Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Alpine: Καμία συμφωνία με Andretti!

Ελλάδα 21:27
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alpine: Καμία συμφωνία με Andretti!

FORMULA 1

Alpine: Καμία συμφωνία με Andretti!

FORMULA 1

Μπορεί η Andretti να πήρε πρόσφατα την έγκριση της FIA για μελλοντική συμμετοχή στο πρωτάθλημα F1. Ωστόσο το κλίμα για τους Αμερικανούς δεν είναι ιδιαίτερα καλό.

Advertisement
Advertisement

Εξ αρχής οι περισσότερες ομάδες είχαν αντιταχθεί ξεκάθαρα εναντίον της αύξησης του αριθμού των ομάδων. Μόνο οι Alpine και McLaren είχαν εκφραστεί θετικά για πιθανή συμμετοχή της Andretti.

Οι Γάλλοι, μάλιστα, είχαν υπογράψει προσύμφωνο με την Andretti σχετικά με την προμήθεια μονάδων ισχύος. Η Renault θα κατασκεύαζε τις PU οι οποίες θα έφεραν το όνομα της Cadillac, με την οποίαν η Andretti έχει επίσης συμπράξει για την F1. Η Alpine ήταν ένας πολύτιμος σύμμαχος της Andretti μέσα σε ένα ιδιαίτερα εχθρικό για εκείνην περιβάλλον.

Advertisement
Advertisement

Δυστυχώς για τον Μάικλ Αντρέτι, όμως, η Alpine δείχνει να υπαναχωρεί πλέον από την αρχική συμφωνία. Σύμφωνα με δηλώσεις του υπηρεσιακού επικεφαλής της γαλλικής ομάδας, Μπρούνο Φαμίν, το προσύμφωνο που είχαν υπογράψει οι δύο ομάδες δεν ισχύει πλέον.

«Είχαμε ένα προσύμφωνο με την Andretti το οποίο, όμως, δεν ισχύει πια καθώς έπρεπε να εξασφαλίσουν (σ.σ. οι της Andretti) την έγκριση της FIA εντός ενός συγκεκριμένου χρονικού διαστήματος» δήλωσε ο Φαμίν. «Αυτό σημαίνει ότι εάν θα θέλαμε να κάνουμε κάτι με την Andretti θα έπρεπε να διαπραγματευτούμε από την αρχή ένα νέο συμβόλαιο. Αυτήν τη στιγμή δεν υπάρχει συμφωνία με την Andretti» υπογράμμισε ο Φαμίν.

Στην γραμμή των υπολοίπων

Advertisement

Ο Φαμίν συνέχισε λέγοντας ότι ακόμη και μία νέα διαπραγμάτευση με την Andretti θα γινόταν υπό προϋποθέσεις. «Όλοι ξέρουν ποια είναι η κατάσταση. Χρειαζόμαστε πρώτα την απόφαση της F1 για την Andretti πριν αρχίσουμε ξανά συζητήσεις μαζί της» δήλωσε ο επικεφαλής της Alpine.

Advertisement

Ο Φαμίν ολοκλήρωσε τις δηλώσεις του υιοθετώντας την γραμμή των υπόλοιπων ομάδων ότι μία πιθανή 11η συμμετοχή θα πρέπει να φέρει σημαντική αύξηση στα έσοδα της F1 ώστε να εξασφαλίσει την υποστήριξη της F1.

Με λίγα λόγια η Alpine έχει πλέον αλλάξει στρατόπεδο και έχει προσχωρήσει σε εκείνο των αρνητών της συμμετοχής Andretti στην F1. Μία εξέλιξη η οποία δυσκολεύει ιδιαίτερα τους Αμερικανούς καθώς εκείνοι στηρίζονταν στους Γάλλους σε ότι αφορούσε τον κρίσιμο τομέα των PU. Θα βρει έναν τρόπο ο Μάικλ Αντρέτι ώστε να ανατρέψει την κατάσταση;

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1 GP Κατάρ: Εικόνες από το μέλλον (+video)
Έκλεστοουν: Ένοχος για απάτη και απόκρυψη τεράστιου ποσού
Πέρεζ: Τελειώνει από την Red Bull;