Mobility

Η Stellantis υπόσχεται τη μπαταρία του μέλλοντος

Ελλάδα 10:10
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Η Stellantis υπόσχεται τη μπαταρία του μέλλοντος

Mobility

Η Stellantis υπόσχεται τη μπαταρία του μέλλοντος

Mobility

Με τη νέα τεχνολογία, η Stellantis υπόσχεται μικρότερο, πιο αποδοτικό και με μεγαλύτερη αυτονομία, σύστημα ηλεκτροκίνησης.

Advertisement
Advertisement

Ως μέρος μιας συνεργασίας με το Εθνικό Κέντρο Επιστημονικής Έρευνας της Γαλλίας (CNRS), η Stellantis και η Saft δημιούργησαν αυτό που περιγράφουν ως «επαναστατικό» πρωτότυπο μπαταρίας.

Ο νέος σχεδιασμός ενσωματώνει λειτουργίες φορτιστή και μετατροπέα στην μπαταρία, καθιστώντας το σύστημα μετάδοσης κίνησης πιο αποτελεσματικό, πιο αξιόπιστο και λιγότερο δαπανηρό.

Ο σχεδιασμός εξακολουθεί να λειτουργεί με κυψέλες ιόντων λιθίου, αλλά ενσωματώνει περισσότερες λειτουργίες στην ίδια την μπαταρία. Το αποτέλεσμα τεσσάρων και πλέον ετών έρευνας, το Intelligent Battery Integrated System (IBIS) είναι επιτέλους έτοιμο να παρουσιαστεί στον κόσμο.

Advertisement
Advertisement

Η Stellantis υποστηρίζει ότι το εξελιγμένο σύστημα ελέγχου της IBIS, της επιτρέπει να παράγει ένα εναλλασσόμενο ρεύμα που μπορεί να μπει κατευθείαν στον ηλεκτροκινητήρα, χωρίς να χρειάζεται μετατροπέας, πράγμα που σημαίνει πρακτικά, περισσότερο χώρο στην καμπίνα για τους επιβάτες και μείωση του βάρους.

Υποστηρίζει ακόμα ότι το σύστημα IBIS έχει τη δυνατότητα να μειώσει το κόστος του συστήματος μετάδοσης κίνησης EV, καθώς και ότι η τεχνογνωσία θα μπορούσε να είναι χρήσιμη σε σταθερές μπαταρίες, γεννήτριες, ακόμα power banks.

Σύμφωνα με τη Stellantis, η μαζική παραγωγή του συστήματος θα είναι εφικτή, πριν το τέλος της δεκαετίας που διανύουμε.

Advertisement

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
H STLA Medium είναι η νέα πλατφόρμα της Stellantis
Κριτική από τη Stellantis στα σύγχρονα αυτοκίνητα
H Stellantis κλείνει το μάτι στην Tesla