Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Άλμπον: Πώς μπορεί να καθορίσει την αγορά των οδηγών το 2025

Ελλάδα 3:26
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Άλμπον: Πώς μπορεί να καθορίσει την αγορά των οδηγών το 2025

FORMULA 1

Άλμπον: Πώς μπορεί να καθορίσει την αγορά των οδηγών το 2025

FORMULA 1

Ο Άλεξ Άλμπον ήταν μία από τις αποκαλύψεις της περσινής σεζόν. Κοιτώντας προς το 2025, ο Ταϊλανδός μπορεί να παίξει κρίσιμο ρόλο στις μελλοντικές συνθέσεις των ομάδων.

Advertisement
Advertisement

Φυσικά οι εξαιρετικές επιδόσεις του Άλεξ με την Williams δεν εξέπληξαν όσους γνώριζαν την πορεία του από τις μικρότερες κατηγορίες.

Ο Άλμπον θεωρούταν ανέκαθεν ένα πολύ μεγάλο οδηγικό ταλέντο και ένας εξαιρετικά συνεργάσιμος άνθρωπος. Δυστυχώς για εκείνον, βέβαια, όταν πήρε την μεγάλη του ευκαιρία στην Red Bull το 2019 βρήκε απέναντί του το… μεγαθήριο που ακούει στο όνομα Μαξ Φερστάπεν.

albon-bahrain20-finish1000x600

Advertisement
Advertisement

Στους 26 αγώνες που έτρεξαν ως teammates, ο Άλμπον ξεκίνησε μόλις μια φορά μπροστά από τον Φερστάπεν! Στα Grand Prix το σκορ ήταν κάπως καλύτερο με τον Φερστάπεν να επικρατεί 17-9 του Άλεξ. Λόγω και των περισσότερων ρίσκων που έπαιρνε ο Ολλανδός ακόμη τότε. Καθόλου άσχημα εάν αναλογιστούμε την περσινή χρονιά του Πέρεζ.

Εντούτοις, όπως παραδέχτηκε ο Άλμπον πρόσφατα, η περίοδος του στην Red Bull και η -μάλλον άκομψη- αποπομπή του, κλόνισαν την αυτοπεποίθησή του. Το 2022 ήταν μία χρονιά αναγέννησης για τον Ταϊλανδό. Ανέλαβε ηγετικό ρόλο στην Williams ενώ πέρσι επανήλθε για τα καλά στο προσκήνιο με πολλές μεγάλες εμφανίσεις. Χάρη σε αυτές η βρετανική ομάδα κατάφερε να τερματίσει 7η στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Σιγουριά ή μια νέα πρόκληση;

Όλα δείχνουν ότι η άνοδος του Άλμπον μόνο απαρατήρητη δεν περνάει στο grid. Το 2024 είναι μία σημαντική χρονιά καθώς πολλά συμβόλαια οδηγών λήγουν. Και το που θα καταλήξει ο Άλμπον μπορεί να καθορίσει τις εξελίξεις.

Advertisement

Καταρχάς ο Άλεξ θα μπορούσε να παραμείνει στην Williams. Ιδίως εάν η ομάδα από το Γκρόουβ καταφέρει να συνεχίσει την ανοδική της πορεία.

Advertisement

Υπάρχουν, όμως, δύο ακόμη προοπτικές για τον Άλεξ. Μπορεί να μην του προσφέρουν την σιγουριά που θα του προσφέρει η επιλογή της Williams. Ωστόσο συνιστούν μεγάλες και ενδιαφέρουσες προκλήσεις για εκείνον.

Από τη μία ο Άλμπον θα μπορούσε να γίνει ο νούμερο ένα οδηγός της Audi όταν εκείνη θα μπει στο πρωτάθλημα το 2026. Τα συμβόλαια των Μπότας και Ζου λήγουν στο τέλος αυτής της σεζόν. Προφανώς όποιοι οδηγοί κλείσουν για το 2025 στην Stake F1, θα συνεχίσουν και κατά την πρώτη χρονιά πλήρους εμπλοκής της Audi. Θα μπορούσε ο Άλμπον να ηγηθεί της προσπάθειας δίπλα σε κάποιον -λογικά- Γερμανό οδηγό;

Advertisement

Η δεύτερη επιλογή είναι ακόμη πιο γοητευτική για τον Άλεξ καθώς θα μετακομίσει στο Μαρανέλο! Ήδη από πέρσι κυκλοφορούν σενάρια σύμφωνα με τα οποία ο Βασέρ το σκέφτεται για τον Άλμπον σε περίπτωση που δεν υπάρξει συμφωνία με τον Σάινθ.

Όλα δείχνουν ότι η ανανέωση του Λεκλέρ είναι ζήτημα χρόνου. Όμως τα πράγματα με τον Σάινθ δεν είναι τόσο ξεκάθαρα. Ο Ισπανός θέλει ένα μεγαλύτερο σε διάρκεια συμβόλαιο από εκείνο που είναι διατεθειμένη να του προσφέρει η Ferrari. Και ίσως αυτό να φέρει στο προσκήνιο την προοπτική του Άλμπον; Θα τολμήσει ο Άλεξ, άραγε, να αναμετρηθεί και με το δεύτερο μεγάλο ταλέντο της παρούσας γενιάς στην F1, τον Σαρλ Λεκλέρ;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Σάρτζεντ: Στην Williams και το 2024
Βασέρ: Διαψεύδει για Άλμπον
Williams: Με PU της Mercedes μέχρι και το 2030