Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Berger: Senna και Hamilton οι καλύτεροι που έχω δει

Ελλάδα 2:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Berger: Senna και Hamilton οι καλύτεροι που έχω δει

FORMULA 1

Berger: Senna και Hamilton οι καλύτεροι που έχω δει

FORMULA 1

Με κολακευτικά λόγια αναφέρθηκε στον Lewis Hamilton ο πρώην οδηγός της F1, Gerhard Berger. Ο Αυστριακός επαίνεσε τις οδηγικές ικανότητες αλλά και την ψυχραιμία που επιδεικνύει ο Βρετανός πολυπρωταθλητής τα τελευταία χρόνια. Κατά τον ίδιο, όμως, ο Ayrton Senna παραμένει το νούμερο ένα.

Advertisement
Advertisement

Ο Gerhard Berger μπορεί να μην έχει κερδίσει κάποιον παγκόσμιο τίτλο. Ωστόσο, είχε καταφέρει για πάνω από μία δεκαετία να παίξει πρωταγωνιστικό ρόλο στην Formula 1. Όντας ένας από τους λίγους οδηγούς που έχουν οδηγήσει τόσο για την McLaren όσο και για την Ferrari, εξασφάλισε αρκετές νίκες παραμένοντας συνεχώς στο προσκήνιο.

Η φιλία του με τον Ayrton Senna όταν έτρεχαν και οι δύο για την McLaren είναι γνωστή. Όπως και η σύνδεση που είχε με την Ferrari και τους tifosi.  Ακόμη και μετά την αποχώρησή του παρέμεινε ενεργός στα πράγματα της F1. Αρχικά, συμμετέχοντας στο πρόγραμμα κινητήρων της BMW στις αρχές του 2000 και έπειτα ως επικεφαλής της Toro Rosso. Σήμερα, είναι ο πρόεδρος του DTM.

Advertisement
Advertisement

Όμως, ο Berger τρέφει θαυμασμό και για τον επτάκις παγκόσμιο πρωταθλητή, Lewis Hamilton. «Η προσέγγισή του είναι κάπου ανάμεσα σε εκείνες των Senna και Prost» δήλωσε ο Αυστριακός. «Με όλη την εμπειρία που έχει, μπορεί και φέρεται ψύχραιμα αποφεύγοντας τα ατυχήματα. Με την εξαίρεση του Silverstone πέρσι ήταν άψογος» συμπλήρωσε.

Ο Berger δεν θεωρεί πώς μια επιθετική προσέγγιση από τον Hamilton θα είχε νόημα: «Δεν νομίζω ότι θα ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση. Ο Max οδηγούσε πολύ πιο επιθετικά πέρσι αλλά κυρίως επειδή το αυτοκίνητο του Lewis ήταν καλύτερο».

Advertisement

Τέλος δεν θα μπορούσε να μην αναφερθεί και στον Ayrton Senna: «Για εμένα ο Lewis και ο Senna είναι οι δύο καλύτεροι που έχω δει στα 45 χρόνια που βρίσκομαι στον χώρο. Αλλά θα βάλω τον Senna στο νούμερο ένα επειδή η γοητεία και η προσωπικότητά του βρίσκονταν σε άλλο επίπεδο. Αγωνιστικά, όμως, θεωρώ ότι ο Lewis είναι εξίσου καλός».

Διαφωνήστε – ή συμφωνήστε- ελεύθερα…

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Θα εξαγοράσει η Audi τη McLaren;
F1: Η VW επιθυμεί να συνδεθεί με McLaren και Red Bull!
F1: Τα προβλήματα στο στρατόπεδο της Mercedes