Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Φερστάπεν: Πόσα πήρε φέτος;

Ελλάδα 4:53
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Φερστάπεν: Πόσα πήρε φέτος;

FORMULA 1

Φερστάπεν: Πόσα πήρε φέτος;

FORMULA 1

Ο Μαξ Φερστάπεν είχε φέτος την καλύτερη σεζόν της καριέρας του από την άποψη των αποτελεσμάτων. Και όχι μόνο…

Advertisement
Advertisement

Ο Ολλανδός είχε και την πιο επικερδή του χρονιά μέχρι σήμερα χάρη στον ασύλληπτο αριθμό των 19 νικών που κατέκτησε φέτος.

Βλέπετε στο συμβόλαιο του Μαξ με την Red Bull -σε ισχύ μέχρι το 2028- η βασική του αμοιβή μπορεί να ανέρχεται στα 45 εκατομμύρια δολάρια τον χρόνο. Ωστόσο υπάρχει και πρόβλεψη για μπόνους κατάκτησης πρωταθλήματος και νικών σε μία σεζόν. Τα φετινά μπόνους του Μαξ, λοιπόν, έφτασαν στα 25 εκατομμύρια δολάρια!

Advertisement
Advertisement

Συνολικά ο Ολλανδός έβαλε στις τσέπες του 70 εκατομμύρια δολάρια από την ονειρική φετινή του σεζόν. Δεύτερος στην σχετική λίστα ήρθε ο Λιούις Χάμιλτον με 55 εκατομμύρια, όλα προερχόμενα από την βασική ετήσια αμοιβή που προβλέπεται στο συμβόλαιό του με την Mercedes.

Ο Αλόνσο ήταν τρίτος εισπράττοντας 34 εκατομμύρια δολάρια. Εξ αυτώ τα 10 προήλθαν από τα μπόνους κατάκτησης podium και τερματισμών σε βαθμολογούμενες θέσεις. Η πρώτη πεντάδα συμπληρώνεται από τους Πέρεζ (26 εκατομμύρια) και Λεκλέρ (19 εκατομμύρια).

Advertisement

Μέσα στην πρώτη δεκάδα  της λίστας εντυπωσιάζει η παρουσία του rookie Όσκαρ Πιάστρι. Ο Αυστραλός βρέθηκε στην 10η θέση με 8 εκατομμύρια. Τα περισσότερα από αυτά (5 εκατομμύρια) προήλθαν από μπόνους, χάρη στην καταπληκτική πρώτη σεζόν που είχε.

Πάντως αξίζει να σημειωθεί ότι το ποσό που εισέπραξαν αθροιστικά οι Φερστάπεν-Χάμιλτον (125 εκατομμύρια δολάρια) ξεπερνάει το άθροισμα των εισπράξεων για τους επόμενους 8 οδηγούς στην κατάταξη.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Red Bull: Καμία πιθανότητα για δίδυμο Φερστάπεν-Χάμιλτον
Φερστάπεν: Θέλω Le Mans με τον Αλόνσο!
«Δεν έχω καμία ελπίδα να ξαναδώ τον Σουμάχερ…»