Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Εκτός Formula 1 o Mazepin;

Ελλάδα 20:38
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Εκτός Formula 1 o Mazepin;

FORMULA 1

Εκτός Formula 1 o Mazepin;

FORMULA 1

Συνεδριάζει σήμερα το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού – Η Ουκρανική κρίση δεν θα μπορούσε να αφήσει ανεπηρέαστο και τον κόσμο της Formula 1.

Advertisement
Advertisement

Οι πρώτες επιπτώσεις είχαν γίνει ήδη αισθητές με την απόσυρση των λογότυπων της εταιρίας Uralkali αλλά και των χρωμάτων της Ρωσικής σημαίας από τις Haas κατά την τελευταία ημέρα δοκιμών στη Βαρκελώνη. Ωστόσο,  αυτό φαίνεται πώς ήταν μόνο η αρχή.

Μόλις χθες το εκτελεστικό συμβούλιο της Διεθνούς Ολυμπιακής Επιτροπής (η οποία έχει αναγνωρίσει προσωρινά από το 2012 την FIA ως ομοσπονδία) έκανε σύσταση προς τις ομοσπονδίες-μέλη για τον αποκλεισμό όλων των Ρώσων ή Λευκορώσων αθλητών και αξιωματούχων από τις διεθνείς διοργανώσεις. Η κίνηση αυτή εντάσσεται στα πλαίσια των ολοένα αυξανόμενων κυρώσεων που έχει επιβάλλει η Δύση προς τη Ρωσία, έπειτα από την εισβολή της τελευταίας στην Ουκρανία.

Με μία σύντομη δήλωση την Δευτέρα, εκπρόσωπος της FIA επιβεβαίωσε ότι: «Το Παγκόσμιο Συμβούλιο Μηχανοκίνητου Αθλητισμού θα συνέλθει εκτάκτως αύριο (Τρίτη) για συζητήσει τα τεκταινόμενα. Περεταίρω ενημέρωση θα υπάρξει μετά την ολοκλήρωσή του».

Advertisement
Advertisement

Φαίνεται εξαιρετικά πιθανό, ότι η όποια απόφαση θα επηρεάσει και τον Ρώσο οδηγό της Haas, Nikita Mazepin. Η παραμονή του Nikita κρινόταν ήδη επισφαλής έπειτα από την απαγόρευση των λογότυπων της Uralkali, η οποία χρηματοδοτούσε ουσιαστικά την συμμετοχή του στην F1 καθώς ανήκει στον πατέρα του, Dimitry.

Έπειτα από την εισβολή, ο ίδιος ο Mazepin είχε δηλώσει στο twitter ότι: «Δεν έχω κανέναν έλεγχο στα όσα λέγονται ή γίνονται» ενώ είχε ολοκληρώσει κανονικά την συμμετοχή του στις δοκιμές της Βαρκελώνης.

Advertisement

Σύμφωνα με τον επικεφαλής της Haas, Guenther Steiner, τον πρώτο λόγο στην αντικατάσταση του Mazepin -σε περίπτωση που η FIA ταχθεί με την γραμμή της ΔΟΕ- έχει ο αναπληρωματικός οδηγός της ομάδας, Pietro Fittipaldi.

Ο εγγονός του μεγάλου πρωταθλητή Emerson, έχει ήδη αγωνιστεί για την Αμερικανική ομάδα στους δύο τελευταίους αγώνες του 2020, στη θέση του Grosjean, έπειτα από το πολύ σοβαρό ατύχημα που είχε ο τελευταίος κατά το Grand Prix του Μπαχρέιν. Άλλα ονόματα που έχουν ακουστεί είναι εκείνα των Giovinazzi, Piastri, Hulkenberg και Ilott.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Fernando Alonso: Είναι η Ferrari η ταχύτερη;
Πρεμιέρα για την Alfa Romeo Team F1 Orlen C42
F1: Τέλος στο Grand Prix της Ρωσίας λόγω του πολέμου στην Ουκρανία;