Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

H STLA Medium είναι η νέα πλατφόρμα της Stellantis

Ελλάδα 19:11
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

H STLA Medium είναι η νέα πλατφόρμα της Stellantis

ΝΕΑ

H STLA Medium είναι η νέα πλατφόρμα της Stellantis

ΝΕΑ

H δεδομένη στρατηγική του Ομίλου Stellantis προς την ηλεκτροκίνηση απαιτεί και την κατάλληλη βάση.

Advertisement
Advertisement

Η απόφαση των στελεχών του Ομίλου Stellantis να εξελίξουν και να κατασκευάσουν μια καινούργια πλατφόρμα για τα αμιγώς ηλεκτροκίνητα μοντέλα του είχε ως αποτέλεσμα τη δημιουργία (και) της «STLA Medium».

Είναι η πρώτη από τις συνολικά τέσσερις που θα υπάρξουν εντός του Ομίλου και προορίζεται για τα καινούργια αμιγώς ηλεκτροκίνητα οχήματα των εταιρειών που τον συνιστούν.

Αυτά θα εντάσσονται στη μικρομεσαία και τη μεσαία κατηγορία και θα αφορά και στα νέα crossovers και SUVs που θα κατατάσσονται σε αυτές.

Advertisement
Advertisement

Σύμφωνα με όσα ανακοινώνει η Stellantis, η νέα πλατφόρμα «STLA Medium» θα αποτελεί τη βάση για αμιγώς ηλεκτρικά οχήματα τα οποία θα έχουν μήκος μεταξύ 4,3 και 4,9 μέτρων και μεταξόνιο από 2.700 έως 2.900 χιλιοστά.

Επίσης, όταν πρόκειται να χρησιμοποιηθούν σε crossover ή SUV, θα επιτρέπει ωφέλιμο ύψος του αυτοκινήτου από το έδαφος το οποίο θα φτάνει ως τα 220 χλστμ. ώστε να προσφέρει σχετικά ικανοποιητική δυνατότητα για εκτός δρόμου κίνηση.

Advertisement

Θυμίζουμε ότι πριν από περίπου δυόμιση χρόνια ο Κάρλος Ταβάρες, ο Διευθύνων Σύμβουλος του Ομίλου, είχε ανακοινώσει το πρόγραμμα εξέλιξής των καινούργιων πλατφορμών.

Από αυτό θα προκύψουν οι «STLA Small», «STLA Medium» (εν προκειμένω), «STLA Large» καθώς και η «STLA Frame». Επίσης, θα δημιουργηθούν τρεις διαφορετικοί τύποι αρχιτεκτονικής δομής και δύο τύποι μπαταριών.

Advertisement

Τώρα, κατά τη διάρκεια παρουσίασης της καινούργιας πλατφόρμας, ο Ταβάρες δήλωσε σχετικά: «Αυτό που βλέπουμε σήμερα είναι προϊόν ασυμβίβαστης καινοτομίας η οποία εφαρμόστηκε σε διάστημα μόλις δύο ετών.

»Θα προσφέρει καθαρή, ασφαλή και προσιτή κινητικότητα και υποστηρίζεται από την επένδυση 30 δισεκατομμυρίων ευρώ ως το 2025 στον εξηλεκτρισμό και την ανάπτυξη του απαραίτητου λογισμικού.

Advertisement

»Η πλατφόρμα “STLA Medium” καταδεικνύει τη δυναμική της οικογένειας των τεχνικών μας σε όλο τον κόσμο. Την ικανότητά μας να παράγουμε οχήματα τα οποία εστιάζουν απόλυτα στους πελάτες μας και ξαναγράφουν την εδραιωμένη αντίληψη για τη μετακίνηση, καθώς οδηγούμαστε σε έναν κόσμο με ουδέτερο περιβαλλοντικό αποτύπωμα άνθρακα ως το 2028».

Σύμφωνα με τις τελευταίες πληροφορίες η STLA Medium θα μπορεί να υποστήριξει ηλεκτρικά συστήματα πρόωσης με μπαταρία έως και 98 kWh που θα εξασφαλίζουν αυτονομία μέχρι και 700 χιλιομέτρων, καθώς και συνδυαστική απόδοση ώς και 388 ίππους. Το πρώτο δείγμα γραφής αναμένεται να είναι το καινούργιο Peugeot 3008 που θα παρουσιαστεί επίσημα το φθινόπωρο.

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
Mission Possible για τον Τομ Κρουζ και το Abarth 500e (+video)
H Stellantis κλείνει το μάτι στην Tesla
H Stellantis δοκιμάζει συνθετικά καύσιμα