Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

F1 GP Ιαπωνίας: Ο Alonso πρώτος υπό βροχή στο FP1

Ελλάδα 2:00
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

F1 GP Ιαπωνίας: Ο Alonso πρώτος υπό βροχή στο FP1

FORMULA 1

F1 GP Ιαπωνίας: Ο Alonso πρώτος υπό βροχή στο FP1

FORMULA 1

Ο Fernando Alonso σημείωσε τον καλύτερο χρόνο στην πρώτη περίοδο ελεύθερων δοκιμών της Suzuka. Η διαδικασία διεξήχθη σε βρεγμένο οδόστρωμα.

Advertisement
Advertisement

Ο Ισπανός της Alpine έκανε την καλύτερή του προσπάθεια με τα ενδιάμεσα ελαστικά. Η Alpine σημείωσε το 1-4, με τις Ferrari των Sainz-Leclerc να χωρίζουν τους Alonso και Ocon.

Στην Suzuka έβρεχε από την αρχή της ημέρας. Κατά συνέπεια η πίστα ήταν γεμάτη νερό και τα wets ελαστικά αποτέλεσαν μονόδρομο παρά το ότι δεν έβρεχε άλλο στο ξεκίνημα. Για όσους αποφάσισαν να συμπληρώσουν γύρο νωρίς, βέβαια. Μόλις τρεις οδηγοί είχαν γράψει χρόνο στο πρώτο εικοσάλεπτο, με τον Leclerc ταχύτερο των Sainz και Schumacher.

Advertisement
Advertisement

Ο αριθμός των αυτοκινήτων στην πίστα άρχισε να αυξάνεται πριν το ημίωρο με τις Ferrari να παραμένουν στο 1-2. Με λιγότερα από 30 λεπτά να απομένουν ο Verstappen βγήκε για πρώτη φορά στην πίστα. Ο πρωταθλητής επέλεξε τα intermediates.

Ο πρώτος γύρος του ήταν 3,7 δευτερόλεπτα ταχύτερος από εκείνον του Sainz με τα wets. Η πίστα ήταν έτοιμη για τα ενδιάμεσα και κάθε οδηγός που έβγαινε από τα pits είχε στο μονοθέσιο του τέτοια. Οι ομάδες ήθελαν να προλάβουν νέα βροχόπτωση η οποία αναμενόταν προς το τέλος της διαδικασίας.

Advertisement

Με λιγότερα από 20 λεπτά να απομένουν ο Alonso ανέβηκε στην κορυφή. Πίσω του οι Sainz, Leclerc, Ocon και Magnussen. Στο σημείο εκείνο ξεκίνησε να βρέχει και πάλι. Οι συνθήκες δυσκόλεψαν και είχαμε αρκετές εξόδους οδηγών. Ενώ το FP1 είχε λήξει ο Schumacher βγήκε πριν τις Degner καταστρέφοντας το εμπρός δεξιά μέρος της Haas.

Advertisement

Όσα αυτοκίνητα βγήκαν ξανά στην πίστα είχαν wets και έτσι η κατάταξη δεν άλλαξε. Παρόμοιες συνθήκες αναμένονται και στο FP2, το οποίο θα διαρκέσει 30 λεπτά περισσότερο λόγω του τεστ της Pirelli.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Δημοπρασία για την πρωταθλήτρια Ferrari του Michael Schumacher
F1: Hyundai και Ford για το 2026;
F1 GP Ιαπωνίας: Προεπισκόπηση (+video)

Advertisement