Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1: Απέχει ακόμη η υλοποίηση του GP στην Μαδρίτη

Ελλάδα 16:58
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

F1: Απέχει ακόμη η υλοποίηση του GP στην Μαδρίτη

FORMULA 1

F1: Απέχει ακόμη η υλοποίηση του GP στην Μαδρίτη

FORMULA 1

Πριν από λίγες ημέρες το θέμα της διεξαγωγής GP στους δρόμους της Μαδρίτης επανήλθε στην επικαιρότητα. Ωστόσο φαίνεται ότι υπάρχει πολύς δρόμος μέχρι την υλοποίηση του.

Advertisement
Advertisement

Το project θέλει το GP της Μαδρίτης να διεξάγεται στους δρόμους που βρίσκονται στο συνεδριακό κέντρο IFEMA, βορειοανατολικά της ισπανικής πρωτεύουσας.

Όμως παρά το ότι τα πλάνα των διοργανωτών έχουν διαρρεύσει εδώ και μήνες στα ΜΜΕ, όλα δείχνουν ότι δεν θα είναι μία απλή υπόθεση. Από τη μία υπάρχει η πίστα της Καταλούνια η οποία θα έχει το ισπανικό GP μέχρι και το 2026. Οι εκεί διοργανωτές, μάλιστα, πιέζουν για πολυετή επέκταση του συμβολαίου τους με την F1, έως και το 2036!

Advertisement
Advertisement

Επιπλέον και η διαδικασία της οργάνωσης του αγώνα στην Μαδρίτη είναι ακόμη σε εμβρυικό στάδιο. Σύμφωνα με τον πρόεδρο της ισπανικής ομοσπονδίας αυτοκινήτου, Καρμέλο Σανθ ντε Μπάρος, υπάρχουν ακόμη πολλές και σημαντικές εκκρεμότητες.

«Η διαδικασία για κάτι τέτοιο είναι ξεκάθαρη. Και δεν πιστεύω ότι έχει τηρηθεί μέχρι στιγμής» δήλωσε ο ντε Μπάρος. «Πρέπει πρώτα ο φάκελος να τεθεί υπόψη της εγχώριας ομοσπονδίας. Κάτι τέτοιο δεν έχει συμβεί μέχρι στιγμής» αποκάλυψε.

Advertisement

«Το επόμενο βήμα θα ήταν οι διοργανωτές να υποβάλλουν τον φάκελο στην FIA. Ιδίως σε περιπτώσεις πιστών πόλης υπάρχει αρκετή γραφειοκρατία» συνέχισε ο ντε Μπάρος ο οποίος είναι και πρόεδρος της συγκλήτου στην FIA.

Advertisement

«Κατά συνέπεια κανένας στην FIA δεν έχει ασχοληθεί ακόμη με το θέμα. Γνωρίζω ότι υπάρχει η πολιτική κόντρα μεταξύ Μαδρίτης και Βαρκελώνης. Λένε πολλοί ότι η Μαδρίτη θέλει να κλέψει τον αγώνα από το Μοντμελό. Πιστεύω ότι δεν είναι έτσι τα πράγματα. Ωστόσο το συγκεκριμένο project για αγώνα στην Μαδρίτη είναι μόνο ένα από τα τρία που γνωρίζω ότι υπάρχουν» υπογράμμισε ο Ισπανός.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 2023: Ανασκόπηση της σεζόν
F1: Επίκειται ανακοίνωση GP στην Μαδρίτη;
Ferrari: Ζητείται μισό δευτερόλεπτο!