Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Ο νέος αυτοκινητόδρομος της Ελλάδας με 60.000 διελεύσεις σε λίγες ημέρες

Ελλάδα 18:44
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Ο νέος αυτοκινητόδρομος της Ελλάδας με 60.000 διελεύσεις σε λίγες ημέρες

ΝΕΑ

Ο νέος αυτοκινητόδρομος της Ελλάδας με 60.000 διελεύσεις σε λίγες ημέρες

ΝΕΑ

Το τμήμα του κλειστού αυτοκινητοδρόμου Ε65 το οποίο ενώνει τη Λαμία με την Ξυνιάδα, τα Τρίκαλα και τα Γρεβενά δόθηκε στην κυκλοφορία στις 23 Απριλίου και ήδη οι διελεύσεις σε αυτό ξεπέρασαν το αναμενόμενο.

Advertisement
Advertisement

Τα εγκαίνια του καινούργιου τμήματος του αυτοκινητοδρόμου Ε65 το οποίο παρακάμπτει τον Δομοκό για όσους θέλουν να κατευθυνθούν προς τα Γρεβενά (και αργότερα και προς Κοζάνη) έγιναν από τον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη στις 23 Απριλίου (τρέχοντος έτους).

Παρόντες σε αυτή ήταν επίσης και ο Χρήστος Σταϊκούρας, ο Υπουργός Υποδομών και Μεταφορών, ο Νίκος Ταχιάος, ο Υφυπουργός Υποδομών και Μεταφορών, καθώς και άλλοι πολιτικοί και εκπρόσωποι φορέων της περιοχής.

Το συγκεκριμένο τμήμα του δρόμου έχει μήκος 136 χλμ. από τον ανισόπεδο κόμβο Καρπενησίου μέχρι την Καλαμπάκα και διευκολύνει την μετακίνηση των οδηγών, συμβάλλοντας στην ασφαλή και ταχεία μετάβασή τους στον προορισμό τους.

Advertisement
Advertisement

Συγκεκριμένα, η διαδρομή Αθήνα-Τρίκαλα πραγματοποιείται πλέον σε τρεις ώρες και αυτή Αθήνα-Γρεβενά σε τέσσερις ώρες. Τα εγκαίνια έγιναν λίγες ημέρες πριν την έξοδο των εκδρομέων για το Πάσχα, μια χρονική συγκυρία η οποία διευκόλυνε όσους είχαν προορισμό του τις αντίστοιχες περιοχές της κεντρικής και της βόρειας Ελλάδας.

Ο Χρήστος Σταϊκούρας ανήρτησε στον λογαριασμό του στο X (πρώην Twitter) τα επίσημα στοιχεία από το Υπουργείο Υποδομών και Μεταφορών τα οποία αφορούν στην χρήση του νέου τμήματος του κλειστού αυτοκινητοδρόμου από τη στιγμή που δόθηκε στην κυκλοφορία έως και τις 5 Μαΐου 2024.

Βάσει αυτών, σε χρονικό διάστημα μικρότερο των δύο εβδομάδων καταγράφηκαν περισσότερες από 60.000 διελεύσεις οχημάτων στο νέο τμήμα του αυτοκινητόδρομου. Από αυτές, οι 41.933 αφορούσαν στη διαδρομή Λιανοκλάδι-Εγνατία Οδός και οι 21.799 στο τμήμα Λιανοκλάδι-Λαμία.