Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

FIA: Συμμετοχή υπό όρους για τον Mazepin και τους Ρώσους αθλητές

Ελλάδα 9:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

FIA: Συμμετοχή υπό όρους για τον Mazepin και τους Ρώσους αθλητές

FORMULA 1

FIA: Συμμετοχή υπό όρους για τον Mazepin και τους Ρώσους αθλητές

FORMULA 1

Οι αποφάσεις της FIA σχετικά με την συμμετοχή Ρώσων αθλητών και ομάδων στις διοργανώσεις της. Πράσινο φώς από την ομοσπονδία για ατομικές συμμετοχές, πλήρης απαγόρευση των χρωμάτων και σημαιών Ρωσίας-Λευκορωσίας.

Advertisement
Advertisement

Το έκτακτο Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού ολοκληρώθηκε το βράδυ της Τρίτης και η ομοσπονδία προχώρησε σε επίσημη ανακοίνωση όπου αναφέρονται οι αποφάσεις που πάρθηκαν κατά περίπτωση.

Και λέμε κατά περίπτωση γιατί ενώ η ομοσπονδία απαγορεύει πλήρως την διεξαγωγή αγώνων σε Ρωσικό ή Λευκορωσικό έδαφος αλλά και την συμμετοχή εθνικών ομάδων των δύο χωρών σε διοργανώσεις της, αφήνει ανοιχτή την πόρτα στην συμμετοχή αθλητών Ρωσικής ή Λευκορωσικής καταγωγής ως «ανεξάρτητες συμμετοχές» υπό προϋποθέσεις.

Συγκεκριμένα, δεν θα μπορούν να φέρουν τα εθνικά σύμβολα των δύο παραπάνω χωρών, παρά θα αγωνίζονται υπό τη σημαία της FIA «δεσμευόμενοι να τιμούν τις αρχές της FIA για ειρήνη και πολιτική ουδετερότητα».

Advertisement
Advertisement

Στην τελευταία αυτή κατηγορία εμπίπτει, τελικά, η περίπτωση του Nikita Mazepin. Ο Ρώσος οδηγός της Haas θα μπορούσε να συνεχίσει να αγωνίζεται εφόσον η Αμερικανική ομάδα το επιθυμεί και εκείνη.  Πρόβλημα, φυσικά, αποτελεί η χρηματοδότηση της συμμετοχής του καθώς ως γνωστόν η Uralkali δεν μπορεί να προβάλλεται άλλο στα μονοθέσια της ομάδας.

Αυτό δεν σημαίνει, ωστόσο, ότι δεν μπορεί να βρεθεί μία φόρμουλα ώστε να συνεχίσει να στηρίζει την συμμετοχή Mazepin, ακόμη και αν θα αποκομίζει μηδενική προβολή από κάτι τέτοιο. Η πρώτη αντίδραση της ομάδας στην απόφαση της ομοσπονδίας ήταν ένα λακωνικό «Ουδέν σχόλιο».

Advertisement


ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Εκτός Formula 1 o Mazepin;
Fernando Alonso: Είναι η Ferrari η ταχύτερη;
Πρεμιέρα για την Alfa Romeo Team F1 Orlen C42