Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Ferrari: Ελαφρύτερο το νέο μονοθέσιο

Ελλάδα 13:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Ferrari: Ελαφρύτερο το νέο μονοθέσιο

FORMULA 1

Ferrari: Ελαφρύτερο το νέο μονοθέσιο

FORMULA 1

Η εξέλιξη της νέας Ferrari είναι σε πολύ καλό δρόμο εάν πιστέψουμε τις φήμες που κυκλοφορούν από εχθές. Σύμφωνα με αυτές η βελτίωση σε σχέση με πέρσι θα είναι θεαματική!

Advertisement
Advertisement

Βέβαια καλό θα είναι να… κρατήσουμε και μία πισινή σχετικά με το θέμα. Εξάλλου δεν είναι λίγες οι φορές που το hype πριν την έναρξη της σεζόν για την Ferrari δεν δικαιώνεται.

Ωστόσο πολλοί πιστεύουν ότι η ομάδα του Ενρίκο Καρντίλε έχει επιτύχει όλους τους στόχους που είχαν τεθεί για την εξέλιξη της νέας Ferrari. Ένας από τους τομείς στους οποίους επικεντρώθηκαν οι άνθρωποι της Scuderia ήταν η μείωση του βάρους σε σχέση με πέρσι. Ένας τομέας κρίσιμος για τα νέας γενιάς μονοθέσια.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με την προαναφερθείσα φημολογία η νέα Ferrari θα είναι κατά τουλάχιστον 6 κιλά ελαφρύτερη σε σχέση με την περσινή! Εάν ισχύει κάτι τέτοιο θα είναι η πρώτη φορά από το 2022 που μονοθέσιο της Ferrari θα πέσει κάτω από το ελάχιστο επιτρεπτό βάρος των 798 κιλών.

Αυτό είναι ιδιαίτερα σημαντικό. Οι μηχανικοί θα μπορούν να προσθέτουν έρμα για να πιάσουν τον στόχο των 798 κιλών σε σημεία τα οποία θα επιλέγουν εκείνοι. Αυτή η πολυτέλεια θα χαρίσει στη νέα Ferrari μεγαλύτερη ευελιξία στο στήσιμο και κατά συνέπεια και στην διαχείριση των Pirelli.

Κλείνοντας την ψαλίδα

Advertisement

Υπενθυμίζουμε ότι ακόμη και το περσινό φόβητρο, η Red Bull RB19 δεν ήταν τόσο ελαφριά. Αυτό, φυσικά, δεν σημαίνει ότι και οι άνθρωποι στο Μίλτον Κινς κάθονται με σταυρωμένα χέρια. Αντιθέτως, εάν κρίνουμε από το αποτυχημένο πρώτο crash test της RB20, στην Red Bull πιέζουν επίσης για την μείωση βάρους του νέου τους μονοθέσιου.

Advertisement

Οι της Ferrari ευελπιστούν ότι χάρη σε αυτήν την αλλαγή αλλά και χάρη στο αναθεωρημένο σχεδιασμό των ψυγείων και του πίσω μέρους, το νέο μονοθέσιο θα μπορεί να είναι ακόμη και 1,5 δευτερόλεπτο ταχύτερο ανά γύρο από το περσινό. Ιστορίες για αγρίους ή μία πραγματική ένδειξη ανόδου της Ferrari; Στο χειμερινό τεστ του Μπαχρέιν θα γνωρίζουμε.

Για τους φίλους της Scuderia, πάντως, η επόμενη σημαντική ημερομηνία είναι εκείνη της 13ης Φεβρουαρίου. Τότε θα γίνει η παρουσίαση της νέας Ferrari. Λογικά, το μονοθέσιο θα κάνει και τους πρώτους του γύρους στην πίστα του Fiorano.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Ferrari: Ζητείται μισό δευτερόλεπτο!
Βασέρ: Κατά 95% καινούργια η Ferrari του 2024!
Ferrari: Πως θα βάλει κάτω την Red Bull