Live Κίνηση
Περισσότερα
Car Gadget

Amazon Fire TV για τα μοντέλα της BMW και της FCA

Ελλάδα 16:04
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ

Amazon Fire TV για τα μοντέλα της BMW και της FCA

Car Gadget

Amazon Fire TV για τα μοντέλα της BMW και της FCA

Car Gadget

Μια τεχνολογική πλατφόρμα με εφαρμογές και παιχνίδια θα είναι ενσωματωμένη στο infotainment του αυτοκινήτου, το οποίο εξέλιξε η Amazon και θα παρέχει στάνταρ.

Advertisement
Advertisement

Προς το παρόν, η Amazon προσφέρει την Alexa (ψηφιακή βοηθός) σε αρκετά αυτοκίνητα εταιρειών όπως της Audi, της Lexus, της Lincoln, της Seat και της Toyota, ενώ αργότερα θα επεκταθεί και σε περισσότερες αυτοκινητοβιομηχανίες. Στο πλαίσιο πραγματοποίησης της Έκθεσης Τεχνολογίας CES, στο Las Vegas, η Amazon λανσάρει επίσημα το Fire TV Edition για τα αυτοκίνητα. Δεν υπάρχουν πολλές λεπτομέρειες σχετικά με το layout της εφαρμογής και δεν γνωρίζουμε ακόμα και σε ποια ακριβώς αυτοκίνητα θα διατίθεται στάνταρ. Ωστόσο, η εταιρεία του Jeff Bezos επιβεβαίωσε την συνεργασία με τους ομίλους BMW και Fiat Chrysler Automobiles.

Ουσιαστικά, πρόκειται για μια πλατφόρμα, η οποία μετατρέπει τις οθόνες του αυτοκινήτου σε smart TVs παρέχοντας πολλά παιχνίδια και πολλές εφαρμογές για τον χρήστη, όπως είναι το Νetflix, HBO, Prime video κ.ά., ενώ θα λειτουργεί και εκτός διαδικτύου. Φυσικά θα συνεργάζεται με την Alexa και θα εφαρμοστεί μόνο σε αυτοκίνητα με οθόνη αφής. Η αμερικάνικη εταιρεία υπόσχεται μια μοναδική εμπειρία θέασης σαν να βρίσκεστε στο… σαλόνι του σπιτιού σας. Βέβαια, εικάζουμε ότι πρόκειται για ένα πρόγραμμα που θα λειτουργεί για τα αυτοκίνητα που φέρουν οθόνες για τους πίσω επιβάτες, μιας και απαγορεύεται η αναπαραγωγή video στην κεντρική οθόνη του συστήματος πολυμέσων για λόγους ασφαλείας. Παρόλ’ αυτά, αυτό είναι ένα σημαντικό βήμα στην εξέλιξη των infotainment των αυτοκινήτων.

Advertisement
Advertisement