορί θα πρέπει να θεωρείται η πίστα της Σαγκάης στην Κίνα, καθώς η ημερομηνία 23-25 Σεπτεμβρίου πλαισιώνεται με δύο αγώνες στην Άπω Ανατολή σε Σιγκαπούρη και Ιαπωνία. Η Formula 1 απουσίαζε τα δύο τελευταία χρόνια από την Κίνα, λόγω της πανδημίας και ίσως αυτή να είναι η ευκαιρία της για επιστροφή στο καλεντάρι. Τον ίδιο ρόλο θα μπορούσε να παίξει και η πίστα της Sepang στη Μαλαισία, ενώ το Portimao στην Πορτογαλία είναι μία ακόμη επιλογή.

Advertisement

Ο πρόεδρος και διευθύνοντας σύμβουλος της F1, Stefano Domenicali εμφανίστηκε βέβαιος για μία γρήγορη λύση στο ζήτημα αυτό: «Έχουμε αποδείξει τα δύο τελευταία χρόνια ότι είμαστε πολύ ευέλικτοι. Η εύρεση νέου αγώνα δεν νομίζω ότι θα αποτελέσει πρόβλημα. Γίνονται πολλές συζητήσεις, αλλά πρέπει να σκεφτούμε στρατηγικά και να στραφούμε σε αγορές που πιστεύουμε ότι θα ήταν οι καταλληλότερες για την Formula 1».

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
FIA: Συμμετοχή υπό όρους για τον Mazepin και τους Ρώσους αθλητές
Εκτός Formula 1 o Mazepin;
Fernando Alonso: Είναι η Ferrari η ταχύτερη;

Advertisement