Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

H Racing Point θα γίνει Aston Martin F1!

Ελλάδα 19:24
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H Racing Point θα γίνει Aston Martin F1!

FORMULA 1

H Racing Point θα γίνει Aston Martin F1!

FORMULA 1

Η εξαγορά του 16.7% των μετοχών της Aston Martin από την κοινοπραξία της οποίας ηγείται ο Lawrence Stroll θα επαναφέρει το εμβληματικό brand στη Formula 1 – αγωνιζόμενο κι όχι απλά ως χορηγό!

Advertisement
Advertisement

Η επιβεβαίωση της αποδοχής της… σανίδας σωτηρίας από πλευράς του Καναδού έναντι 182 εκατομμυρίων λιρών, αλλάζει σημαντικά το χάρτη σε ότι έχει να κάνει με την κορωνίδα του μηχανοκίνητου αθλητισμού.

Η Racing Point, πάλαι ποτέ γνωστή ως Force India που άλλαξε όνομα όταν πέρυσι πέρασε στα χέρια του Stroll, θα εξελιχθεί σε ομάδα με όνομα βαρύ σαν ιστορία αφού αυτό ήταν ένα από τα προαπαιτούμενα που έθεσε ο πολυεκατομμυριούχους.

Μάλιστα η συμφωνία για τη χρήση του θρυλικού ονόματος είναι δεκαετής, με εφαλτήριο το 2021. Παράλληλα, για τα πρώτα τέσσερα χρόνια θα υπάρχει και χορηγική σχέση ανάμεσα στις δύο πλευρές.

Advertisement
Advertisement

Το ντόμινο των εξελίξεων οδηγεί σε διακοπή της συνεργασίας Aston Martin-Red Bull από το τέλος της σεζόν του 2020. Ωστόσο, όπως ανακοινώθηκε από τη Red Bull Advanced Technologies, τα παραπάνω δεν θα επηρεάσουν το πρόγραμμα της Βαλκυρίας – του εντυπωσιακού hypercar που δημιούργησαν από κοινού οι δύο πλευρές. Η συνεργασία θα συνεχιστεί μέχρι να ολοκληρωθούν οι παραδόσεις του.

Όσο για την αγωνιστική ομάδα, θα συνεχίσει να χρησιμοποιεί υβριδικές μηχανές της Mercedes. Άλλωστε το ίδιο συμβαίνει και με τα sportscars της Aston Martin που είναι… powered by AMG!

Advertisement

Ο Sergio Perez υπέγραψε πρόσφατα επέκταση του συμβολαίου του με την ομάδα ενώ όπως είναι εύλογο, στο κόκπιτ θα παραμείνει και ο γιος του αφεντικού, ο Lance Stroll.

Advertisement

Διαβάστε επίσης:
Τελευταίο F1 Vlog της σεζόν με «συνοδηγό» την Αριάνα Παπαγιάννη
Pit Stop σε συνθήκες μηδενικής βαρύτητας (video)
Το F1 Vlog πάει… Dakar!