Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Μπράουν: Πώς θα μπορούσε η F1 να έχει 28 αγώνες

Ελλάδα 1:23
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Μπράουν: Πώς θα μπορούσε η F1 να έχει 28 αγώνες

FORMULA 1

Μπράουν: Πώς θα μπορούσε η F1 να έχει 28 αγώνες

FORMULA 1

Ο επικεφαλής της McLaren πιστεύει ότι η F1 θα μπορούσε να έχει ακόμη και 28 πίστες στη διάθεσή του. Με μία μικρή ρύθμιση, όμως.

Advertisement
Advertisement

Αυτή δεν είναι άλλη από την εναλλαγή ορισμένων αγώνων στο πρόγραμμα χρονιά παρά χρονιά. Έτσι, σύμφωνα με τον Μπράουν, ο αριθμός αγώνων κάθε χρόνο θα ήταν σταθερός στους 24.

«Πιστεύω ότι οι 24 αγώνες είναι ο μέγιστος αριθμός τον οποίον μπορούν να αντέξουν οι άνθρωποι του σπορ. Ωστόσο είμαστε ένα παγκόσμιο πρωτάθλημα και μία ήπειρος (σ.σ. Αφρική) απουσιάζει από αυτό. Από την άλλη πηγαίνουμε πολλές φορές σε μερικές άλλες ηπείρους» δήλωσε το αφεντικό της McLaren.

Advertisement
Advertisement

«Θα μπορούσαμε όμως να επισκεπτόμαστε περισσότερα σιρκουί μακροπρόθεσμα εάν εφαρμοζόταν ένα σύστημα εναλλαγής αγώνων. Για παράδειγμα να έχουμε 20 Grand Prix σταθερά και άλλα 8 από τα οποία θα διεξάγονταν τα μισά κάθε χρόνο» δήλωσε ο Μπράουν.

Φυσικά αυτή δεν είναι μια καινούργια ιδέα. Σε μικρότερη κλίμακα είχε εφαρμοστεί την προηγούμενη δεκαετία με το γερμανικό GP το οποίο διεξαγόταν εκ περιτροπής κάθε χρόνο σε Nurburgring και Hockenheimring.

Η εξέλιξη για τις δύο πίστες, όμως, δεν ήταν και τόσο καλή. Λόγω του υπέρογκου ποσού που πληρώνουν οι διοργανωτές στην FOM, οι δύο πίστες δεν άργησαν να αντιμετωπίσουν σοβαρά οικονομικά προβλήματα. Το τελευταίο γερμανικό GP διεξήχθη το 2019.

Advertisement

Άλλα αφεντικά της F1 πιστεύουν ότι πρέπει να βελτιωθεί ακόμη περισσότερο η σειρά διεξαγωγής των αγώνων. Ο επικεφαλής της Haas, Γκούντερ Στάινερ είναι ένα εξ αυτών. «Για την ώρα δεν υπάρχει συζήτηση για 25ο αγώνα. Εάν ο αριθμός τους αυξανόταν θα έπρεπε να συζητήσουμε τον τρόπο διεξαγωγής του τριημέρου αλλά και την κατανομή των αγώνων στο πρωτάθλημα» δήλωσε ο Ιταλός.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 2023: Ανασκόπηση της σεζόν
Ferrari: Ζητείται μισό δευτερόλεπτο!
F1: Απέχει ακόμη η υλοποίηση του GP στην Μαδρίτη