Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Alfa Romeo: Παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο!

Ελλάδα 16:56
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Alfa Romeo: Παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο!

FORMULA 1

Alfa Romeo: Παρουσίασε το νέο της μονοθέσιο!

FORMULA 1

Η Alfa Romeo είναι η πρώτη ομάδα που παρουσιάζει το νέο της μονοθέσιο για την σεζόν του 2023. Το αγωνιστικό ονομάστηκε C43 και θα είναι το τελευταίο της συνεργασίας των Alfa Romeo και Sauber.

Advertisement
Advertisement

Η σύμπραξη της ιταλικής εταιρίας με την ελβετική αγωνιστική ομάδα είχε ξεκινήσει στο τέλος του 2018. Αποτέλεσε έμπνευση του τότε προέδρου της Scuderia, Sergio Marchionne.

Έτσι, το 2019 ήταν η πρώτη σεζόν στην οποίαν το ιστορικό όνομα της Alfa επανήλθε στο πρωτάθλημα. Στα 4 χρόνια της μέχρι τώρα συνεργασίας τους υπήρξαν αρκετές αξιομνημόνευτες στιγμές. Το 2023, όμως, θα είναι η τελευταία χρονιά συμμετοχής της Alfa στο πρωτάθλημα. Τουλάχιστον, για το εγγύς μέλλον.

Advertisement
Advertisement

Βλέπετε, η Audi έχει συμφωνήσει εδώ και λίγο καιρό με την Sauber για την είσοδό της στο πρωτάθλημα. Πρόσφατα έγινε και το πρώτο βήμα για την σύμπραξη αυτή με την γερμανική εταιρία να αγοράζει ένα μειοψηφικό πακέτο μετοχών της Sauber.

Απότοκος της συμφωνίας με την Audi είναι και ο διορισμός του Andreas Seidl στη θέση του CEO της ομάδας. Επικεφαλής ομάδας έχει οριστεί ο Alessandro Alunni Bravi. Και τα δύο υψηλόβαθμα, αυτά, στελέχη της ομάδας ήταν παρόντα στην παρουσίαση της ομάδας.

Την εκδήλωση παρουσίασε ο Tom Clarkson, ενώ στο στούντιο της Ζυρίχης υπήρχε και κοινό εκατό περίπου ατόμων. Το μεγαλύτερο μέρος του προερχόταν από το fan club της Sauber.

Advertisement

Ο Alunni Bravi προτίμησε να μην παρουσιάσει συγκεκριμένους στόχους της ομάδας για την φετινή σεζόν. Δήλωσε, όμως, ότι αυτό που θα επιδιώξουν είναι η συνεχής βελτίωση σε όλους του τομείς. Από την άλλη, ο τεχνικός διευθυντής, Jan Monchaux τόνισε ότι λόγω των αλλαγών στους κανονισμούς οι άνθρωποι της ομάδας επικεντρώθηκαν στο πίσω μέρος και στο πάτωμα του αυτοκινήτου.

Μάχη για το midfield

Advertisement

Ο Monchaux δήλωσε επίσης ότι αναμένει πολύ έντονη την μάχη για το midfield φέτος. Δήλωσε την πίστη του στον σχεδιασμό της ομάδας και στο ότι η Alfa Romeo θα μπορούσε να ξεπεράσει την περσινή της 6η θέση στο πρωτάθλημα κατασκευαστών.

Το μονοθέσιο αποκαλύφθηκε από τους οδηγούς της ομάδας, Valtteri Bottas και Guanyu Zhou. Και επρόκειτο όντως για το νέο μονοθέσιο και όχι απλώς για ένα περσινό με νέο χρωματισμό. Αμέσως ξεχωρίζει το διαφοροποιημένο πίσω μέρος λόγω των αλλαγών στους κανονισμούς. Εντυπωσιακός είναι ο νέος χρωματισμός στον οποίον κυριαρχούν το κόκκινο και το μαύρο.

Advertisement

Ο Bottas δήλωσε ότι στόχος του για τη νέα σεζόν είναι να επιτύχουν συνέχεια στην απόδοσή τους η οποία θα τους οδηγήσει σε καλύτερα αποτελέσματα. Από την άλλη ο Zhou σημείωσε ότι παρά το πολύ ικανοποιητικό περσινό του ντεμπούτο θέλει να επιτύχει ακόμη περισσότερα φέτος. Ακόμη και από τον πρώτο αγώνα της χρονιάς.

Το shakedown της νέας Alfa Romeo θα γίνει σε μία εβδομάδα στην Βαρκελώνη. Για την ώρα, το μονοθέσιο έχει δοκιμαστεί μόνο σε προσομοιωτή. Οι πρώτες πραγματικές δοκιμές θα γίνουν στο Μπαχρέιν μεταξύ 23-25 Φεβρουαρίου.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Red Bull: Παρουσίαση χωρίς… νέο μονοθέσιο!
Ferrari F1: Ακούστε τον κινητήρα του 2023! (+video)
Williams: Ο νέος χρωματισμός της FW45