Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ακόμη και η Rolls Royce Cullinan θέλει το μποτοξάκι της

Ελλάδα 23:37
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ακόμη και η Rolls Royce Cullinan θέλει το μποτοξάκι της

ΝΕΑ

Ακόμη και η Rolls Royce Cullinan θέλει το μποτοξάκι της

ΝΕΑ

Το υπέρτατο SUV, η Cullinan, έδειξε ότι ακόμα και οι πλουσιότεροι άνθρωποι έχουν τη ανάγκη να ξεφεύγουν και προς τη φύση. Η βρετανική εταιρεία την ανανέωσε για να παραμείνει σύγχρονη -αισθητικά και τεχνολογικά- και την ονόμασε Cullinan Series II.

Advertisement
Advertisement

Η Cullinan, η Rolls-Royce των SUV οχημάτων, βρίσκεται στην αγορά αυτοκινήτου για περίπου έξι χρόνια, γεγονός που σημαίνει ότι χρειάστηκε ένα φρεσκάρισμα για να διατηρήσει το κύρος της.

Φυσικά, δεν επρόκειτο να διακινδυνεύσει η φήμη της εάν δεν επανασχεδιαζόταν. Όμως, αφενός τα νέα δεδομένα με την ηλεκτροκίνηση, τα οποία άλλαξαν και αυτά που αφορούν στα συστήματα πολυμέσων και εφαρμογών, όπως και η εμφάνιση νέων απρόσμενων μοντέλων (π.χ. η Ferrari Purosangue), δημιούργησαν νέες συνθήκες.

Έτσι, η Cullinan επανασχεδιάστηκε, αφενός για γίνει πιο σύγχρονη και αφετέρου για να προσελκύσει και πιο νεανικό αγοραστικό κοινό. Σύμφωνα με τη Rolls-Royce όταν παρουσιάστηκε το μοντέλο ο μέσος όρος ηλικίας των αγοραστών της ήταν τα 56 χρόνια. Τώρα, έχει μειωθεί στα 43 χρόνια. Επίσης, οι ιδιοκτήτες της προτιμούν να την οδηγούν οι ίδιοι σε μεγάλο ποσοστό αντί να έχουν σοφέρ, όπως συμβαίνει με άλλα μοντέλα της βρετανικής εταιρείας.

Advertisement
Advertisement

Παρότι SUV, το αυτοκίνητο χρησιμοποιείται κατά βάση για μετακινήσεις εντός πόλης, όπως προκύπτει από τα στοιχεία που ανακοινώνει η Rolls-Royce. Έτσι, έπρεπε να έχει και έναν πιο αστικό χαρακτήρα, πλέον.

Έτσι, η ανανεωμένη Cullinan Series II έχει καινούργιας σχεδίασης φώτα εμπρός, με τα χαρακτηριστικά LED φώτα ημέρας να εκτείνονται κάθετα ως τον προφυλακτήρα. Αυτός, έχει ανασχεδιαστεί, με τα μεγάλα ανοίγματα να τον προσδιορίζουν αισθητικά.

Για τα φώτα, οι σχεδιαστές της εταιρείας εμπνεύστηκαν από τους ουρανοξύστες στις μεγαλουπόλεις, όπως έγινε γνωστό. Η χαρακτηριστική μάσκα, με την κάθετη γρίλια και το έμβλημα «Spirit of Ecstasy» συμπληρώνουν την τυπική εικόνα μιας Rolls-Royce.

Advertisement

Άλλα στοιχεία της Cullinan Series II είναι οι νέας σχεδίασης τροχοί. Οι οποίοι είναι διάστασης έως 23 ίντσες, ενώ στο πίσω μέρος τα φώτα, ο προφυλακτήρας και η αναδιαμόρφωση των απολήξεων της εξάτμισης είναι τα νέα αισθητικά στοιχεία.

Στο εσωτερικό, το επανασχεδιασμένο υπερπολυτελές SUV έχει πλέον ταμπλό που παραπέμπει σε αυτό της αμιγώς ηλεκτροκίνητης Spectre. Έτσι, τόσο στον πίνακα οργάνων όσο και στο κέντρο υπάρχουν έγχρωμες οθόνες, ενώ κάτω από το τυπικό αναλογικό ρολόι έχει τοποθετηθεί μια μινιατούρα του αγαλματίδιου-εμβλήματος της εταιρείας.

Advertisement

Αναβαθμισμένης ποιότητας είναι και οι επενδύσεις που καλύπτουν την καμπίνα της  Cullinan Series II. Τώρα, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να έχουν στο αυτοκίνητό τους ξύλινη επένδυση σε γκρι απόχρωση, ημισυνθετικό ύφασμα από μπαμπού και νέα χρώματα και πατρόν που να φαίνονται στην ταπετσαρία. Για παράδειγμα, οι άνθρωποι της Rolls-Royce προτάσσουν τη σχεδίαση των σύννεφων που καλύπτουν συνήθως το Goodwood, την έδρα της βρετανικής εταιρείας.

Οι αλλαγές αφορούν και στην εξοπλιστική έκδοση Black Badge του μοντέλου στην οποία το αγαλματίδιο στο καπό είναι βαμμένο σε μαύρο χρώμα και δεν υπάρχουν επενδύσεις από χρώμιο.

Τέλος, στην Cullinan Series II δεν υπάρχουν αλλαγές στον κινητήρα της. Θυμίζουμε ότι το μοντέλο διαθέτει τον υπερτροφοδοτούμενο V12 χωρητικότητας 6.749 κ. εκ. ο οποίος αποδίδει 571 ίππους/5.000 σ.α.λ. και μέγιστη ροπή 850 Nm.

Advertisement