Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Χάμιλτον: Θα τον δούμε στα κόκκινα;

Ελλάδα 21:51
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Χάμιλτον: Θα τον δούμε στα κόκκινα;

FORMULA 1

Χάμιλτον: Θα τον δούμε στα κόκκινα;

FORMULA 1

Το συμβόλαιο του Χάμιλτον με την Mercedes λήγει στο τέλος του 2023 και ο βρετανικός τύπος ισχυρίζεται ότι υπάρχει πρόταση στον Λιούις και από Ιταλία!

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, η Daily Mail αναφέρει σε δημοσίευμά της ότι ο Χάμιλτον όχι μόνο βρίσκεται σε συζητήσεις με την Ferrari, αλλά ότι αυτές είναι και σε προχωρημένο στάδιο.

Σύμφωνα με τους Βρετανούς, ο πρόεδρος Έλκαν της Ferrari είναι διατεθειμένος να προσφέρει ακόμη και 40 εκατομμύρια λίρες στον Χάμιλτον ώστε ο επτάκις παγκόσμιος πρωταθλητής να ντυθεί του χρόνου στα κόκκινα. Το δημοσίευμα αναφέρει ότι το πιο πιθανό σενάριο είναι να υπάρξει ανταλλαγή των Χάμιλτον-Λεκλέρ από τις Mercedes και Ferrari.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά, δεν είναι η πρώτη φορά που κυκλοφορούν φήμες για μετακίνηση του Χάμιλτον στο Μαρανέλο. Θα λέγαμε, μάλιστα, ότι πρόκειται για κάτι ιδιαίτερα συνηθισμένο από την πλευρά του Βρετανού. Ιδίως όταν βρίσκεται σε συζητήσεις με την Mercedes για την ανανέωση του συμβολαίου του.

Ο Χάμιλτον και η Mercedes διαπραγματεύονται τον τελευταίο καιρό την ανανέωση της συνεργασίας τους. Ο Βολφ δήλωνε στην αρχή της χρονιάς ότι η ανακοίνωση της ήταν απλώς θέμα χρόνου. Ωστόσο τον τελευταίο καιρό το θέμα μοιάζει να έχει… κολλήσει.

Advertisement

Από τη μία υπάρχουν οι κακές επιδόσεις της W14, που έχουν απογοητεύσει τον Χάμιλτον. Από την άλλη, ο Βρετανός αντιμετωπίζει έντονο εσωτερικό ανταγωνισμό εδώ και ενάμιση χρόνο από τον Τζορτζ Ράσελ. Σίγουρα, για έναν οδηγό ο οποίος έχει ως αποκλειστικό του κίνητρο την κατάκτηση του 8ου τίτλου οδηγών, η κατάσταση αυτή δεν είναι ιδιαίτερα γοητευτική.

Η W14B θα κρίνει πολλά

Λογικά, ο Χάμιλτον περιμένει να δει την b-spec εκδοχή της W14 η οποία θα κάνει το ντεμπούτο της στο Μονακό. Εάν πειστεί για το δυναμικό του συγκεκριμένου concept τότε ίσως ο Χάμιλτον αποφασίσει να παραμείνει στην Mercedes. Ακόμη και εάν ο Ράσελ δεν πρόκειται να παίξει τον ρόλο του Μπότας.

Advertisement

Εάν, όμως, η W14B αποδειχθεί μη ανταγωνιστική, τότε σίγουρα ο Χάμιλτον θα προσπαθήσει να βρει έναν τρόπο για να αλλάξει περιβάλλον. Αυτό δεν σημαίνει ότι απαραίτητα θα τον δούμε ντυμένο στα κόκκινα το 2024. Αν και τίποτε δεν αποκλείεται σε αυτόν τον κόσμο.

Θα ήταν εξίσου πιθανό εάν ο Χάμιλτον περνούσε έναν χρόνο εκτός αγωνιστικής δράσης. Και να περιμένει την κατάλληλη ευκαιρία ώστε να επιστρέψει με ένα ανταγωνιστικό μονοθέσιο. Μία πρακτική που είχαν ακολουθήσει και άλλοι οδηγοί του παρελθόντος, όπως οι Νίκι Λάουντα, Αλέν Προστ και Μίχαελ Σουμάχερ.

Advertisement

Όπως κι αν έχει το πράγμα, όλα δείχνουν ότι σύντομα θα υπάρξουν σημαντικές εξελίξεις που θα αφορούν στο μέλλον του Χάμιλτον στην F1. Είτε τον δούμε να ανανεώνει τελικά με την Mercedes, είτε δούμε το… κουφό σενάριο της Daily Mail να γίνεται πραγματικότητα!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Ο Μπραντ Πιτ θα οδηγήσει στο Σίλβερστοουν! (+video)
Χάμιλτον: Ταυτίζεται με Αντετοκούμπο (+video)
Χάμιλτον: Τρελό ποσό για υπογεγραμμένη κάρτα του! (+video)