Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Alonso-Hamilton: Περασμένα – ξεχασμένα!

Ελλάδα 1:25
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Alonso-Hamilton: Περασμένα – ξεχασμένα!

FORMULA 1

Alonso-Hamilton: Περασμένα – ξεχασμένα!

FORMULA 1

Οι Alonso και Hamilton άφησαν για τα καλά πίσω τους το μικρό επεισόδιο που είχαν στην εκκίνηση του βελγικού Grand Prix. Τελικά αρκούσε ένα… καπέλο!

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, ένα καπέλο της Mercedes υπογεγραμμένο από τον Lewis Hamilton για τον Fernando Alonso. Η Mercedes είχε ανεβάσει φωτογραφία του εν λόγω καπέλου στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης την Τρίτη μετά τον αγώνα στο Spa. Με την F1 να βρίσκεται ήδη στην Ολλανδία, οι δύο οδηγοί είχαν την ευκαιρία να τα πούνε από κοντά και να λύσουν την όποια παρεξήγηση είχε δημιουργηθεί.

Υπενθυμίζουμε ότι στον αγώνα του Βελγίου οι Alonso-Hamilton είχαν επαφή στην Les Combes μετά την εκκίνηση. Ο Hamilton, που ήταν και ο υπαίτιος, εγκατέλειψε πριν την ολοκλήρωση του πρώτου γύρου. Αντιθέτως, ο Alonso που βρισκόταν δεύτερος την στιγμή της επαφής έχασε θέσεις και την ευκαιρία για ένα καλύτερο αποτέλεσμα.

Advertisement
Advertisement

Πάνω στην ένταση της στιγμής ο Alonso είχε μιλήσει με σκληρά λόγια για τον αντίπαλό του και teammate του το 2007 στην McLaren. Συγκεκριμένα τον είχε αποκαλέσει ηλίθιο, ενώ συνέχισε λέγοντας: “Είχαμε μία φοβερή εκκίνηση, αλλά αυτός ο τύπος ξέρει να τρέχει μόνο από την πρώτη θέση εκκίνησης“.

Ο Hamilton είχε αναλάβει την ευθύνη για το περιστατικό. Σκόπευε, μάλιστα, να ζητήσει και συγγνώμη από τον Ισπανό. Ακούγοντας, όμως, τα σχόλια του Fernando στο teamradio άλλαξε γνώμη. Μιλώντας, μάλιστα, στην βραζιλιάνικη τηλεόραση είχε πει: “Δεν θέλω να το σχολιάσω. Είχαμε διαφορετικά αποτελέσματα στις καριέρες μας. Αυτά τα πράγματα τα λες πάνω στην ένταση της στιγμής”.

Υπερβολική έκθεση

Advertisement

Ασφαλώς και το όλο θέμα πήρε μεγαλύτερες διαστάσεις από ότι συνήθως λόγω της προϊστορίας των δύο οδηγών. Ο Alonso, όμως, είχε μια λίγο διαφορετική εξήγηση για αυτό: “Καταρχάς να πω ότι ο Lewis είναι ένας πρωταθλητής και θρύλος της εποχής μας. Αλλά όταν κάποιος λέει κάτι -και συγγνώμη που το λέω για πολλοστή φορά- εναντίον κάποιου Βρετανού οδηγού, αμέσως παίρνει υπερβολικά μεγάλες διαστάσεις”.

Ο Ισπανός δήλωσε ότι ζήτησε συγγνώμη για τα σχόλιά του από τον Hamilton: “Στην τελική ήταν ένα συμβάν του πρώτου γύρου. Λόγω της κατάστασης και με την αδρεναλίνη ψηλά είπα ότι είπα. Αλλά μετά τον αγώνα, αφού είχα ηρεμήσει, είχα ήδη πει ότι το θεωρώ ένα αγωνιστικό συμβάν“. Ο Alonso ολοκλήρωσε λέγοντας ότι η live μετάδοση των teamradio από την F1 εκθέτει υπερβολικά τους οδηγούς.

Advertisement

Περασμένα-ξεχασμένα, λοιπόν, για τους δύο παλιούς teammates. Η συμφιλίωση επισφραγίστηκε και με μία φωτογραφία των δυο τους. Ασφαλώς, παρέα με το καπελάκι της… ειρήνης!

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Marko: Ευχαριστούμε Toto!
Porsche: Γιατί αργεί η ανακοίνωση της συνεργασίας με Red Bull;
F1: Τρελές τιμές για το GP στο Vegas!

Advertisement