Live Κίνηση
Περισσότερα
ΝΕΑ

Αφού τα ηλεκτρικά δεν τραβάνε, φέρτε πίσω τα συμβατικά

Ελλάδα 20:59
ΚΛΕΙΣΙΜΟ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΣΥΡΕΤΕ

Αφού τα ηλεκτρικά δεν τραβάνε, φέρτε πίσω τα συμβατικά

ΝΕΑ

Αφού τα ηλεκτρικά δεν τραβάνε, φέρτε πίσω τα συμβατικά

ΝΕΑ

Μεγάλες εταιρίες βλέποντας ότι η ζήτηση για τα ηλεκτρικά έχει φρενάρει, είναι αποφασισμένες να φέρουν πίσω τους κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Advertisement
Advertisement

Η Stellantis στοχεύει σε έναν πλήρως ηλεκτρικό στόλο επιβατικών οχημάτων στην Ευρώπη έως το 2030 και σε ένα ποσοστό 50% ηλεκτρικών οχημάτων στις Ηνωμένες Πολιτείες, που αποτελεί ακρογωνιαίο λίθο της πρωτοβουλίας της Dare Forward 2030.

Παρά την πρόσφατη ύφεση του ενδιαφέροντος για τα ηλεκτρικά αυτοκίνητα στις ΗΠΑ, η εταιρεία παραμένει σταθερή στη δέσμευσή της.

Ωστόσο, αφήνει ανοιχτή την πόρτα για οχήματα με κινητήρα εσωτερικής καύσης, εάν το επιβάλλει η ζήτηση των καταναλωτών.

Advertisement
Advertisement

Η αποκάλυψη αυτή προέρχεται από πρόσφατη έκθεση της WardsAuto, στην οποία αναφέρεται η οικονομική διευθύντρια της Stellantis, Natalie Knight, σχετικά με την προσαρμοστικότητα των πλατφορμών της ώστε να μπορούν να φιλοξενήσουν τόσο ηλεκτρικά όσο και κινητήρια σύνολα εσωτερικής καύσης.

Στην ουσία, εάν υπάρχει ζήτηση στην αγορά για μια παραλλαγή με κινητήρα εσωτερικής καύσης ενός EV, η Stellantis είναι πρόθυμη να το παράγει.

Παρά το μακροπρόθεσμο όραμά της για έναν αμιγώς ηλεκτρικό στόλο, η Stellantis έχει αναπτύξει μια σειρά από πλατφόρμες STLA ικανές να στεγάσουν είτε ηλεκτρικούς είτε κινητήρες εσωτερικής καύσης.

Advertisement

Η εταιρεία θεωρεί αυτή την ευελιξία ως στρατηγικό πλεονέκτημα σε μια βιομηχανία που μεταβαίνει από τα ορυκτά καύσιμα στην ηλεκτροκίνηση.

Ωστόσο, τίθεται ένα σχετικό ερώτημα: Τι θα συμβεί αν, μέχρι το 2030, το 75% των αγοραστών στις ΗΠΑ εξακολουθούν να προτιμούν τα οχήματα εσωτερικής καύσης, σε αντίθεση με τον στόχο του 50% του Dare Forward 2030;

Advertisement

Ενώ οι αβεβαιότητες ελλοχεύουν, ένας εκπρόσωπος της Stellantis επιβεβαίωσε ότι η εταιρεία διατηρεί επί του παρόντος τη θέση της σχετικά με τον στόχο του 2030.

Το 50% των ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ και η πλήρης ηλεκτροκίνηση στην Ευρώπη παραμένουν οι στόχοι.

Παρά τις ισχυρές πωλήσεις ηλεκτρικών οχημάτων στην Ευρώπη, η αγορά των ΗΠΑ παρουσιάζει μια λιγότερο αισιόδοξη εικόνα, με διαφορετική επιτυχία μεταξύ των μοντέλων.

Advertisement

Με το 2030 να πλησιάζει όλο και πιο κοντά, αν δεν υπάρξει σημαντική αλλαγή στις προτιμήσεις των καταναλωτών, η επίτευξη ενός 50% της γκάμας ηλεκτρικών οχημάτων στις ΗΠΑ θα μπορούσε να αποδειχθεί μάλλον ανέφικτη.