Live Κίνηση
Περισσότερα
FORMULA 1

Audi: Θέλει νίκες στην F1 από το 2028

Ελλάδα 20:14
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Audi: Θέλει νίκες στην F1 από το 2028

FORMULA 1

Audi: Θέλει νίκες στην F1 από το 2028

FORMULA 1

Όπως είναι γνωστό, η Audi πρόκειται να συμμετάσχει πλήρως στην F1 από το 2026 κατασκευάζοντας την δική της PU. Στόχος της γερμανικής εταιρίας είναι οι νίκες από το 2028.

Advertisement
Advertisement

Για να το πετύχει αυτό, η Audi έχει κινηθεί πολύ μεθοδικά από την αρχή. Χωρίς πολλές φανφάρες κατάφερε να καταλήξει σε συμφωνία με την Sauber F1, της οποίας έχει εξαγοράσει το 75% των μετοχών.

Η ειδοποιός διαφορά ανάμεσα στην προσπάθεια της Audi και εκείνης της «αδελφής» Porsche ήταν πως η πρώτη είχε αποφασίσει από την αρχή να κατασκευάζει την δική της PU. Έτσι, η Audi προχώρησε σε σημαντικές επενδύσεις τόσο σε υποδομές όσο και σε έμψυχο δυναμικό. Οι εγκαταστάσεις της εταιρίας στο Neuburg θα επεκταθούν κατά 3.οοο τετραγωνικά μέτρα.

Advertisement
Advertisement

Οι Γερμανοί ευελπιστούν ότι θα μπορέσουν να ανταποκριθούν στις υψηλές απαιτήσεις της F1. Επιπλέον, το προσωπικό της εταιρίας που ασχολείται με το συγκεκριμένο project αυξάνεται συνεχώς. Ο στόχος των 300 νέων προσλήψεων μέχρι τα μέσα του 2023 έχει σχεδόν επιτευχθεί.

Φυσικά, το περιβάλλον της F1 είναι έντονα ανταγωνιστικό. Θα πει κανείς ότι υπάρχουν άλλες εταιρίες οι οποίες συμμετέχουν για πολλά χρόνια χωρίς να έχουν σημειώσει νίκη. Ωστόσο, η Audi είναι μία εταιρία με πολύ μεγάλη εμπειρία στους αγώνες. Και όπως φαίνεται, μέχρι στιγμής, γνωρίζει ποιες είναι οι σωστές κινήσεις για να θέσει τις βάσεις ενός τόσο σημαντικού εγχειρήματος.

Advertisement

Όμως υπάρχει και ένας ακόμη παράγοντας που αναμένεται να λειτουργήσει υπέρ της Audi. Σύμφωνα με τον CEO της Audi Formula Racing, Adam Baker πρόκειται για το cost cap των PU. «Οι οικονομικοί κανονισμοί στην F1 προσφέρουν σιγουριά για το μέλλον μίας τέτοιας επένδυσης» δήλωσε ο Αυστραλός. Θα επιτύχει η Audi εκεί που άλλοι απέτυχαν;

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
F1: Οι πιο… value for money οδηγοί του 2022!
Arnoux: Verstappen… σφαγέας, Binotto ασυγχώρητος!
Ferrari: Της απαγορεύτηκε η συμμετοχή σε συμβούλιο για τις PU του 2026!

Advertisement